Opel Wielen Banden

VELGEN EN BANDEN VAN HOGE KWALITEIT.

Bij de Opel dealer vindt u een uitgebreid assortiment banden, velgen en complete wielensets, perfect afgestemd op uw Opel.

LAAT UW OPEL SCHITTEREN MET LICHTMETALEN VELGEN.

Geef uw Opel uw persoonlijke uitstraling met stijlvolle lichtmetalen velgen. Wij bieden u een ruime keuze uit designs voor iedere smaak. Van elegant tot sportief, van retro tot futuristisch.

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen zeggen veel over uw persoonlijke smaak en versterken het karakter van uw auto.

Bandenopslag

Wanneer u wisselt tussen zomer- en winterbanden, is uw Opel dealer u graag behulpzaam bij de tijdelijke opslag van uw banden.

Bandencontrole

Goed contact met de weg staat of valt met de conditie van uw banden. Laat uw bandenspanning en de slijtage van uw banden daarom regelmatig door de Opel dealer controleren.

BANDEN EN VELGEN.

MET EEN GERUST GEVOEL DE WEG OP.

Het is goed mogelijk dat jouw Opel de laatste tijd vaker of langer heeft stilgestaan. Of heb je juist veel kilometers achter de rug voor werk of vakantie? Hoe vaak je jouw Opel de laatste tijd ook hebt gebruikt, bandenslijtage komt in alle vormen voor:

·         Onjuiste bandenspanning

·         Veelvuldig gebruik

·         Ouderdom/ langdurig stilstaan

·         Obstakels zoals een stoeprand

Eén ding is zeker: veiligheid boven alles! Kom daarom langs voor de bandencheck bij de Opel Erkend Reparateur. Dit biedt zekerheid en veiligheid. En dat is wel zo’n prettig idee mocht je de auto weer vaker nodig hebben.

BANDENSPANNING.

Een juiste bandenspanning zorgt voor

  • Een goede wegligging (en daarmee uw veiligheid)
  • Optimaal brandstofverbruik (een zachte band zorgt voor een hoger verbruik)
  • Langere levensduur van de band (een zachte band slijt sneller)
  • Comfort (een te harde band zorgt voor een onrustige wegligging en onnodige slijtage)

 

U kunt de juiste bandenspanning voor uw Opel terugvinden in de deurstijl van één van de voorportieren, in het benzineklepje of in het instructieboekje. U kunt dit natuurlijk ook bij uw Opel dealer navragen.

PROFIELDIEPTE.

Banden met een verminderd profiel hebben een langere remweg. Daarbij kan een band met minder dan 3,0 mm profieldiepte aanzienlijk minder water afvoeren. Dit zorgt voor een minder veilige wegligging bij regen en verhoogt de kans op aquaplaning. 


Wettelijk moet een band worden vervangen bij een profieldiepte van 1,6 mm, maar voor uw veiligheid adviseren wij u een band te verwisselen bij een profieldiepte van 2,0 mm.

 

Uw Opel dealer meet de profieldiepte van uw banden graag voor u op.

WINTERBANDEN.

Zodra de temperatuur onder de 7 graden celsius zakt bieden winterbanden meer grip en daarmee meer veiligheid dan zomerbanden. Winterbanden kunnen ook meer water verwerken en bieden betere grip op natte en gladde wegen. Ook in de herfst bieden winterbanden al voordelen voor u.

 

Uw Opel dealer biedt u een voordelige totaaloplossing met Opel Winterwielen. Dit zijn band/velg-combinaties met winterbanden van gerenomeerde merken met naar keuze stalen of lichtmetalen velgen.

 

Vergeet niet: Wanneer u op winterbanden rijdt slijten uw zomerbanden niet, zo gaan beide sets veel langer mee. Vraag uw Opel dealer naar de mogelijkheden en prijzen voor uw Opel. Hij verzorgt ook graag de opslag van uw banden.

BANDENCODES.

Op iedere band staat een code aangegeven. Bijvoorbeeld: 205/55 R 16 91W. Hoe leest u deze code eigenlijk?

 

  • 205 staat voor de breedte van de band in mm
  • 55 is de hoogte van de band van de velg tot het loopvlak in procenten van de breedte
  • R staat voor radiaal (de bouw van de band)
  • 16 is de doorsnede van het gat in de band (de velgmaat) in inches
  • 91 is een code voor het draagvermogen van de band
  • W is de snelheidscodering (T = tot 190 km/u, H tot 210 km/u, W tot 240 km/u, ZR > 270 km/u)

MAXIMALE GRIP MET OPEL WINTERBANDEN.

Wist u dat het enige contact tussen uw auto en de weg vier banden zijn? En elke band met een oppervlakte van één hand contact heeft met de weg? Banden zijn dus een zeer belangrijk onderdeel van uw auto.

Bij lage temperaturen (onder de 7 graden) en onder moeilijke weersomstandigheden adviseren wij om te wisselen van zomer- naar winterbanden. De voornaamste reden is dat winterbanden meer grip bieden dan zomerbanden. Niet alleen in de sneeuw, maar ook bij regen en vooral dat laatste komt in Nederland veel voor.

Ruime keuze winterbanden en winterwielen.
Opel biedt een ruime keuze aan winterbanden en winterwielen. Een winterwiel is samengesteld uit Opel onderdelen en bestaat uit een winterband, een lichtmetalen velg of stalen wiel (met of zonder wieldop) 

Vraag uw Opel dealer naar de mogelijkheden en prijzen. Uw dealer beschikt ook over de mogelijkheid om uw zomerbanden op te slaan.

ZOEK EEN DEALER BIJ U IN DE BUURT.