Eigenschappen

STOERE UITSTRALING EN ELEGANTE DETAILS.

DESIGN.

EXTERIEUR
Dynamische lijnen, een stoere offroad-uitstraling en elegante details. De Opel Grandland X heeft alles om uw hart te veroveren. En wie nog meer wil opvallen, kiest voor het zwarte dak van de Ultimate uitvoering.  
INTERIEUR
Hoe hobbelig de weg ook is, in de Grandland X zit u altijd comfortabel. Dankzij hoogwaardige materialen en talloze inrichtingsdetails die uw leven gemakkelijker maken.  
 • Hoogwaardige materialen
 • Ergonomische AGR Comfortstoelen1
 • Ruime bagageruimte (514-1652 liter)
 • Grote keuze uit interieuropties
 • Contrasterend dak op panoramadak voor een licht interieur1
 • Sfeerverlichting in de middenconsole en deurpanelen


  1Optie
BEKLEDING
De Grandland X biedt u veel keuzevrijheid om het interieur helemaal aan uw eigen wensen aan te passen. Met luxe bekledingen en opties die hem nog aantrekkelijker maken.  

Geniet van pure luxe in de Grandland X, met hoogwaardige bekledingen:

 • Stoffen bekleding 'Berson' in Marvel Black (120 Jaar Edition)
 • Stoffen/Morroccana bekleding 'Harlekin' in Marvel Black (Business Executive en Innovation)
 • Stoffen/Morroccana bekleding 'Harlekin' in Marvel Black inclusief Ergonomische Comfortstoelen voor (Ultimate) (AGR-gecertificeerd1)
 • Lederen bekleding 'Sienna II' in Marvel Black (zit- en rugvlak in leder) inclusief Ergonomische Comfortstoelen voor (AGR-gecertificeerd1)

 

1Optie.

VELGEN
De Grandland X biedt u de keuze uit exclusieve 17- tot 19-inch lichtmetalen velgen. Het toppunt van stijl zijn de 19-inch lichtmetalen 5-dubbelspaaks Bi-Color velgen.  
DAK OPTIES
Het optionele zwarte dak van de Ultimate uitvoering maakt de Grandland X nog aantrekkelijker.  
SFEERVERLICHTING
Een subtiel detail met grote gevolgen: de sfeerverlichting in de middenconsole en de voorpanelen geeft het interieur van de Grandland X een ongekend gastvrije uitstraling. 

INNOVATIES.

AFL LED KOPLAMPEN
De intelligente LED-koplampen met AFL (Adaptive Forward Lighting) bieden 30% helderder licht dan halogeen-koplampen. Dit maakt het rijden in het donker veiliger en minder vemoeiend. 

Met behulp van een camera zorgt LED Adaptive Forward Lighting (AFL) dat de koplampen continu perfect afgestemd zijn op de wegsituatie en weersomstandigheden. Het schakelt automatisch tussen onderstaande lichtfuncties:

 • Snelweglicht
 • Verlichting voor secundaire wegen
 • Stadslicht
 • Dynamische en statische bochtverlichting
 • Slechtweer-verlichting
 • Grootlicht-assistent, schakelt automatisch tussen grootlicht en dimlicht, zodat u andere weggebruikers niet verblindt
ADAPTIVE CRUISE CONTROL
In de Grandland X wordt u ondersteund door autonome assistentiesystemen, die de weg vóór u continu scannen om te anticiperen om mogelijk gevaar. Zo rijdt u veilig en ontspannen. 

Adaptive Cruise Control zorgt automatisch dat de ingestelde snelheid (tussen 30 en 180 km/u) gehandhaafd wordt én houdt automatisch de ingestelde afstand tot uw voorganger aan. Als het nodig is, kan het systeem autonoom afremmen en de auto in een noodgeval zelfs volledig tot stilstand brengen.1

 

1De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden. 

 

AUTOMATISCH NOODREMSYSTEEM
Dit systeem1  waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal wanneer het een voetganger of ander voertuig voor de auto opmerkt en remt de auto als het nodig is automatisch af.  

