Eigenschappen

OPWINDENDER DAN OOIT.

In elk opzicht indrukwekkend.

EXTERIEUR

Stijlvol, dynamisch, innovatief en... opwindender dan ooit. De Astra Sports Tourer is in elk opzicht indrukwekkend. Met betrouwbare, toonaangevende Duitse techniek, geavanceerde systemen als IntelliLux LED® Matrix-koplampen1,  een zee van ruimte en een sportief karakter, dat onder meer tot uiting komt in de nieuwe grille met 3D-look en het High Gloss Black Pack1.

1Optioneel

 

 
INTERIEUR
In de nieuwe Astra draait alles om maximaal comfort. Om te beginnen heeft iedereen - ook achterin! - royale beenruimte. Een licht en ruim, ergonomisch ingericht interieur, hoogwaardige stoelen en elegante bekleding zorgen dat jij je direct thuisvoelt.  
NIEUWE KLEUREN
Kies uit een groot aantal  kleuren om de Astra jouw persoonlijke stijl te geven. 
VELGEN
Kies je eigen stijl, met velgen die jouw Astra je favoriete uitstraling geven. 
ZONNEDAK

Het elektrisch bedienbare schuif/kanteldak1 met ingebouwd windscherm laat je genieten van frisse lucht, zonder last te hebben van tocht. Het zonnescherm beschermt tegen al te felle zon.

 

1Optioneel

 
OPVALLENDE LED-VERLICHTING
De LED-achterlichten en LED-dagrijverlichting met het unieke Opel “Wing”-design zijn niet alleen bijzonder stijlvol, maar zorgen ook dat je beter wordt opgemerkt. 
INTELLILUX LED® MATRIX-KOPLAMPEN

De IntelliLux LED® Matrix-koplampen1 bieden de mogelijkheid continu met grootlicht te rijden, zonder het risico om andere bestuurders te verblinden. Deze geavanceerde koplampen passen zich automatisch aan de weg en verkeerssituatie aan. De koplampen bestaan uit 16 afzonderlijke LED-elementen, waarvan er automatisch een aantal worden uitgeschakeld zodra ander verkeer wordt opgemerkt.

 

1Optioneel.

 
LED-KOPLAMPEN

LED-koplampen1 zijn niet alleen helderder, maar gebruiken ook minder energie dan traditionele verlichting. De efficiënte LED-koplampen van de Astra gebruiken maar 20 Watt en dragen zo bij aan milieubewuster rijden.

 

1Optioneel

 
VEILIGHEID

De nieuwe Astra Sports Tourer beschikt over toonaangevende veiligheidssystemen en de recentste technische ontwikkelingen in beveiliging, waaronder:

Forward Collision Alert1:  deze veiligheidsfunctie helpt met een automatische visuele en auditieve waarschuwing frontale aanrijdingen te vermijden of de impact ervan te beperken

Automatic Emergency Braking met voetgangersdetectie1,2: het systeem3 controleert de verkeerssituatie vóór het voertuig en remt automatisch wanneer een aanrijding dreigt.

Lane Keep Assist1,2: waarschuwt en stuurt zachtjes tegen wanneer de bestuurder onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt. 

Traffic Sign Assist1: Geeft constant maximumsnelheden en andere verkeersborden weer.

 

1Optie. Standaard op hogere uitrustingsniveaus.
2Opel’s rijhulpsystemen zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de beperkingen die inherent zijn aan het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.
3De automatische noodrem met voetgangersdetectie werkt automatisch bij snelheden tussen 8 en 80 km/u. Bij hogere snelheden (40 km/u - 80 km/u) wordt het voertuig met 0,5 g-kracht afgeremd en bij lagere (8 km/u – 40 km/u) wordt met de maximale remkracht geremd. De rijhulpsystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de intrinsieke beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

 

 
ACHTERUITRIJCAMERA

Achteruitrijden en inparkeren wordt een stuk veiliger en gemakkelijker, vooral in de stad en in onoverzichtelijke parkeergarages. Op het display zie je precies wat er achter je gebeurt. Duidelijke lijnen geven de afstand tot obstakels aan en helpen je te manoeuvreren. De digitale versie, in combinatie met Multimedia Navi Pro1 biedt nog meer overzicht.

