Skip To Content
Elektrische Services

Simply electric

Opel maakt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar. Het wordt net zo eenvoudig als een smartphone gebruiken. En om het nóg gemakkelijker te maken om over te stappen, introduceert Opel speciale diensten voor elektrisch rijden.

Alles over elektrisch rijden

Opladen

Zowel thuis als onderweg is het opladen van uw elektrische auto kinderspel. Uw Opel dealer helpt u het oplaadstation te kiezen dat het beste bij uw situatie en gewenste dagelijkse rijbereik past.
Thuis of op uw werk opladen
Wij bieden diverse oplaadsystemen om uw elektrische auto gemakkelijk thuis of op het werk op te laden. 
Ontdek meer
Opladen bij een openbaar laadpunt
Profiteer van flexibiliteit en gemak. Free2Move Services bieden u toegang tot een uitgebreid netwerk van laadpunten in heel Europa.* 
Ontdek meer

Mobiliteitsdiensten

Opel biedt diverse diensten die uw mobiliteit ondersteunen, bijvoorbeeld door u te helpen de beste route te plannen en oplaadpunten te vinden.
Ritplanner
Geen stress meer dat u uw bestemming niet kunt bereiken. De ritplanner helpt u om uw rijbereik te optimaliseren en de  meest efficiënte route te kiezen. 
Ontdek meer

Inzicht & controle

Opel Connect biedt speciale functies die elektrisch rijden nog gemakkelijker en efficiënter maken. Met handige tips om uw rijbereik te vergroten en op afstand bediende functies om onder meer het opladen te controleren en de temperatuur in uw auto te regelen.
Coaching tijdens het rijden
Handige aanwijzingen helpen u om uw rijbereik te vergroten en optimaal zuinig te rijden. U ziet bovendien hoe goed u presteert in vergelijking met andere bestuurders van elektrische auto's. 
Ontdek meer
Handig en efficiënt

Rijd optimaal zuinig én vergroot uw rijbereik. Opel Connect biedt speciale functies om uw e-mobiliteit te ondersteunen en te optimaliseren:

  • Tips om het rijbereik van uw elektrische auto te vergroten;
  • Actuele cijfers tijdens het rijden;
  • Oplaadstatus via uw smartphone;
  • Uw prestaties in vergelijking met andere bestuurders.

 

 
Ontdek meer

Onderhoud & garantie

De experts bij de Opel dealer houden uw elektrische auto in topconditie, zodat u jaar in jaar uit zorgeloos kunt rijden en uw auto zijn waarde behoudt. Profiteer van aantrekkelijk geprijsde onderhoudsabonnementen en een ruime garantie op de batterij.
Onderhoudsabonnement
Goed nieuws: elektrische auto's hebben minder bewegende motoronderdelen dan brandstofauto's. Dat betekent minder onderhoudskosten. Met een speciaal onderhoudsabonnement voor elektrische auto's bent u bovendien verzekerd van de beste zorg tegen aantrekkelijke tarieven.  
Garantie op de batterij

Op de batterij van al onze elektrische auto's geven wij acht jaar of 160.000 km* garantie op behoud van ten minste 70% van de oorspronkelijke capaciteit. Op verzoek stellen we daarnaast een certificaat voor u op, waarop de oplaadcapaciteit van de batterij op dat moment vermeld staat, zodat u uw elektrische auto gemakkelijker kunt verkopen.

 

* Afhankelijk van wat het eerste bereikt wordt.

 

Klaar om u te helpen

Dankzij onze gespecialiseerde Klantenservice Elektrisch Rijden en 24/7 Pechhulp kunt u zorgeloos elektrisch rijden. Waar u ook onderweg bent in Europa, wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen.
Klantenservice elektrisch rijden
De medewerkers van onze Klantenservice Elektrisch Rijden kunnen u alles vertellen over 100% elektrische auto's en plug-in hybrides. Ze beantwoorden uw technische vragen, helpen u om een oplaadpunt te vinden en geven informatie over onderhoud en service.  
24/7 pechhulp
In een groot aantal Europese landen kunt u rekenen op hulp bij pech onderweg. 24 uur per dag, alle dagen van het jaar. Onderdeel van deze dienst is dat uw auto bij pech alleen naar een erkende dealer gesleept wordt en dat wij u de weg kunnen wijzen naar een dealer van Groupe PSA met een oplaadpunt. 
Wat zijn ac en dc?
Terwijl uit een huishoudelijk stopcontact wisselstroom (AC) komt, kunnen apparaten met een ingebouwde batterij alleen met gelijkstroom (DC) worden opgeladen. Dat geldt ook voor elektrische auto's. 
Lees meer
De elektromotor: zo werkt hij
Wil je weten hoe de motor van de toekomst werkt? Ontdek hoe elektriciteit gebruikt wordt om de wielen te laten draaien en waarom elektrische auto's zo ongelooflijk dynamisch rijden. 

 
Lees meer
Elektrisch rijbereik
De tijd waarin elektische auto's alleen gechikt waren voor korte ritjes, zijn voorgoed voorbij. De nieuwe Corsa-e rijdt bijvoorbeeld tot 337 km** (WLTP) zonder tussentijds op te laden. Maar wat betekent die theoretische waarde in de praktijk?
 
Lees meer
Vergroot uw rijbereik
Er zijn veel factoren die van invloed zijn op het rijbereik van jouw auto. Vooral jouw rijstijl speelt een belangrijke rol. Ontdek hoe je verder kunt rijden.
 
Lees meer
Belangrijke feiten over de batterij
De batterijen vormen het kloppende hart van een elektrische auto. Daar wil je dus dag in dag uit voor 100% op kunnen vertrouwen. Lees meer over het opladen, de garantie en renovatie. 
 
