Skip To Content
Home

Last van hooikoorts? Niet in de nieuwe Opel AstraAltijd gezuiverde lucht in het interieur

Tips tegen hooikoorts in de auto

Het is eindelijk voorjaar! Maar voor mensen met hooikoorts is dat lang niet altijd reden tot vreugde. Gelukkig biedt de nieuwe Opel Astra een oplossing. Die is namelijk voorzien van het nieuwe Intelli-Air. Dat is een luchtfiltersysteem dat ervoor zorgt dat de lucht in het interieur altijd is gezuiverd. De Opel-deeltjesfilters en koolstof-combinatiefilters houden niet alleen fysieke verontreiniging tegen, maar ook geuren en gassen zoals ozon. Stuifmeelpollen worden bovendien voor bijna 100 procent tegengehouden.

Hoe werkt Intelli-Air?

Een monitoringsysteem controleert continu de luchtkwaliteit in het interieur, maar ook de kwaliteit van de lucht die door het airco- en ventilatiesysteem van buitenaf wordt aangezogen. Is de luchtkwaliteit in het interieur niet goed genoeg? Dan wordt de lucht automatisch ververs. Is de luchtkwaliteit van de buitenlucht niet goed genoeg? Dan wordt de ventilatie juist afgesloten.

De luchtkwaliteit is ook zichtbaar, in de vorm van een auto-emoji op het grote kleurendisplay. De achtergrondkleur van de emoji geeft de luchtkwaliteit aan. Deze kleuren zijn gebaseerd op de internationale Air Quality Index. De informatie daarvoor komt van een PM 2.5-sensor die deeltjes van slechts 2,5 micron kan detecteren.

Tips tegen hooikoorts in de auto

Hooikoortstips voor autorijden in het pollenseizoen

Wat nu als je (nog) geen nieuwe Opel Astra hebt? Hier hebben we nog een aantal handige tips tegen hooikoortsklachten. Houd in het pollenseizoen bijvoorbeeld de autoramen gesloten. Dan komt het stuifmeel niet in de auto. Parkeer je auto indien mogelijk ook niet in de buurt van bomen of andere stuifmeel producerende planten. Het stuifmeel dat op de buitenkant van de auto terechtkomt, kan bij het instappen namelijk alsnog in de auto terechtkomen.