Skip To Content
Opel Wielen Banden

Opel velgen en banden

Bij het Opel verkooppunt vind je een uitgebreid assortiment banden, velgen en complete wielensets, perfect afgestemd op jouw Opel.

Stijlvolle lichtmetalen velgen

Wij bieden je een ruime keuze uit diverse designs; van elegant tot sportief, van retro tot futuristisch.

Lichtmetalen velgen

Geef jouw Opel een persoonlijke uitstraling met een set lichtmetalen velgen naar keuze. Het ruime aanbod voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Moeite met kiezen? Het Opel verkooppunt voorziet je graag van  deskundig advies. Ontdek ook direct het aanbod winterwielen, sneeuwkettingen en velgen, zo maak je jouw Opel helemaal compleet!

Bandenopslag

Bij het wisselen van zomerbanden naar winter- of all seasonbanden, kan je jouw banden laten opslaan bij de Opel dealer. Je hebt er dan geen omkijken meer naar en weet zeker dat je banden goed beschermd liggen opgeslagen. 

Bandencheck

Autobanden zijn het enige contact tussen de auto en het wegdek. Het is dus zeer belangrijk dat je banden in goede staat verkeren. Laat je banden daarom tussentijds controleren bij de Opel werkplaats, dan kan je weer met een veilig gevoel de weg op!

 

Nieuwe banden nodig?
Mochten je banden toe zijn aan vervanging, dan bieden we een uitgebreid assortiment aan banden. Van premium tot budget, passend bij ieders budget. Je wordt voorzien van deskundig advies zodat je zeker weet dat je de juiste banden kiest op basis van jouw rijgedrag, kilometrage en budget.

 

Banden en velgen

Met een gerust gevoel de weg op

Het is goed mogelijk dat jouw Opel de laatste tijd vaker of langer heeft stilgestaan. Of heb je juist veel kilometers achter de rug voor werk of vakantie? Hoe vaak je jouw Opel de laatste tijd ook hebt gebruikt, bandenslijtage komt in alle vormen voor:

·         Onjuiste bandenspanning

·         Veelvuldig gebruik

·         Ouderdom/ langdurig stilstaan

·         Obstakels zoals een stoeprand

Eén ding is zeker: veiligheid boven alles! Kom daarom langs voor de bandencheck bij de Opel Erkend Reparateur. Dit biedt zekerheid en veiligheid. En dat is wel zo’n prettig idee mocht je de auto weer vaker nodig hebben.

Bandenspanning

Een juiste bandenspanning zorgt voor:

 • Een goede wegligging en veiligheid
 • Een optimaal brandstofverbruik
 • Een langere levensduur van de band
 • Comfort

 

Verkeerde bandenspanning kan gevaar opleveren en invloed hebben op het rij- en remgedrag van jouw auto. Als een band te zacht is kan dit zorgen voor een hoge mate van warmteontwikkeling en zelfs een klapband veroorzaken. Wij adviseren je de bandenspanning regelmatig te controleren. Hoe? Je vindt de juiste bandenspanning van jouw Opel in de deurstijl van één van de voorportieren, in het brandstofklepje of in het instructieboekje. Mocht je het niet vinden, dan helpt de Opel dealer je graag verder.

Profieldiepte

Banden met een verminderd profiel hebben een langere remweg. Banden met minder dan 3.0 mm profieldiepte kunnen aanzienlijk minder water afvoeren, dit zorgt voor een mindere wegligging bij regen en verhoogt de kans op aquaplanning.

Wettelijk moet een band worden vervangen bij een profieldiepte van 1.6 mm. Maar voor je eigen veiligheid en die van anderen, adviseren wij je de band te verwisselen bij een profieldiepte van 2.0 mm. De Opel dealer staat voor je klaar om profieldiepte van jouw banden te meten.

Winterbanden

Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt,  raden wij je aan om van zomerbanden over te stappen op winter-of all seasonbanden. Winterbanden bieden meer grip bij lagere temperaturen. Ook kunnen ze meer water verwerken, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het rijden op een nat wegdek en bieden daarom in de herfst al voordeel.

 

All-seasonbanden

All-season banden zijn een combinatie tussen zomerbanden en winterbanden. Als je voor all-season banden kiest, is het wisselen van banden gedurende de seizoenen niet meer nodig. All-season banden zijn geen winterbanden, maar een hoogwaardig alternatief voor de zomerbanden waarmee je in alle seizoenen veilig kunt rijden.

 

Laat je adviseren

De Opel dealer biedt een ruim aanbod winterwielen. Je kan kiezen uit band/velg-combinaties met winterbanden van gerenommeerde merken met naar keuze stalen of lichtmetalen velgen. De Opel dealer voorziet je graag van advies.

Je kan rekenen op vakkundige montage van winter- of all seasonbanden. Naast veiligheid, doe je bijna twee keer langer met je banden als je zomer-en winterbanden afwisselt. Vraag ook naar de mogelijkheden voor het opslaan van je zomerbanden.

Zomerbanden

Zodra het kwik weer boven de 7°C komt, is het tijd om van winterbanden op zomerbanden over te stappen. Waarom wisselen?

 • Winterbanden slijten sneller bij hogere temperaturen;
 • Een winterband heeft een langere remweg dan een zomerband als het warmer wordt;
 • Doorrijden op winterbanden in het voorjaar kan meer brandstofverbruik tot gevolg hebben;
 • Een zomerband biedt een betere wegligging en stuurprecisie bij hogere temperaturen.

 

De Opel dealer biedt een compleet assortiment zomer-en all-seasonbanden, van premium tot budget. Hij voorziet je van deskundig advies, zodat je bent verzekerd van de juiste banden voor jouw auto.

Bandencodes

Op iedere band staat een code aangegeven. Bijvoorbeeld: 205/55 R 16 91W. Hoe leest u deze code eigenlijk?

 

 • 205 staat voor de breedte van de band in mm
 • 55 is de hoogte van de band van de velg tot het loopvlak in procenten van de breedte
 • R staat voor radiaal (de bouw van de band)
 • 16 is de doorsnede van het gat in de band (de velgmaat) in inches
 • 91 is een code voor het draagvermogen van de band
 • W is de snelheidscodering (T = tot 190 km/u, H tot 210 km/u, W tot 240 km/u, ZR > 270 km/u)

Eurorepar reliance

Naast bekende, premium bandenmerken als BRIDGESTONE, CONTINENTAL en MICHELIN kan de Opel Erkend Reparateur ook een nieuw merk band leveren. EUROREPAR Reliance. Een alternatieve keuze voor een ander budget, en andere wensen op het gebied van rijgedrag en/of kilometrage. Vraag jouw Opel Erkend Reparateur om de mogelijkheden voor je auto.

Ontdek ook de nieuwe EUROREPAR Reliance AllSeason band. Speciaal ontworpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar 4-seizoenenbanden die vanwege hun veelzijdigheid en hun verhouding prijs/prestatie/levensduur een goed alternatief zijn op zomer-en winterbanden.

Zoek een verkooppunt bij jou in de buurt