Lees meer
Bev, phev, e-rev? Wat is het verschil?
Elektrisch rijden kan op verschillende manieren. Wij leggen je graag uit hoe het zit en welke maniere van elektrisch rijden Opel aanbiedt.  
Lees meer
De kosten Van elektrisch rijden
Dankzij overheidssubsidies en lage gebruikskosten zul je merken dat elektrisch rijden op de lange duur bijzonder voordelig is. Dat maakt het extra aantrekkelijk om een elektrische auto te kopen of te leasen. 
Lees meer
Subsidie op elektrische personenwagens
Lees alles over mogelijke subsidies die elektrisch rijden nog aantrekkelijker kunnen maken. 
Lees meer
Subsidie op elektrische bedrijfswagens
Lees alles over een subsidie tot € 5.000 op elektrische bedrijfswagens. 
Lees meer

De 9 servicebeloften voor jouw elektrische Opel

Bij aankoop van een nieuwe elektrische Opel kun je rekenen op uitmuntende service. Lees hieronder onze 9 servicebeloften:

8 jaar of 160.000 km garantie op de batterij

Opel pechhulp

Zorgeloos rijden, 24 uur per dag en 7 dagen per week

e-expert center

Bij onze experts is jouw auto in goede handen. Bovendien kunnen zij al jouw vragen over de auto beantwoorden.

Gecertificeerde oplaadsystemen

Een compleet assortiment van Wallboxen, geïnstalleerd door erkende installatiebedrijven

Mobiliteitsoplossing

Je krijgt altijd een mobiliteitsoplossing aangeboden

Productverbeteringen

Zodat je altijd optimaal van het rijden kunt genieten

Je auto wordt bijgeladen

Bij ieder bezoek voor regulier onderhoud

Online een afspraak maken

Je kunt online een afspraak maken voor de werkzaamheden aan jouw auto

Jouw auto gewassen na elk onderhoud of reparatie

 

Opel diensten voor elektrisch rijden

Als je een van de elektrische modellen van Opel koopt, ondersteunen wij jou met uitgebreide diensten om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zo weet je zeker dat jij je geen zorgen hoeft te maken over opladen en jouw rijbereik.

Thuis of op uw werk opladen
Opel biedt diverse oplaadsystemen om jouw elektrische auto gemakkelijk thuis of op het werk op te laden. Jouw Opel dealer kan je bovendien helpen om een installateur te vinden die je verder kan adviseren en jouw oplaadstation vakkundig kan installeren. 
Lees meer Onze partner helpt je graag
Opladen bij een openbaar laadpunt
Profiteer van flexibiliteit en gemak. Free2Move bieden jou toegang tot een uitgebreid netwerk van laadpunten in heel Europa.
 
Lees meer
Efficiënt plannen en rijden

Dankzij de ritplanner* van Free2Move hoef jij geen ingewikkelde rekensommetjes te maken om jouw ritten efficiënt te plannen. Op basis van de resterende batterijcapaciteit en jouw historische rijstijl berekent de ritplanner de optimale route naar één of meer bestemmingen en geeft aan waar je jouw auto tussentijds kunt opladen, inclusief de kosten van het opladen bij openbare laadpunten. Deze informatie kan naar het gekoppelde navigatiesysteem worden verzonden en worden weergegeven op het infotainment-scherm.

 

* Beschikbaar in combinatie met de laadpas; er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

 
Lees meer
Op afstand bediende e-functies
Je wilt het oplaadschema veranderen? Jouw auto voor je instapt opwarmen of afkoelen? Het kan allemaal eenvoudig met jouw smartphone!
 
Lees meer
Opel onderhoudsabonnementen voor elektrische auto's
Goed nieuws: elektrische auto's hebben minder bewegende motoronderdelen dan brandstofauto's. Dat betekent minder onderhoudskosten. Met een Opel onderhoudsabonnement voor elektrische auto's ben je bovendien verzekerd van de beste zorg tegen aantrekkelijke tarieven.  
Garantie op de batterij
Op de batterij van al onze elektrische auto's geven wij acht jaar of 160.000 km garantie op behoud van ten minste 70% van de oorspronkelijke capaciteit.  
Klantenservice elektrisch rijden
Opel heeft een speciale klantenservice voor eigenaars van een elektrische auto (volledig elektrisch of hybride). De deskundige medewerkers bieden algemene ondersteuning en advies, helpen je om een oplaadpunt te vinden en geven informatie over onderhoud en service. 
24/7 pechhulp

In een groot aantal Europese landen* kun je rekenen op hulp bij pech onderweg. 24 uur per dag, alle dagen van het jaar. Onderdeel van deze dienst is dat jouw auto bij pech alleen naar een erkende dealer gesleept wordt en dat wij je de weg kunnen wijzen naar een dealer van Stellantis met een oplaadpunt.

 

* Klik hier voor een lijst met alle landen waar deze dienst beschikbaar is. 

 

* Alle diensten zullen naar verwachting vanaf najaar 2019 beschikbaar zijn.

 

** Het gegeven rijbereik is voorlopig en is berekend volgens de WLTP-testprocedure, in overeenstemming met de richtlijnen R (EC) 715/2007 en R (EU) 2017/1151). De Europese typegoedkeuring en het certificaat van conformiteit zijn nog niet beschikbaar. De uiteindelijke cijfers kunnen afwijken van de hier gegeven cijfers. Het rijbereik in de dagelijkse praktijk is onder meer afhankelijk van de persoonlijke rijstijl, de weg- en verkeersomstandigheden, de buitentemperatuur, het gebruik van verwarming/airconditioning/voorverwarming.

 

1 Beschikbaar in combinatie met de ritplanner, tegen aanvullende kosten.

 

2 Beschikbaar in combinatie met de laadpas, tegen aanvullende kosten.