Skip To Content
Home

Night Vision: zo werkt datOptimaal zicht, ook in het donker

Zo werkt Night Vision

Lange tijd was het iets futuristisch: auto’s met nachtzicht. Anno 2022 is het echter heel gewoon, want onder meer de nieuwe Opel Grandland is er (optioneel) mee uitgerust. Handig, want zo heb je ook in het donker optimaal zicht op de weg en eventuele obstakels. Maar hoe werkt dat nachtzicht nou precies? In dit blog leggen we dat uit. Night Vision in actie zien of de uitleg liever in videovorm? Bekijk dan de video onderaan dit blogbericht.

Zo werkt Night Vision

Opel Vizor met infraroodcamera

Het Night Vision-systeem is ingebouwd in de Opel Vizor aan de voorzijde van de auto. Het systeem bestaat in de eerste plaats uit een infraroodcamera. Op basis van temperatuurverschil met de omgeving herkent het systeem zo personen of dieren langs of op de weg. De camera kan tot 100 meter ver kijken. De beelden die de infraroodcamera registreert, zijn voor de bestuurder te zien op het 12-inch grote Driver Info Center van de Pure Panel-cockpit. Voor extra duidelijkheid worden de eventuele personen of dieren met een kleur gemarkeerd op het camerabeeld, zodat ze extra opvallen.

Zo werkt Night Vision

Extra veiligheid in het donker

Het grote voordeel van Night Vision is natuurlijk de extra veiligheid bij het rijden in het donker. Aanvullend op de adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Light koplampen zorgt Night Vision ervoor dat het extra duidelijk is dan een naderen object een mens of dier is. In tegenstelling tot een struik kunnen die namelijk zomaar de weg op lopen. Zo kan je daar ruim van te voren op reageren door gas terug te nemen of te remmen.

Night Vision uitlegvideo

De Night Vision in actie zien? Bekijk dan de korte video hieronder.