Skip To Content
Vormen elektrisch rijden

Alles over elektrisch rijden

Verschillende vormen van elektrisch rijden

Er zijn verschillende vormen van elektrisch rijden op basis van de aandrijftechniek van de auto. Te beginnen met de ‘BEV’. Dat staat voor ‘Batterij Elektrisch Voertuig’ en betekent dat de auto alleen voorzien is van een batterij en een elektromotor. 100% elektrisch dus.

 

Maar je hebt ook een ‘PHEV’, wat staat voor ‘Plug-in Hybride Elektrisch Voertuig’. Dit is een hybrideauto waarbij een brandstofmotor wordt gecombineerd met een elektromotor. De elektromotor wordt gevoed door een veel kleinere batterij dan bij een BEV, maar die je nog wel met een stekker moet opladen. Met een volgeladen batterij is het mogelijk om langdurig de brandstofmotor te ondersteunen voor een extra laag verbruik, of 100% elektrisch te rijden over een afstand van circa 50 kilometer, afhankelijk van het model.

 

Tot slot is er nog de ‘FCEV’, wat staat voor ‘Fuel Cell Elektrisch Voertuig’. Deze rijdt op waterstof die je moet tanken bij een speciaal waterstofstation. De waterstof wordt in de auto door een zogeheten brandstofcel (fuel cell) omgezet in elektriciteit. Hiermee wordt de elektromotor gevoed die vervolgens de wielen aandrijft. De enige ‘uitstoot’ bij dit proces is waterdamp. Een FCEV rijdt dus 100% elektrisch, alleen hoef je geen batterij op te laden zoals bij een BEV.

Wist je dat?

Kopers van nieuwe, elektrische auto's kunnen de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie voor een nieuwe Corsa-e, Mokka-e of Combo-e Life bedraagt € 3.350, Maar wist je ook dat Opel nu je subsidie verdubbelt? Dan profiteer je van van een totaal voordeel van maar liefst € 6.700!

 


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Ontdek onze elektrische en hybride modellen

Ontdek meer over elektrisch rijden

Hoe regel ik een eigen laadpunt?

Lees meer

De voordelen van elektrisch rijden

Lees meer

Elektrisch rijden met Opel Private Lease

Lees meer