Skip To Content
Subsidie voor bedrijfswagens

Kosten van elektrisch rijden

Subsidie voor bedrijfswagens

 

De ideale tijd om de stap naar emissievrij rijden te nemen.

De stap om jouw onderneming te elektrificeren is nu kleiner dan ooit. Vanuit de overheid is een subsidie beschikbaar op elektrische bedrijfswagens met als doel Nederland nog schoner te maken.  Deze subsidie is specifiek voor ondernemers en kan oplopen tot € 5.000. Als ondernemer kun je sinds 15 maart 2021 gebruik maken van Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) bij aankoop of lease van een nieuwe elektrische bredrijfswagen.

 

 

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op met jouw Opel verkooppunt voor meer informatie.

 
Ontdek onze modellen
Nieuwe Combo Electric
Nieuwe Vivaro Electric
Nieuwe Movano Electric
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


 
Veelgestelde vragen.
 
Wanneer kom je in aanmerking voor de subsidie van een elektrische bedrijfswagen?
Indien je als ondernemer een volledige elektrische bedrijfswagen aanschaft, vallend onder de N1 of N2 categorie met een maximum gewicht van 4.250kg, met een netto catalogusprijs (N1) of  verkoopprijs (N2) boven € 20.000 en in de N1 categorie een WLTP actieradius van minimaal 100km, kun je een subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als financial lease. De auto moet minstens drie jaar op naam van de subsidieontvanger staan.
Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische bedrijfswagen?
Bij aankoop van een elektrische bedrijfswagen in de N1 categorie ontvang je 10% van de netto catalogusprijs, bij een elektrische bedrijfswagen in de N2 categorie ontvang je 10% van de verkoopprijs zonder btw, dit kan in het geval van N1 als N2 oplopen tot een maximaal subsidiebedrag van € 5.000.
Voor welke Opel modellen geldt de subsidie?
De subsidie geldt op nieuwe volledig emissieloze bedrijfsauto’s. Bij Opel zou je dus een subsidie kunnen krijgen op onze Combo-e, Vivaro-e ne Movano-e.
Mag ik deze subsidie aanvragen voor meerdere bedrijfswagens?
Ja dat mag. Voor iedere onderneming of groep van ondernemingen mag je per kalenderjaar voor maximaal 400 elektrische bedrijfswagens subsidie aanvragen en ontvangen.
Kleine lettertjes / Wanneer stopt de subsidie?

De subsideregeling loopt van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025. Binnen die periode kan een subsidie worden aangevraagd mits het plafond van het budget niet is bereik. Het budget in 2021 bedraagt € 22 miljoen.

 

Om subsidie voor een elektrische bedrijfswagen te ontvangen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn te lezen op de website van RVO. Een aantal belangrijke voorwaarden waaraan je moet voldoen zijn als volgt:

 

  • Op het moment dat je de subsidieaanvraag indient, mag de koop- of financial leaseovereenkomst nog niet definitief zijn.
  • De koop- of financial leaseovereenkomst mag niet eerder zijn afgesloten dan 1 januari 2021.
  • De bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog niet aan geleverd zijn en niet op jouw naam staan.
  • De subsidie is geldig bij aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfsauto mits deze in categorie N1 of N2 zit met een maximum laadgewicht tot 4.250 kg.
  • De bedrijfsauto moet een netto catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van € 20.000 of meer hebben(zonder btw.).
  • De gekochte bedrijfswagen waar subsidie op is gekregen moet minstens 3 jaar op naam blijven staan van de subsidieontvanger. Het is daarom ook belangrijk om in ieder geval tot 3 jaar na aankoop de koop- of Financial Lease overeenkomst te bewaren.

 

 

*Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s(SEBA) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Opel kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling. 

De voordelen van elektrisch rijden.

Lees meer

Wat is het rijbereik van een elektrische auto?

Lees meer

Elektrisch rijden met Opel Private Lease.

Lees meer