Skip To Content
Aanvullende Info

Meer informatie

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto en is alleen van toepassing op mensen die een auto van de zaak ook voor privéritten gebruiken. Als je jaarlijks meer dan 500 kilometer privé rijdt met een auto van de zaak, dan betaal je bijtelling, behalve als je kunt aantonen dat je op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé hebt gereden. 

In 2020 kunt u als zakelijk rijder van een elektrische auto met een cataloguswaarde lager dan € 40.000 profiteren van een laag bijtellingstarief van slechts 12%. Dit is geldig op bijvoorbeeld een Corsa-e.

Wat is WLTP?

Om te meten hoeveel brandstof een auto gebruikt en of hij aan de uitstootnorm voldoet, is wettelijk voorgeschreven dat elk automodel voordat het op de markt komt, een gestandaardiseerde testprocedure doorloopt. Voor de typegoedkeuring van nieuwe personenauto's geldt vanaf 1 september 2017 in heel Europa de nieuwe WLTP-testprocedure (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Deze vervangt de NEDC-testcyclus (New European Driving Cycle), die vanaf 1992 werd gebruikt. De nieuwe testprocedure is meer gericht op het rijgedrag in de praktijk en geeft daarom een beter beeld van het werkelijke verbruik van een auto. 

 

WLTP

Hier vindt u belangrijke informatie over WLTP, het verschil met NEDC, de tijdelijke EURO 6d-TEMP uitstootnorm en de eveneens nieuwe RDE-test (Real Driving Emissions). 
Ontdek meer

 

Future proof

Alle modellen van Opel voldoen aan de WLTP norm en zijn daarmee dus helemaal klaar voor de toekomst. Dat is wel zo fijn wanneer u uw nieuwe Opel gaat uitzoeken.   
Ontdek meer

Contact

Contactfleet@Opel.xx
01234 2345678

Mo-Fr from 8 am to 6 pm

 

Calls are free from [enter country name] landing phone. Mobile phone carriers may charge.

 
Opel fleet team

Opel Lane 12-16

12345 Opel City Nord