Skip To Content
Voordelen elektrisch rijden

Alles over elektrisch rijden

De voordelen van elektrisch rijden

    

Het belangrijkste voordeel van een elektrische auto is dat er geen (schadelijke) uitlaatgassen vrijkomen tijdens het rijden. Elektromotoren hebben ook een veel hoger rendement dan verbrandingsmotoren en  aan efficiënter om met grondstoffen. Vanwege het milieuvoordeel wordt elektrisch rijden door de overheid gestimuleerd met financiële voordelen, maar het biedt ook andere voordelen voor je portemonnee.

 

Zo is elektrisch rijden voordeliger dan rijden op brandstof vanwege de lagere (stroom)kosten per kilometer. Het is zelfs mogelijk om de batterij op te laden met zelf opgewekte zonne-energie. Tevens heeft een  elektrische auto veel minder bewegende motoronderdelen dan brandstofauto’s, waardoor er minder slijtage is en de onderhoudskosten lager uitvallen. Verder is een elektrische auto erg comfortabel dankzij de  stille en volledig trillingvrije aandrijving, terwijl je pro iteert van een heel vloeiende acceleratie zonder schakelmomenten.

Wist je dat?

Kopers van nieuwe, elektrische auto's kunnen de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie voor een nieuwe Corsa-e, Mokka-e of Combo-e Life bedraagt € 3.350, Maar wist je ook dat Opel nu je subsidie verdubbelt? Dan profiteer je van van een totaal voordeel van maar liefst € 6.700!

 


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Ontdek onze elektrische en hybride modellen

Ontdek meer over elektrisch rijden

Hoe regel ik een eigen laadpunt?

Lees meer

Wat is het rijbereik van een elektrische auto?

Lees meer

Elektrisch rijden met Opel Private Lease.

Lees meer