Skip To Content
Familie auto

Crossover: Van macho naar actieve gezinsauto

Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw doken steeds meer SUV's op in het straat beeld. Robuuste modellen met karakter van een terreinauto en een imponerende uitstraling. Vooral bij mannen wekten ze een bijzondere begeerte op, maar uiteindelijk bleken ze toch niet voor iedereen het perfecte medicijn tegen een midlife-crisis te zijn. Dat macho-imago hebben de huidige crossovers volledig afgeschud. Wat is er veranderd?

De stoere, avontuurlijke gezinsauto

Met een paar belangrijke aanpassingen blijken de SUV's van vroeger precies dat te bieden waarnaar actieve gezinnen op zoek zijn: een auto die multi-inzetbaar is, altijd klaar voor nieuwe plannen, met een design dat aansluit bij hun moderne levensstijl.

De 6 voordelen van crossovers als gezinsauto:

 

1. Een hoge zitpositie - meer overzicht voor de bestuurder en uitstekend zicht rondom voor alle inzittenden. Innovaties als een achteruitrijcamera vergroten het praktisch gemak.

2. Hoog niveau van actieve en passieve veiligheid - in een crossover zit u bijzonder veilig, dankzij grote kreukelzones, een versterkte carrosserie en een uitgebreid airbag-systeem. Geavanceerde assistentiesystemen ondersteunen de bestuurder, om nog veiliger en meer ontspannen te rijden.

3. Een zee van ruimte - een crossover is gemaakt om plaats te bieden voor alles wat u wilt ondernemen. Door één of meer zitplaatsen neer te klappen, ontstaat in een handomdraai meer plaats voor bagage. De Opel Grandland X spant de kroon, met een bagageruimte met een inhoud tot 1.652 liter!

4. Stijlvol en inspirerend design - u kunt er zeker van zijn dat u regelmatig met bewonderende blikken wordt nagekeken. En niet alleen het uiterlijk trekt de aandacht, ook de krachtige techniek en de innovatieve assistentiesystemen zijn indrukwekkend.

5. Grenzeloze flexibiliteit en veelzijdigheid - een crossover past zich als geen andere auto perfect aan wisselende omstandigheden aan. De weekendboodschappen, een kinderpartijtje, naar een sportwedstrijd of op vakantie: uw auto is overal op voorbereid. Even een paar stoelen neerklappen en u heeft meer plaats voor bagage.

6. Allround-rijplezier - een crossover voelt zich op elk terrein in zijn element. Op de snelweg, in de stad, op bochtige plattelandswegen, in de bergen... u merkt geen verschil.

Al die voordelen leiden samen tot één conclusie: als u eenmaal een in een crossover heeft gereden, wilt u nooit meer iets anders. Crossovers hebben daarnaast nóg een belangrijke troef: de voegen een gevoel van avontuur toe aan het leven van alledag. Lees meer hierover in het volgende artikel.

 

 

 

SUVs are more than a status icon

It’s fair to say, then, that the old image of the SUV as nothing more than a status symbol is now seriously outdated. Today's SUV cars have much more to offer than just a striking design and the promise of an adventurous lifestyle. With a desirable combination of driving enjoyment, practicality and state-of-the-art technology, it’s no surprise that SUV cars now appeal to a far wider audience than simply middle-aged men.

Crossland X

De Crossland X is de praktische, veelzijdige crossover met toonaangevende innovaties, die perfect is afgestemd op uw actieve leven. In de stad en daarbuiten: hij voelt zich overal thuis.

 

Grandland X

De atletische crossover met een sportief karakter, dynamisch design, efficiënte techniek en baanbrekende innovaties. Ongekend opwindend!

Insignia country tourer

De Insignia Country Tourer met zijn stoere design is perfect uitgerust voor alles wat u wilt ondernemen. Hij combineert veelzijdigheid en kracht met luxe en comfort. Het beste van twee werelden!