Opel GT X Experimental.Blik op de toekomst.

Opel GT X Experimental

Opel is inmiddels precies een jaar onderdeel van Groupe PSA. Daarom geeft het met de Opel GT X Experimental een indruk hoe toekomstige modellen van het merk er uitzien. De drie merkwaarden, Duits, bereikbaar en spannend, kenmerken alle nieuwe modellen van Opel en bepalen ook wat Opel onderneemt nu en in de toekomst.

De Opel GT X Experimental geeft een indruk van het design van de nieuwe Opel-modellen die in de loop van het volgende decennium gaan verschijnen. Dit is de eerste auto die is voorzien van Opels nieuwe frontdesign, volgens het nieuwe “Opel-kompas”.

Opel Kompas
Het Opel-kompas ordent de designelementen van Opels toekomstige designtaal rond twee belangrijke lijnen die elkaar snijden in het merklogo. Het logo zal meer dan ooit het centrale aandachtspunt zijn. De plooi over het midden van de motorkap is de verticale lijn, die gedurfder en puurder wordt vormgegeven. De horizontale lijn wordt gesymboliseerd door de kenmerkende vleugelvormige lichtsignatuur van de dagrijverlichting. De legendarische “Blitz” is het centrum van het design. 

De koplampen, de dagrijverlichting en de camera’s en sensors van de assistentiesystemen zijn, net als het Opel-logo, ingekaderd door een uniek design-element. Dat element doet denken aan het vizier van een motorhelm en is daarom ook “Vizor” genoemd. De Opel “Vizor” debuteert op de GT X Experimental en geeft alle toekomstige modellen van Opel een nieuw en kenmerkend, gedurfd en puur front.

De nieuwe Opel GT X Experimental wordt later dit jaar onthuld.