Skip To Content
Eigenschappen

De nieuwe Opel Grandland Plug-in Hybrid

Design

Ambitieus en zelfverzekerd
De nieuwe Grandland Plug-in Hybrid is ons meest gedurfde design ooit. Met een combinatie van stoere en tegelijk elegante lijnen en de precisie van Duitse techniek onderscheidt hij zich van alle andere crossovers. De iconische Opel Vizor is de blikvanger van zijn baanbrekende design en benadrukt het unieke karakter van de Grandland Plug-in Hybrid. 
Centraal informatiepunt
De nieuwe Grandland Plug-in Hybrid is voorzien van het volledig digitale Pure Panel. Op dit overzichtelijke, schitterend vormgegeven display komt alle informatie die je onderweg nodig hebt samen, zonder je onnodig af te leiden.
 
Stijlvol tot in de details
Dat de nieuwe Grandland Plug-in Hybrid geen gewone crossover is, zie je in één oogopslag. Het nieuwe sterke en pure Opel-design kom terug in elk detail. Van het dak in een contrasterende kleur en stijlvolle beschermpanelen in nieuwe carrosseriekleuren tot sportieve lichtmetalen velgen, die beschikbaar zijn van 17- tot 19-inch. 
Unieke uitstraling
Jij bent uniek, dus waarom zou je auto dat niet zijn? Daarom biedt de nieuwe Grandland Plug-in Hybrid je ruime mogelijkheden om jezelf te onderscheiden. Bijvoorbeeld met een dak in een contrasterende kleur, waarmee je gegarandeerd overal opvalt.
 
Meer dan een naam
Het nieuw vormgegeven Opel-logo prijkt opvallend tussen de achterlichten van de Grandland Plug-in Hybrid, recht boven de trotse naam van deze grensverleggende crossover. Samen geven ze de achterklep een stoere uitstraling, die boekdelen spreekt over zijn dynamische karakter en geavanceerde technologie.
 
Dit is de toekomst
De Grandland Plug-in Hybrid is vanuit elke hoek bekeken uniek. Met gedurfde designkeuzes en nieuwe accenten laat Opel zien hoe de toekomst van autorijden eruitziet. Van de slanke Opel Vizor aan de voorzijde, waarin frunctionele elementen zoals de koplampen en sensoren geïntegreerd zijn, tot de fraai vormgegeven LED-achterlichten die visueel perfect aansluiten bij de Vizor. Als je verder kijkt, ontdek je vanzelf nog veel meer details!
 

Veiligheid en innovatie

Intelli-Lux LED Pixel koplampen
Het baanbrekende Intelli-Lux LED® Pixel koplampen1 vertegenwoordigt de meest geavanceerde koplamptechnologie. Elke koplamp bestaat uit 84 segmenten die automatisch in verschillende combinaties worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden.


1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau 
Veiliger in het donker
Tot nu toe werd je in het donker alleen door je koplampen geholpen om veilig je weg te  vinden. Maar nu is er ons revolutionaire  Night Vision1 systeem. Een geavanceerde infraroodcamera verbetert het zicht tot een afstand van 300 meter aanzienlijk - veel verder dan gewone koplampen reiken. Het systeem merkt voetgangers en dieren in het donker tot op een afstand van honderd meter direct op en toont ze in een video op het digitale display. En als je toch te dichtbij komt, wordt onmiddellijk de automatische noodrem-assistent ingeschakeld. Dus ook wat betreft veiliger rijden in het donker is de nieuwe Grandland Plug-in Hybrid afsoluut grensverleggend.
 
1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoodelijk voor het rijden. 
Automatische noodrem-assistent
Dit systeem waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal wanneer het een voetganger of ander voertuig voór de auto opmerkt en remt de auto als het nodig is automatisch af.1

1 Het automatische noodremsysteem is actief bij een snelheid tussen de 5 en 140 km/u. Bij een snelheid tussen 5 en 30 km/u remt het systeem de auto volledig af. Bij een snelheid tussen 30 en 140 km/u versterkt het systeem de remkracht en remt de auto met maximaal 50 km/u af. Bij een hogere snelheid dient de bestuurder zelf te remmen om voldoende snelheid te minderen. De snelheidsmarges waarbinnen de noodrem-assistent in werking treedt, zijn afhankelijk van het opgemerkte obstakel (een bewegend obstakel van 5 tot 140 km/u; een stilstaand obstakel van 5 tot 80 km/u; een voetganger van 5 tot 60 km/u). De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden.
 
