Skip To Content
Home

Huidige Corsa al 300.000x geproduceerdNieuwe Corsa populair

Opel Corsa-e

Successen mag je delen. Om die reden kunnen we met trots vertellen dat de huidige generatie Opel Corsa al zo’n 300.000 keer van de productielijn gerold is in het Spaanse Zaragoza. De Corsa maakt mensen over de hele wereld blij.

Bestverkochte auto overall

Het kleinste model in Opels productportfolio was in 2020 niet alleen de bestverkochte auto in de compacte klasse in Duitsland, maar loopt dit jaar ook voorop in zijn segment. In het Verenigd Koninkrijk was de nieuwe Corsa vorig jaar zelfs de bestverkochte auto overall – een positie die hij op moment van schrijven nog altijd weet vast te houden. Van Chili tot Réunion en van Marokko tot Zuid-Afrika; ook buiten Europa is er veel vraag naar de Corsa.

Internationale verkoop

De internationale verkoop van de Opel Corsa is in 2020 bijna verdrievoudigd en de zaken blijven verbeteren aan het begin van 2021. Zo is ook de verkoop van de Corsa in de exportregio's van het Midden-Oosten/Afrika, Latijns-Amerika en Azië/Pacific in de eerste twee maanden van 2021 al meer dan verdubbeld ten opzichte van het hele eerste kwartaal van 2020. Daarnaast speelt de Corsa een centrale rol in verdere uitbreidingsplannen, en zal onder meer de comeback van het merk Opel in Japan inluiden. Dit maakt de Corsa tot een zeer belangrijke pijler van Opels exportoffensief.

Opel Corsa

Elektrificatieoffensief

Tegelijk vormt de Corsa ook de sleutel tot het uitgebreide elektrificatieoffensief van Opel. Alleen al in de eerste twee maanden van dit jaar werden er meer dan 4.000 exemplaren van de elektrische Corsa-e verkocht. Met name onder particuliere klanten en wagenparkbeheerders is men zeer enthousiast over de geschiktheid voor dagelijks gebruik van de Corsa-e. Tegen 2024 is elke personenauto en bedrijfswagen van Opel geëlektrificeerd.

Alledaags gebruik

De Opel Corsa-e is compact, wendbaar en geschikt voor alledaags gebruik dankzij zijn actieradius tot 337 km (WLTP). De batterij van 50 kWh kan in 30 minuten worden opgeladen tot 80 procent van de accucapaciteit. Tevens is de Corsa-e klaar voor alle moderne oplaadopties – via wallbox, snelladen of kabel voor stopcontacten – en hanteert Opel een garantie van acht jaar/160.000 km op de batterij.