Skip To Content
Onstar

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER ONSTAR DIENSTEN.

Alle diensten van OnStar zijn sinds 31 december 2020 niet meer beschikbaar. Het is niet meer mogelijk om een Wifi(-trial )abonnement abonnement af te sluiten

GEGEVENSBESCHERMING

Welke (persoonlijke) gegevens worden gedeeld met OnStar en voor welk doel?

OnStar verzamelt alleen persoonlijke gegevens om u te kunnen identificeren of om u e-mails te zenden in verband met de diensten waarop u zich heeft geabonneerd.

 

Kan ik voorkomen dat OnStar mijn gegevens gebruikt?

OnStar zal uw gegevens nooit zonder uw toestemming aan derden doorgeven .

 

Houdt OnStar continu bij waar ik ben?

OnStar volgt u niet en legt uw routes niet vast. U bepaalt zelf of en wanneer OnStar uw locatie kan gebruiken. Via de Privacy-knop kunt u uw locatie te allen tijde verbergen. Als u van gedachten verandert kunt u de Privacy-knop opnieuw indrukken om uw locatie weer met OnStar te delen. Alleen in noodgevallen zal OnStar uw Privacy-voorkeur negeren en uw locatie opvragen, omwille van uw eigen veiligheid.

 

Wat voor gegevens worden vastgelegd?

OnStar verzamelt alleen gegevens die nodig zijn om u de OnStar diensten te bieden waarop u zich heeft geabonneerd. De volgende gegevens worden opgeslagen:

Klantgegevens - zoals uw naam, adres, e-mailadres, beveiligingsinformatie zoals uw PIN-code, contact bij noodgevallen (als u wilt dat wij in een noodgeval contact opnemen met bepaalde personen);

Voertuiggegevens- zoals de kilometerstand, bandenspanning, oliepeil, brandstofpeil en diagnosegegevens;

Voertuiglocatie – om bestemmingen naar uw navigatiesysteem te sturen, voor hulp bij gestolen voertuig en hulp in noodgevallen.

 

Kan ik bepalen welke gegevens verzameld worden? 

Ja, dat kan. We vragen u tijdens het registreren om enkele persoonsgegevens in te vullen, zodat wij de OnStar diensten aan u kunnen leveren. Daarnaast kunt u aanvullende informatie geven, zoals een contactpersoon met wie wij bij noodgevallen contact op moeten nemen. U kunt deze informatie op elk moment toevoegen of wijzigen.

 

Hoe weet ik welke gegevens OnStar van mij heeft opgeslagen?

Wanneer u zich registreert bij OnStar ontvangt u van ons gedailleerde informatie over welke gegevens wij vastleggen en waaroor deze gebruik worden.

 

Hoe worden deze gegevens gebruikt?

De gegevens die OnStar opslaat, worden alleen gebruikt u de diensten te kunnen bieden waarop u zich heeft geabonneerd. We zullen deze gegevens nooit zonder uw toestemming met derden delen.

 

Worden mijn gegevens naar andere landen overgebracht?

Alle OnStar gegevens worden en blijven opgeslagen op onze servers in Europa en blijven binnen Europa. Sommige algemene klantgegevens kunnen worden overgebracht naar onze servers in de Verenigde Staten, bijvoorbeeld in verband met facturering en betalingsprocessen. Om het OnStar-privacybeleid te bekijken, logt u in op de OnStar-portal en gaat u naar "MyProfile".