Skip To Content
Home

ELEKTRISCH RALLYRIJDENOpel e-Rally Cup is ‘s werelds eerste merkencup voor elektrische auto’s

Elektrisch rijden saai? Absoluut niet! Kijk maar eens naar de nieuwe Corsa-e. Die combineert een efficiënte aandrijflijn met innovatieve technologieën en een sportief rijgedrag. De nieuwe ADAC Opel e-Rally Cup bewijst dat het nog sportiever kan. Het is de eerste merkencup voor elektrische rallyauto’s.

Rallypaden

Opel en rallysport zijn in één adem te noemen. Wie kent niet de klassieke Kadetts, Ascona’s en Manta’s die wereldwijd de rallypaden onveilig maakten. Het leverde Opel zeven Europese titels en een wereldtitel in de rallysport op. Sinds 2013 biedt Opel, samen met de Duitse ADAC, jong rallytalent de kans om kennis te maken met de rallysport. In de ADAC Opel Rallye Cup strijden 100 jonge coureurs uit 18 landen op internationaal niveau tegen elkaar.

Opel ADAM R2

De snelste rijders laten in het ADAC Opel Junior Rallye team zien wat ze kunnen. Zij wonnen in 2015, 2016, 2017 en 2018 het Europese rallykampioenschap met de Opel ADAM R2, de auto waar ook de Nederlandse rallycoureur Timo van der Marel succesvol mee is.

Eerste volledig elektrische rallyauto

De Opel ADAM R2 draagt nu het stokje over aan de nieuwe Opel Corsa-e Rally. De nieuwe elektrische competitieauto produceert 100 kW (136 pk) en levert direct vanuit stilstand maar liefst 260 Nm aan trekkracht. De nieuwe Corsa-e maakt elektrisch rijden niet alleen op de openbare weg, maar ook op de rallystages bereikbaar. De krachtige elektromotor, het dynamische rijgedrag en lage gewicht maken hem fun to drive. Opel is de eerste autofabrikant die een volledig elektrische rallyauto heeft ontwikkeld.

Investeren in jong talent

Niet alleen rally-veteranen krijgen de kans om in werelds eerst elektrische rallyauto te stappen. Opel is in Duitsland gestart met een rallykampioenschap waarbij de succesvolste coureurs de kans krijgen om door te stromen naar het European Junior Rally Championship. Daar maakt de nieuwe Opel Corsa R2 zijn opwachting.

 

De Corsa-e zelf ervaren?

Maak kennis met het indrukwekkende rijbereik en de krachtige elektromotor van de Opel Corsa-e. Verkrijgbaar vanaf € 30.599. Liever leasen? Je rijdt de Opel Corsa-e al vanaf € 349 per maand.