Skip To Content
Opel Wielen Banden

Velgen en banden Van hoge kwaliteit

Bij de Opel dealer vind je een uitgebreid assortiment banden, velgen en complete wielensets, perfect afgestemd op jouw Opel.

Laat je Opel schitteren met lichtmetalen velgen

Geef jouw Opel een persoonlijke uitstraling met stijlvolle lichtmetalen velgen. Wij bieden u een ruime keuze uit designs voor iedere smaak. Van elegant tot sportief, van retro tot futuristisch.

Lichtmetalen velgen

Geef jouw Opel een persoonlijke uitstraling met een set lichtmetalen velgen, die perfect zijn afgestemd op het Opel model van jouw voorkeur. Ons aanbod lichtmetalen velgen is door en door getest en voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Complete winterwielen, sneeuwkettingen en velgaccessoires maken het aanbod compleet.

Je vindt ons aanbod in de configurator en in bijgevoegde prijslijst. Uiteraard kan je ook bij de Opel dealer terecht voor deskundig advies.

Bandenopslag

Bij het wisselen van zomerbanden naar winter- of all seasonbanden, kun je juw banden laten opslaan bij de Opel dealer. Je hebt er dan geen omkijken meer naar en weet zeker dat je banden goed beschermd liggen opgeslagen. 

Bandencontrole

Autobanden zijn het enige contact tussen de auto en het wegdek. Het is dus zeer belangrijk dat je banden in goede staat verkeren. Bandenslijtage komt in alle vormen voor. Dit is zowel bij intensief gebruik van de auto als bij langdurig stilstaan/ouderdom mogelijk. Laat je banden daarom tussentijds controleren bij de Opel dealer, dan kan je weer met een veilig gevoel de weg op!

Kan ik mijn banden ook zelf checken? Dan kan, in de volgende video geeft monteur Wesley uitleg over het controleren van je autobanden.


Nieuwe banden?
Mochten je banden toe zijn aan vervanging, dan bieden we een uitgebreid assortiment aan banden. Van premium tot budget, passend bij ieders budget. Je wordt voorzien van deskundig advies zodat je zeker weet dat je de juiste banden kiest op basis van jouw rijgedrag, kilometrage en budget. 

Banden en velgen

Met een gerust gevoel de weg op

Het is goed mogelijk dat jouw Opel de laatste tijd vaker of langer heeft stilgestaan. Of heb je juist veel kilometers achter de rug voor werk of vakantie? Hoe vaak je jouw Opel de laatste tijd ook hebt gebruikt, bandenslijtage komt in alle vormen voor:

·         Onjuiste bandenspanning

·         Veelvuldig gebruik

·         Ouderdom/ langdurig stilstaan

·         Obstakels zoals een stoeprand

Eén ding is zeker: veiligheid boven alles! Kom daarom langs voor de bandencheck bij de Opel Erkend Reparateur. Dit biedt zekerheid en veiligheid. En dat is wel zo’n prettig idee mocht je de auto weer vaker nodig hebben.

Bandenspanning

Een juiste bandenspanning zorgt voor:

 • Een goede wegligging en veiligheid
 • Een optimaal brandstofverbruik
 • Een langere levensduur van de band
 • Comfort
 

Verkeerde bandenspanning kan gevaar opleveren en invloed hebben op het rij- en remgedrag van jouw auto. Als een band te zacht is kan dit zorgen voor een hoge mate van warmteontwikkeling en zelfs een klapband veroorzaken. Wij adviseren je de bandenspanning regelmatig te controleren. Hoe? Je vindt de juiste bandenspanning van jouw Opel in de deurstijl van één van de voorportieren, in het brandstofklepje of in het instructieboekje. Mocht je het niet vinden, dan helpt de Opel dealer je graag verder.

 

 • Een goede wegligging (en daarmee jouw veiligheid)
 • Optimaal brandstofverbruik (een zachte band zorgt voor een hoger verbruik)
 • Langere levensduur van de band (een zachte band slijt sneller)
 • Comfort (een te harde band zorgt voor een onrustige wegligging en onnodige slijtage)

 

Je kunt de juiste bandenspanning voor jouw Opel terugvinden in de deurstijl van één van de voorportieren, in het benzineklepje of in het instructieboekje. Je kunt dit natuurlijk ook bij de Opel dealer navragen.

Profieldiepte

Banden met een verminderd profiel hebben een langere remweg. Banden met minder dan 3.0 mm profieldiepte kunnen aanzienlijk minder water afvoeren, dit zorgt voor een mindere wegligging bij regen en verhoogt de kans op aquaplanning.

Wettelijk moet een band worden vervangen bij een profieldiepte van 1.6 mm. Maar voor je eigen veiligheid en die van anderen, adviseren wij je de band te verwisselen bij een profieldiepte van 2.0 mm. De Opel dealer staat voor je klaar om profieldiepte van jouw banden te meten.

Winterbanden

Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt,  raden wij je aan om van zomerbanden over te stappen op winter-of all seasonbanden. Winterbanden bieden meer grip bij lagere temperaturen. Ook kunnen ze meer water verwerken, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het rijden op een nat wegdek en bieden daarom in de herfst al voordeel.