Het automatische noodremsysteem is actief bij een snelheid tussen de 5 en 140 km/u. Bij een snelheid tussen 5 en 30 km/u remt het systeem de auto volledig af. Bij een snelheid tussen 30 en 140 km/u versterkt het systeem de remkracht en remt de auto met maximaal 50 km/u af. De bestuurder dient aanvullend zelf te remmen.

 

1De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden. 

VEILIGHEID    
De Grandland X is voorzien van geavanceerde veiligheidstechnologie om u in elke situatie te helpen zo veilig en ontspannen mogelijk te rijden.  
 • Rijstrook-assistent: waarschuwt u met een geluidssignaal, een symbool op het display en een lichte beweging van het stuurwiel als u per ongeluk uw rijstrook dreigt te verlaten, zodat u dit snel kunt corrigeren.
 • Dodehoek-waarschuwing: als een sneller rijdende auto uw dode hoek binnenrijdt, wordt u direct gewaarschuwd met een symbool op het informatiedisplay en in de buitenspiegel.
 • Vermoeidheidsherkenning: controleert uw rijtijd en koersvastheid, en waarschuwt u als uw alertheid lijkt af te nemen.
360° PARKEERCAMERA
De 360° parkeercamera brengt alle obstakels en naderend verkeer duidelijk in beeld. Zo kunt u zorgeloos inparkeren en manoeuvreren. 
ADVANCED PARK ASSIST

Parkeren kan nog gemakkelijker: met een systeem1 dat u met één druk op de knop activeert en dat het sturen van u overneemt. U hoeft alleen nog gas te geven en te remmen. 

 

1De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden. 

 

PREMIUM COMFORT.

ERGONOMISCHE COMFORTSTOELEN
De ergonomische AGR-comforstoelen helpen om rugklachten te voorkomen en zorgen dat u ook op lange ritten comfortabel zit.  

Uw rug verdient de beste verzorging. De ergonomische comforstoelen zijn AGR-gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V.", die normen opstelt voor rugvriendelijk design. Doordat deze stoelen optimaal verstelbaar zijn heeft u altijd een ontspannen zithouding. De ergonomische comfortstoelen zijn verkrijgbaar met luxe lederen bekleding. 

 

1Optie op bepaalde uitrustingsniveaus.

VERWARMDE OPTIES
De winterse kou heeft geen vat op de Grandland X, dankzij comfortabele verwarmingsfuncties.  
 • Verwarmbare voorstoelen en achterbank1. Ook als het buiten koud is, zitten u en uw passagiers comfortabel warm.
 • Verwarmbaar stuurwiel1. Met één druk op de knop worden de contactvlakken van het stuurwiel aangenaam verwarmd.
 • Verwarmbare ThermaTecTM voorruit1. Sneeuw en ijs verdwijnen in een mum van tijd, zonder dat u hoeft te krabben.
 • Verwarmbare buitenspiegels. Direct bij het wegrijden optimaal zicht, ook bij winterse temperaturen.

  1Optie op bepaalde uitrustingsniveaus. 
LAADRUIMTE
De FlexFold™ achterbank kan met één druk op de knop in de bagageruimte automatisch in twee ongelijke delen (40:60) worden neergeklapt en kan worden voorzien van een skiluik. Zo vergroot u de bagageruimte in een handomdraai van 514 tot 1652 liter.   
HANDS-FREE ACHTERKLEP
Dankzij slimme sensoren kunt u de achterklep handsfree openen en sluiten1  met één korte beweging van uw voet onder de achterbumper. 
Een symbool aan de onderkant van de bumper geeft aan waar de sensor zicht bevindt. Zo kunt u uw boodschappen of bagage gewoon in de hand houden, terwijl u de achterklep opent. U kunt de achterklep daarnaast ook openen met een druk op de knop.

CONNECTIVITEIT.

