Skip To Content
Subsidie voor personenauto's

Subsidie voor personenauto's

 

Subsidie voor elektrische auto's in 2023.

Het subsidiebudget voor volledig elektrische personenauto’s voor 2022 is volledig op. Maar niet getreurd, want ook in 2023 stelt de overheid weer een subsidie (SEPP) ter beschikking voor de aanschaf, of het Private Leasen van een volledig elektrische auto. Vanaf 2 januari 2023 kun je deze subsidie weer aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Voor een nieuwe elektrische auto bedraagt het subsidiebedrag € 2.950 een voor een gebruikte elektrische auto is dat € 2.000.

 

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie is het van belang dat de auto in 2023 aangeschaft of geleased wordt. De hoogte van de totale subsidiepot is op dit moment nog niet bekend. Wat we wél weten is dat het budget beperkt is, dus is het aan te raden deze SEPP zo snel mogelijk na 2 januari aan te vragen. Zodra bekend is hoe groot het totale subsidiebudget is, wordt dat vermeld op de website het RVO

 

Wat zijn de voorwaarden?

De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

 

  • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
  • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
  • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
  • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
  • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

 

Ben jij geïnteresseerd in de 100% elektrische Opel Corsa-e, Mokka-e of Combo-e Life? Dan kom je dus in aanmerking voor deze deze subsidie.

 

Ontdek onze elektrische modellen.

Nieuwe Corsa Electric

Nieuwe Astra Electric

Combo Life Electric

Zafira Life Electric

 

Uitleg subsidie bij aankoop.

Ontvang € 2.950 bij aankoop van een nieuwe Opel Corsa Electric, Mokka Electric of Combo Life Electric.

 

Wanneer je een nieuwe Opel Corsa Electric, Mokka Electric of Combo Life Electric koopt, dan kom je in aanmerking voor de subsidie in 2023. Belangrijk om te weten:

 

  • Als je kiest voor kopen, dan wordt de subsidie van € 2.950 in zijn geheel gestort op jouw rekening.
  • Wanneer je binnen 4 jaar een andere auto wilt aanschaffen, moet je een deel van de subsidie terugbetalen.
 

Uitleg subsidie bij Opel Private Lease.

Ontvang € 61,45/mnd gedurende de eerste 48 maanden van je looptijd.

 

Wanneer je kiest voor een Opel Corsa Electric, Opel Mokka Electric of Combo Life Electric via Opel Private Lease, kom je ook in aanmerking voor de subsidie in 2023. Belangrijk om te weten:

 

  • Als je kiest voor Private Lease wordt de subsidie maandelijks uitgekeerd.
  • De subsidie van € 2.950 wordt uitbetaald over de eerste 48 maanden van jouw looptijd.

 

 

Wist je dat je jouw nieuwe Opel direct online kan bestellen via Opel Private Lease?


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


 

Veelgestelde vragen.

 
Wanneer kom je in aanmerking voor de subsidie van een elektrische auto?
Indien je als particulier een volledige elektrische auto aanschaft, met een nieuwwaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kun je een subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als private lease. De auto/het contract moet op jouw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen. Daarnaast moet de auto gekocht zijn in het jaar van aanvraag en moet de subsidie binnen 60 dagen na het tekenen van het aankoop- of leasecontract worden aangevraagd.
Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?
De subsidie hoogte voor het rijden van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van € 2.950. Indien je een tweedehands auto/reeds geregistreerde auto koopt, kun je een subsidie aanvragen à € 2.000. De subsidie geldt ook voor Private Lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de periode van 48 maanden. Bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto in het jaar 2023 bedraagt de subsidie € 2.950.
Voor welke auto's geldt de subsidie?

De subsidie geldt op volledig elektrische auto’s. Bij Opel zou je dus een subsidie kunnen krijgen op onze Corsa-e of Mokka-e of Combo-e Life.

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen. 

Waarom is er geen subsidie voor (Plug-in) Hybride auto's?
Gezien Plug-in hybride auto’s zowel elektrisch als op fossiele brandstoffen kunnen rijden, genereren ze altijd nog CO2-uistoot. En hoewel de gemiddelde CO2-uitstoot een stuk lager ligt dan een reguliere auto met brandstofmotor, heeft de overheid het doel om specifiek de uitstoot drastisch te verlagen. Dit doel is eerder te realiseren met volledig elektrische auto’s, dan Plug-in hybride auto’s. De overheid zal daarom alleen de aankoop van volledig elektrische auto’s stimuleren.
Kleine lettertjes / Wanneer stopt de subsidie?

De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin je de subsidie aanvraagt.  Voor SEPP-subsidie 2023 kom je alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst heeft afgesloten op of na 1 januari 2023. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sloot is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2023 op jouw naam staan.

 

De subsidie blijft beschikbaar voor komende jaren maar kan slechts in specifieke perioden aangevraagd worden zolang het subsidieplafond nog niet bereikt is. Klik hier voor meer informatie.

 

Indien je een subsidie hebt aangevraagd, zijn er nog enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Indien je jouw elektrische auto verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, dan dien je een deel van de subsidie terug te betalen mits jouw nieuwe auto weer een elektrische auto is, dan loopt de subsidie door. En indien je private least en de auto binnen 4 jaar weer inlevert dan stopt de subsidie ook .

 

*De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Opel kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling. 

 

Ontdek meer over elektrisch rijden.

De voordelen van elektrisch rijden.

Lees meer

Wat is het rijbereik van een elektrische auto?

Lees meer

Elektrisch rijden met Opel Private Lease.

Lees meer