 

1Optioneel. Alleen beschikbaar met Multimedia Navi Pro.

 
ADVANCED PARK ASSIST

Parkeren was nog nooit zo eenvoudig: Advanced Park Assist1 detecteert parkeerplaatsen en stuurt automatisch zodat je kunt ontspannen terwijl je veilig en snel parkeert. De parkeerhulp zegt je duidelijk wanneer je achteruit of vooruit moet rijden en wanneer je moet stoppen. 

 

1Opel’s rijhulpsystemen zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de beperkingen die inherent zijn aan het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.

 

 
AUTOMATIC CRUISE CONTROL

Automatic Cruise Control1,2 met Full Speed Range garandeert een stressloze rijervaring. Door automatisch te accelereren of vertragen bij snelheden tussen 30 km/u en 180 km/u, helpt Automatic Cruise Control1,2 te allen tijde een veilige afstand te bewaren tot je voorligger. 

Full Speed Range Automatic Cruise Control (FSRA)3. Met FSRA, ontwikkeld voor files, blijft de cruise control werken, ook nadat de auto volledig tot stilstand werd gebracht.

 

1Optie
2Opel’s rijhulpsystemen zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen binnen de beperkingen die inherent zijn aan het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden.
3Enkel beschikbaar met bepaalde automatische transmissies.

 

 
OPEN & START: KEYLESS ENTRY

Nooit meer op zoek naar je sleutels. Open & Start: Keyless Entry1 herkent je sleutel, ook als hij in je zak of tas zit, en ontgrendelt de voorportieren zodra je bij je auto komt. Daarna kun je met één druk op de knop starten.

 

1Optioneel.

 
ERGONOMISCHE COMFORTSTOELEN

Ervaar het toppunt van zitcomfort in de ergonomische comfortstoelen1, die gecertificeerd zijn door AGR2. De stoelen zijn optimaal verstelbaar en voorzien van een verlengbaar zitgedeelte en een elektrisch verstelbare lendensteun, zodat jij je rug de beste steun kunt geven. De 8-voudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel1 biedt het summum van comfort, met massage- en ventilatiefunctie en een geheugen om de instellingen van verschillende bestuurders op te slaan. 

 

1Optioneel.

2De ergonomische comfortstoelen zijn gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

 
BAGAGERUIMTE
De lage dorpel maakt de bagageruimte van de Astra gemakkelijk toegankelijk. Hij is bovendien flexibel in te delen, om plaats te maken voor alles wat je wil meenemen. 
ELEKTRONISCHE ACHTERKLEP

Als je met je handen vol staat, komt de Astra Sports Tourer je te hulp. Je hoeft alleen even met je voet onder de achterbumper te bewegen om de intelligente handsfree achterklep te openen of te sluiten. 

 

Ook kun je hem bedienen met de knoppen op de achterklep of sleutel.

 
ELECTRONIC CLIMATE CONTROL

De Electronic Climate Control1 in de Astra is voorzien van 2 zones, zodat bestuurder en voorpassagier elk hun eigen temperatuur kunnen instellen.

 

1Optioneel.

 
VERWARMING

Verwijder condens en ijs in alle eenvoud met de verwarmde ThermaTec™-voorruit1. De voorzetels2 en zelfs buitenste zitplaatsen achterin2 zijn net als het stuurwiel verwarmd2 om je snel op te warmen op koude ochtenden.

 

1Optie
2Optie, standaar bij leren zetelbekleding

 

 
ELEKTRONISCHE HANDREM
De elektronische handrem wordt automatisch uitgeschakeld wanneer je wegrijdt. Je beschikt bovendien over meer ruimte in de middenconsole en een comfortabele armsteun tussen de voorstoelen. 
INFOTAINMENT

Rijd slimmer met de Astra en zijn uitstekende infotainmentsystemen met connectiviteitsfuncties zoals Apple CarPlayTM1,2 en Android AutoTM1,2, en maak gebruik van de spraakbediening van de aangesloten smartphone en Bluetooth®3 voor handenvrij bellen, audiostreaming en toegang tot het telefoonboek. 