NAVIGATIE
Verleg uw grenzen zonder te verdwalen. Met het geïntegreerde Navi 5.0 IntelliLink1 ligt de weg naar bestemmingen in heel Europa voor u open.  
 • Geïntegreerd navigatiesysteem met veelzijdige functies
 • 3D-kaarten voor heel Europa
 • Integratie van uw smartphone via Apple CarPlayTM1
 • Verkeersberichten tijdens het rijden, via Traffic Message Channel
 • Voice Control

 

1Voor IPhone 5 of latere modellen. Apple CarPlayTM is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.

 

DRAADLOOS OPLADEN

Geen kabel? Geen probleem! Met het inductieve draadloze oplaadsysteem1 kunt u uw compatibele smartphone2 gemakkelijk opladen.

 

1optie

2Draadloos laden werkt enkel op telefoons met PMA en QI ondersteuning. Vraag uw Opel dealer of uw toestel geschikt is voor draaloos laden.

 
INFOTAINMENT
De veelzijdige IntelliLink infotainmentsystemen geven u de mogelijkheid om via Apple CarPlayTM functies en apps van uw smartphone te gebruiken.  

Toegang tot telefoonfuncties, muziek, kaarten en berichten via het ultra-heldere kleuren-touchscreen1

 • Muziek afspelen
 • Emails ontvangen en laten voorlezen
 • Foto's bekijken via USB-aansluiting
 • Audiostreaming en handsfree bellen via Bluetooth®

 

Alle functies zijn eenvoudig via Voice Control te bedienen, via bijvoorbeeld Apple SiriTM.

 

1De beschikbare functies zijn afhankelijk van het type toestel en het besturingssysteem.
Apple CarPlayTM en Apple SiriTM zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. Bluetooth® is een gedeponeerd handelsmerk van Bluetooth SIG Inc.

OPELCONNECT

Baanbrekende diensten die uw veiligheid vergroten, ondersteuning bieden en u onderweg perfect informeren.

 

 
 • eCall Noodoproep: maakt bij een ongeval automatisch contact met de 112-meldkamer en geeft de belangrijkste gegevens door
 • Pechhulp-oproep: maakt met één druk op de knop contact met de pechhulp-centrale, zodat u snel geholpen kunt worden
 • Voertuiginformatie: informeert u over belangrijke voertuiggegevens, zoals kilometerstand, oliepeil en gemiddeld verbruik en maakt u attent op gepland onderhoud en eventuele defecten

 

1De diensten eCall Noodoproep en Pechhulp-oproep zijn optioneel beschikbaar voor bepaalde modellen. De andere diensten van Opel Connect (eveneens optioneel) zullen naar verwachting vanaf najaar 2019 geïntroduceerd worden. Deze diensten zijn afhankelijk van de beschikbaarheid en de dekking van het mobiele netwerk. Om er gebruik van te maken dient een abonnement te worden afgesloten.

RIJDYNAMIEK.

MOTOREN
Om maximaal van de Grandland X te genieten, kunt u de motor kiezen die perfect bij uw rijstijl past. Welke u ook kiest, u profiteert van dynamische, efficiënte prestaties. 
TRANSMISSIES

Geniet van de voordelen van de opvallend soepele 6-traps of 8-traps automaat.

 

 • Quickshift-technologie voor snel en soepel schakelen.
 • Minimale interne wrijving voor grotere efficiëntie en een minimum aan geluid.
 • Geoptimaliseerd schakelmechaniek voor nog meer souplesse en minder trillingen in vrijloop.

 

De 1.2 Turbo Start/Stop en 1.6 CDTI Start/Stop zijn  daarnaast leverbaar met een trefzekere handgeschakelde 6-versnellingsbak.

 
INTELLIGRIP

IntelliGrip1 zorgt in alle omstandigheden voor maximale grip. Modder, sneeuw, een kiezelpad? De Grandland X blijft trefzeker op koers.

 

 • Standaard ESP (Elektronisch Stabiliteitsprogramma), handmatig uitschakelbaar
 • Sneeuw-, zand- en terrein-modus voor optimale grip op een lastige ondergrond.

 

1Optie op bepaalde uitrustingsniveaus.