 

All-seasonbanden

All-season banden zijn een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. Als je voor all-season banden kiest, is het wisselen van banden gedurende de seizoenen niet meer nodig. All-season banden zijn geen winterbanden, maar een hoogwaardig alternatief voor de zomerbanden waarmee je in alle seizoenen veilig kunt rijden.

 

Laat je adviseren

De Opel dealer biedt een ruim aanbod winterwielen. Je kan kiezen uit band/velg-combinaties met winterbanden van gerenommeerde merken met naar keuze stalen of lichtmetalen velgen. De Opel dealer voorziet je graag van advies.

Je kan rekenen op vakkundige montage van winter- of all seasonbanden. Naast veiligheid, doe je bijna twee keer langer met je banden als je zomer-en winterbanden afwisselt. Vraag ook naar de mogelijkheden voor het opslaan van je zomerbanden.

Zomerbanden

Zodra het kwik weer boven de 7°C komt, is het tijd om van winterbanden op zomerbanden over te stappen. Waarom wisselen?

 • Winterbanden slijten sneller bij hogere temperaturen;
 • Een winterband heeft een langere remweg dan een zomerband als het warmer wordt;
 • Doorrijden op winterbanden in het voorjaar kan meer brandstofverbruik tot gevolg hebben;
 • Een zomerband biedt een betere wegligging en stuurprecisie bij hogere temperaturen.

De Opel dealer biedt een compleet assortiment zomer-en all-seasonbanden, van premium tot budget. Hij voorziet je van deskundig advies, zodat je bent verzekerd van de juiste banden voor jouw auto.

Bandencodes

Op iedere band staat een code aangegeven. Bijvoorbeeld: 205/55 R 16 91W. Hoe leest u deze code eigenlijk?

 

 • 205 staat voor de breedte van de band in mm
 • 55 is de hoogte van de band van de velg tot het loopvlak in procenten van de breedte
 • R staat voor radiaal (de bouw van de band)
 • 16 is de doorsnede van het gat in de band (de velgmaat) in inches
 • 91 is een code voor het draagvermogen van de band
 • W is de snelheidscodering (T = tot 190 km/u, H tot 210 km/u, W tot 240 km/u, ZR > 270 km/u)

Maximale grip met Opel winterbanden

Wist u dat het enige contact tussen uw auto en de weg vier banden zijn? En elke band met een oppervlakte van één hand contact heeft met de weg? Banden zijn dus een zeer belangrijk onderdeel van uw auto.

Bij lage temperaturen (onder de 7 graden) en onder moeilijke weersomstandigheden adviseren wij om te wisselen van zomer- naar winterbanden. De voornaamste reden is dat winterbanden meer grip bieden dan zomerbanden. Niet alleen in de sneeuw, maar ook bij regen en vooral dat laatste komt in Nederland veel voor.

Ruime keuze winterbanden en winterwielen.
Opel biedt een ruime keuze aan winterbanden en winterwielen. Een winterwiel is samengesteld uit Opel onderdelen en bestaat uit een winterband, een lichtmetalen velg of stalen wiel (met of zonder wieldop) 

Vraag uw Opel dealer naar de mogelijkheden en prijzen. Uw dealer beschikt ook over de mogelijkheid om uw zomerbanden op te slaan.

Eurorepar reliance

Naast bekende, premium bandenmerken als BRIDGESTONE, VREDESTEIN , CONTINENTAL en MICHELIN kan de Opel Erkend Reparateur ook een nieuw merk band leveren. EUROREPAR Reliance. Een alternatieve keuze voor een ander budget, en andere wensen op het gebied van rijgedrag en/of kilometrage. Vraag jouw Opel Erkend Reparateur om de mogelijkheden voor je auto.

Michelin E.Primacy

De eco-verantwoorde band

Michelin E.Primacy band

Eco verantwoord, gemaakt om lang mee te gaan

Ontdek de eerste CO2-neutrale MICHELIN band op het moment van aanschaf: de MICHELIN e.Primacy! Deze eco-verantwoorde en zuinige band garandeert alle prestaties waar MICHELIN banden om bekend staan: veiligheid, grip en levensduur.

 

Naast een laag brandstofverbruik en CO2-uitstoot, biedt de band voor elektrische voertuigen een groter accubereik.  Een belangrijke bijdrage hieraan wordt geleverd door de lage rolweerstand en diverse energiebesparende technieken van de MICHELIN e.Primacy*.

 

Ook biedt de MICHELIN e.PRIMACY een hoog veiligheidsniveau. In deze innovatieve band zijn technieken toegepast die zorgen voor behoud van veiligheid gedurende de hele levensduur van de band, ook onder natte weersomstandigheden.


Een verantwoorde keuze, ook voor uw portemonnee

Met de Michelin e·PRIMACY banden kan je tot wel €80 aan brandstofkosten besparen en de actieradius van jouw elektrische voertuig tot wel 7% te vergroten! Kom gerust langs bij de Opel dealer voor meer informatie over MICHELIN e.PRIMACY banden.

Zoek een dealer bij jou in de buurt