Advanced park assist 1
Met dit systeem wordt Inparkeren kinderspel . Je Grandland Plug-in Hybrid vindt een geschikte parkeerplek voor je en bedient vervolgens het stuurwiel om perfect in te parkeren. Je hoeft zelf alleen gas te geven en te remmen. Kan het nog gemakkelijker?

1Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden. 
360° parkeercamera
Zie meer dan je normaal ziet, zelfs in krappe ruimtes. De 360° parkeercamera1 brengt obstakels en naderend verkeer duidelijk in beeld. Zo kun je zorgeloos inparkeren en manoeuvreren.

1 Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.
 
Actieve rijstrook-assistent 1
Met behulp van het "Opel Eye"-camerasysteem in de voorbumper waarschuwt dit systeem je als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten en geeft automatisch een lichte tegendruk in het stuurwiel, zodat je je positie snel kunt corrigeren. Zo helpt de Grandland Plug-in Hybrid je om in elke situatie veilig te rijden.

1 Alleen beschikbaar in combinatie met Advanced Cruise Control. De bestuurder dient altijd de handen aan het stuur te houden.
 
Snelweg-assistent
Met dit innovatieve veiligheidssysteem bewijst de Grandland Plug-in Hybrid dat hij echt grensverleggend is. Het is een semi-automatisch systeem dat je helpt om in te voegen op een snelweg, binnen je rijstrook te blijven of een veilige afstand tot de auto voor je aan te houden. Het is een unieke integratie van Advanced Cruise Control met file-functie en de actieve rijstrook-assistent. Je schakelt het in met een druk op de knop en kunt op elk moment weer zelf de controle nemen. 
Geavanceerde 8-traps automaat

In de Grandland Plug-in Hybrid kun je kiezen tussen 4 rijstanden: elektrisch, hybride, sport en 4WD1.  In de hybride-stand wordt automatisch de meest efficiënte aandrijving gekozen en wordt bij lage snelheid automatisch overgeschakeld naar elektrisch rijden met 0% uitstoot. De elektronisch geregelde automaat biedt de volgende standen:

 

 • Parkerem
 • Neutraal
 • Rijden
 • Achteruit rijden
 • Versterkt regeneratief remmen
 
1 Vierwielaandrijving alleen beschikbaar op de Hybrid4.
 

Premium comfort

Ergonomic active seats

Nooit meer stram en stijf uitstappen na een lange rit! De ergonomische comforstoelen van de Grandland Plug-in Hybrid zijn gecertificeerd door AGR1 en bieden de beste ondersteuning voor je rug:

 

 • Altijd een ontspannen zithouding
 • Op 16 manieren verstelbaar2
 • Luxueuze lederen bekleding 2
 • Voorzien van verwarming en ventilatie2


1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.
2
Optioneel berschikbaar, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

 
Verwarmde opties

Hoe koud het ook is, in de Grandland Plug-in Hybrid zit je lekker warm:

 

 • Stoelverwarming voorin en achterin1
 • Verwarmbaar stuurwiel1: warme handen met één druk op de knop
 • Thermatec™ verwarmde voorruit1: nooit meer krabben na een koude nacht
 • Verwarmbare buitenspiegels1: onder alle weersomstandigheden perfect zicht


1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

 
Hands-free achterklep
Dankzij slimme sensoren kun je de achterklep handsfree openen en sluiten1, door je voet kort onder de achterbumper te bewegen of op de knop op het dashboard te drukken.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. 

Connectiviteit

Infotainment 1

De nieuwe Grandland Plug-in Hybrid is uitgerust met het baanbrekende, volledig digitale Pure Panel, met een ultra-helder 10-inch kleuren-touchscreen waarmee je ook alle functies van je infotainmentsysteem bedient. Net zo gemakkelijk sluit je je smartphone aan via Apple CarPlay™1,3  or Android Auto™2,3.

 • Muziek afspelen
 • E-mail ontvangen en laten voorlezen
 • Toegang tot foto's via USB
 • Audio-streaming en handsfree bellen via Bluetooth®4


1Apple CarPlay™ en Apple Siri™ zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.
2Android Auto™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.
3De compatibiliteit en beschikbaarheid van bepaalde functies zijn afhankelijk van het type toestel en de versie van het besturingssysteem. Controleer de compatibiliteit van je toestel op www.apple.com of www.android.com, of vraag ernaar bij je Opel dealer.
4Bluetooth® is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG inc.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven Van het laatste nieuws over de Nieuwe Grandland

Ontdek meer