Skip To Content
Home

Eerste elektrische rally-competitieEn Nederland doet mee

 

Corsa-e Rally

 

Met de ADAC Opel e-Rally Cup is ’s werelds eerste rally-competitie met elektrische auto’s een feit. De eerste batch auto’s is onlangs afgeleverd aan de deelnemers, waaronder Timo van der Marel, die met zijn navigator Erwin Berkhof namens Opel Nederland aan de start zal verschijnen van het eerste seizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup.

Wereldprimeur

De Opel ADAM R2 draagt nu het stokje over aan de nieuwe Opel Corsa-e Rally. De nieuwe elektrische competitieauto produceert 100 kW (136 pk) en levert direct vanuit stilstand maar liefst 260 Nm aan trekkracht. De nieuwe Corsa-e maakt elektrisch rijden niet alleen op de openbare weg, maar ook op de rallystages bereikbaar. De krachtige elektromotor, het dynamische rijgedrag en lage gewicht maken hem fun to drive. Opel is de eerste autofabrikant die een volledig elektrische rallyauto heeft ontwikkeld.


Cora-e Rally in ontvangst genomen

In Opels testcentrum in Dudenhofen (Duitsland) ontvingen de eerste rallyteams onlangs hun auto en bijbehorende uitrusting. Bij de aflevering van de Corsa-e Rally kregen de teamleden ook een uitgebreide uitleg over de nieuwe e-technologie en was er gelegenheid om de eerste kilometers in de 100 kW (136 pk) sterke Corsa-e Rally af te leggen. Om het volledige potentieel van de auto’s te ervaren konden de coureurs meerijden over het spectaculaire parcours van de testbaan, met Opel rallylegende Volker Strycek achter het stuur.

 

Nederland doet mee

Aan het eerste seizoen van de ADAC Opel e-Rally Cup doen teams mee uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk én Nederland. Het Nederlandse team, dat namens Opel Nederland aan de start zal verschijnen, wordt geleid door Timo van der Marel, die zelf achter het stuur van de elektrische Corsa-e Rally zal plaatsnemen.

 

11 en 12 juni

De seizoensopener van de ADAC Opel e-Rally Cup 2021 vindt plaats op 11 en 12 juni, met de ADAC Rally Stemweder Berg. Ter voorbereiding nemen de teams vooraf deel aan een testevenement om vertrouwd te raken met de nieuwe auto en de laadinfrastructuur. Ook krijgen de teams een hoogspanningstraining en na afloop bijbehorende certificering van TÜV Thüringen.

 

Heel Holland Elektrisch

Een wereldprimeur, die de ambities van Opel op het gebied van elektrificatie onderstreept. In 2024 zal van elk model een geëlektrificeerde variant verkrijgbaar zijn.