Skip To Content
Home

Opel heeft veel ervaring met batterijenBattery Refurbishment Center aanzienlijk uitgebreid

Opel Battery Refurbishment Center

In tien jaar tijd heeft Opel ontzettend veel ervaring opgedaan met lithium-ion-batterijen. Volgens Marcus Lott, Managing Director Engineering bij Opel, is een defect erg zeldzaam. “Als het voorkomt, dan zorgen onze experts ervoor dat de fout wordt achterhaald en hersteld.” Dat gebeurt allemaal in het unieke ‘Battery Refurbishment Center’ in Rüsselsheim dat Opel aanzienlijk heeft uitgebreid en gemoderniseerd.

Opel Battery Refurbishment Center

Hoogspanningstandaard

Alle medewerkers van het ‘Battery Refurbishment Center’ – dat tien jaar geleden al is opgezet voor de Ampera en nu helemaal is geactualiseerd - zijn professionals op het gebied van elektriciteit en getraind volgens hoogspanningstandaard niveau 5. Alle technici zorgen voor de gevallen die dealers uit heel Europa niet zelf kunnen afhandelen. Vorig jaar ging het om ongeveer 100 defecten bij auto’s tot tien jaar oud, opmerkelijk weinig. Daarbij betrof het gevallen waarbij een aansturingseenheid of in het ergste geval een batterijcel een defect kende.

Opel Battery Refurbishment Center

Tegenprestatie

De batterij wordt in die gevallen opgestuurd naar Rüsselsheim, waar de experts het batterijpakket analyseren en de eventuele defecte cel vervangen. Nadat de batterij weer zorgvuldig is afgesloten gaat deze terug naar de klant. Bij grotere schades, zoals na aanrijdingen, zijn in Rüsselsheim altijd voldoende gerenoveerde batterijen beschikbaar. Als tegenprestatie ontvangt de klant een andere batterij ter vervanging.

Opel Battery Refurbishment Center

eCMP-platform

Uitsluitend het accucentrum in Rüsselsheim mag de defecte batterijen van alle modellen op het eCMP-platform - momenteel de Opel Corsa-e en de Mokka-e alsook de Combo-e, Vivaro-e en Zafira-e Life - openen. De verzegelde unit moet worden geopend door hoogspanningsdeskundigen. De beschadigde cel wordt in dit geval vervangen en de volledig functionele batterij wordt vervolgens als vervangende batterij naar het magazijn gestuurd.

2024

Het ‘Battery Refurbishment Center’ van Opel biedt optimale capaciteit voor de negen geëlektrificeerde modellen die Opel vanaf eind dit jaar aanbiedt. Vanaf eind 2024 is er van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie.

Opel Battery Refurbishment Center