Skip To Content
Home

Opel Manta gaat elektrischBack to the Future met de volledig elektrische Manta GSe

Opel Manta, elektrisch, restomod

Opel behoort onder de autofabrikanten tot de pioniers met elektrische aandrijving. Nu met de Opel Mokka-e de levering van de nieuwste batterij-elektrische Opel van start gaat, tonen we vandaag alweer een glimp van een volgend spannend project: de Opel Manta GSe ElektroMOD.

ElektroMOD

De ElektroMOD grijpt terug naar de legendarische Opel Manta uit 1970 en geeft een extra impuls aan het groeiende fenomeen ‘restomods’. Dit is een recente ontwikkeling onder autoliefhebbers en verzamelaars waarbij klassieke auto’s, zoals de Opel Manta, originele én nieuwe techniek en design combineren. Krijgt de Opel Manta GSe ElektroMOD dan ook moderne techniek? Jazeker! De auto krijgt een digitale cockpit en is net zo sportief als een originele Opel GSe.

Onsterfelijk

In de naam ElektroMOD verwijst ‘MOD’ naar de Engelse afkorting van ‘modification’, terwijl de Duitse schrijfwijze van ‘electro’ refereert aan de Opel Elektro GT die vijftig jaar geleden wereldrecords vestigde voor elektrische voertuigen. Met zijn emissievrije, elektrische aandrijving wordt de Opel Manta nu onsterfelijk, onafhankelijk van reserveonderdelen voor motor en transmissie of mogelijke rijverboden voor oudere auto's met een verbrandingsmotor.

Tijdloos design

De transformatie naar ElektroMOD laat zien hoe tijdloos de lijnen van de Opel Manta uit 1970 zijn. Het sculpturale en rechtlijnige ontwerp past nog altijd perfect bij de designfilosofie van Opel. De Manta GSe ElektroMOD is ook een eerbetoon aan de iconische Opel Manta die met zijn design een inspiratiebron is voor de nieuwste Opel-designtaal. Zoals het ontwerp van het nieuwe familiegezicht: de Opel Vizor waarbij de grille, de verlichting en het merklogo in één module zijn ondergebracht. De nieuwe Opel Crossland en Opel Mokka zijn al uitgerust met de Opel Vizor, die uiteindelijk op alle toekomstige Opel-modellen te zien zal zijn.

Simply Electric

De Opel Manta GSe ElektroMOD sluit aan op de ‘simply electric’ route naar de elektrificatie van het merk. Tegen 2024 is elke personenauto en bedrijfswagen van Opel geëlektrificeerd. Met de Opel Grandland plug-in hybride, volledig elektrische Corsa-e en Zafira-e en de elektrische Vivaro-e en Combo-e bedrijfswagens biedt Opel nu al een breed aanbod van duurzame, toekomstgerichte modellen.

'One of a kind'

De Manta GSe ElektroMOD is een fascinerend project waar de Opel ingenieurs op het hoofdkantoor in Rüsselsheim talloze uren aan gewerkt hebben. Het model is toonaangevend voor de passie voor auto’s en toont de sterke link tussen onze rijke geschiedenis en een duurzame, emissievrije toekomst. Voor nu is de Manta GSe ElektroMOD  een ‘one of a kind’ project van het Opel team gericht op alle Opel fans.

Hoewel je de nieuwe elektrische Manta niet snel bij de dealer zal zien kun je de nieuwste innovaties ervaren in onze gloednieuwe 100% elektrische Mokka-e.