 

1Apple CarPlayTM is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen, en Android AutoTM is een handelsmerk van Google Inc.
2Compatibiliteit en bepaalde functionaliteiten kunnen verschillen naargelang van het soort toestel en de versie van het besturingssysteem. Neem contact op met je Opel dealer of ga naar www.apple.com of www.android.com om de compatibiliteit van jouw toestel te controleren.
3Bluetooth is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG inc. 

 

 
ONTDEK OPEL INFOTAINMENT
MULTIMEDIA NAVI PRO

Blijf up-to-date en op tijd met het grote  8’’-kleurenaanraakscherm1. De geconnecteerde diensten2 van Multimedia Navi Pro1 omvatten voorspellende navigatie3, parkeerinformatie3, brandstofprijzen3 en live verkeersinformatie3 zodat jij tijdens je rit betere beslissingen kunt nemen. 

 

1Optie
2Aanvaarding van de Telenav-licentieovereenkomst voor eindgebruikers en instemming met het gebruik van persoonsgegevens is vereist, zoals vastgelegd in het privacybeleid van Telenav. De licentie loopt tot eind 2031.
3Gegevens zijn niet inbegrepen. Deze moeten door middel van een verbinding met het mobiele internet worden verstrekt, via je smartphone of wifihotspot. Datakosten voor het mobiele netwerk kunnen worden aangerekend.

 
ONTDEK OPEL INFOTAINMENT
SUPERIEUR GELUID

Het Bose® premium geluidssysteem met zeven speakers1 garandeert een perfecte weergave van hoge én lage tonen op alle plaatsen in de Astra. Alsof je in een concertzaal zit!

 

1Optioneel.

 
DRAADLOOS OPLADEN

Leg je smartphone1 gewoon in het telefoonvak met geïntegreerde inductieve lader2 om zijn batterij draadloos op te laden.

 

1Vereist mogelijk een accessoire voor de smartphone. Enkel voor PMA- of Qi-compatibele toestellen. Neem contact op met de Opel Dealer om de compatibiliteit van je toestel te controleren.
2Optie

 

 
EMERGENCY CALL

In case of an accident, Emergency Call automatically1 connects you with the emergency services - or you can call for help by pressing the Emergency Call button if you’re in one  emergency.2

 

1Emergency Call automatically connects when airbags or pretensioner are triggered.

2Emergency Call  availability requires mobile network coverage and availability.

 
MOTOREN
Het brede motoraanbod voor de Astra biedt je de keuze uit benzinemotoren met een vermogen tot 107 kW (145 pk) en dieselmotoren tot 90 kW (122 pk). Stuk voor stuk sportief, soepel en zuinig. Dankzij nieuwe motortechnologie ligt de CO2-uitstoot zelfs 21% lager dan bij de vorige Astra, terwijl ook het verbruik indrukwekkend laag is. Dat maakt hem onbetwist tot de meest efficiënte Astra ooit. 
VERSNELLINGSBAKKEN
Dynamisch en efficiënt schakelen. De Astra biedt de keuze tussen een handgeschakelde 6-versnellingsbak, een traploze automaat of de nieuwe 9-traps automaat. 
ONDERSTEL
Het onderstel van de Astra is op verschillende punten geoptimaliseerd, voor een superieure wegligging, uitstekende wendbaarheid, hoge actieve veiligheid en toonaangevende aerodynamische eigenschappen. 

ACCESSOIRES.

Voor jou gemaakt.

Originele Opel accessoires geven je de mogelijkheid jouw Astra nog beter op je persoonlijke wensen af te stemmen. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwalitetseisen van Opel.

De afbeeldingen kunnen afwijken van de aangeboden producten.

PowerFlex smartphone-houder
BEKIJK DETAILS
Dubbele laadvloer
BEKIJK DETAILS
Harde kofferbekleding, omkeerbaar en waterafstotend
BEKIJK DETAILS
Buitenspiegelbehuizing
BEKIJK DETAILS
LED-dorpellijsten
BEKIJK DETAILS