Skip To Content
Mulders

Mulders

Over ons
Wij zijn Mulders Autogroep. Een organisatie in beweging, gericht op continuïteit en groei. Al ruim 94 jaar staan wij garant voor kwaliteit en vertrouwen.
Ons familiebedrijf is sinds 1928 dé mobiliteitsaanbieder van de Betuwe met vestigingen in Tiel en Culemborg. Sinds 2017 zijn wij tevens uw Opel dealer in de regio Nijmegen, gevestigd in een nieuw, ultramodern pand aan de voet van de oversteek.

Per 1 augustus 2021 heeft Mulders Autogroep de dealeractiviteiten van Visscher PGH in Tiel en Culemborg overgenomen. Hiermee hebben we de merken Peugeot en Citroën toegevoegd aan onze eigen bestaande vestigingen in Tiel en Culemborg. In 2023 heeft Mulders met trots nog twee merken mogen toevoegen, namelijk Fiat en Jeep.

Wij zijn trots op onze auto’s, onze medewerkers, ons bedrijf en onze klanten. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe of gebruikte auto, wij zijn u graag van dienst. Uiteraard bent u ook voor onderhoud aan uw Opel, Citroën, Peugeot, Fiat of Jeep van harte welkom bij één van onze vestigingen.

 

Geschiedenis
Mulders Autogroep is al 95 jaar een begrip in Tiel en wijde omgeving. Het is een familiebedrijf dat zich ook in moeilijke tijden staande kon houden. Grondlegger van het bedrijf was Wilhelmina Mulders-Jansen. Haar twee zonen Stef en Wout breiden de zaak uit, opgevolgd door Jacques en Jan. Clasinus van Ommeren was directeur van 1995 tot 2008 daarna volgde Wouter Jan Mulders hem op.
 

  • 1928 - 1944

In 1928 werd Garage Mulders een feit en vanaf 1929 verwierf Mulders het dealerschap van General Motors en verkocht onder meer Chevrolets en vanaf begin jaren 30 ook Opel. Tot de oorlog was Mulders Autobedrijf een bloeiende zaak. 
 

  • 1945 - 1980

Na de oorlog moest het bedrijf van de grond worden opgebouwd. Het pand aan de Agnietenstraat was immers volledig verwoest. In een ruimte in de ambachtsschool in de Waterstraat kon er zo goed en zo kwaad als dat ging een herstart gemaakt worden. Het dealerschap van General Motors was daarbij heel belangrijk want na de oorlog was er nauwelijks vraag naar Duitse auto’s. Echter wel naar Amerikaanse en Engelse.

In 1948 kochten de gebroeders Mulders een flink stuk grond in de Prinses Beatrixlaan in Tiel, waar een garage en een benzinestation werden gebouwd. Er werden nog steeds Amerikaanse auto’s verkocht, later ook steeds meer Opels. De jaren zestig en zeventig waren de jaren van toenemende mobiliteit en steeds meer mensen konden zich een auto permitteren, vooral na de oliecrisis. Dit was ook de tijd dat showrooms opkwamen.

In 1962 kwam Jacques Mulders, zoon van Wout, bij zijn vader en oom in de zaak. Enige jaren later kwam ook Jan, de zoon van Stef, bij de familie in de zaak. In 1978 namen Jacques en Jan de zaak van hun vaders over.

 

  • 1980 - 2003

Het bedrijf aan de Prinses Beatrixlaan was in de loop der jaren te klein geworden. Mulders kocht daarom op industrieterrein Kellen 15.000 m² grond, waarvan 9.000m² in eerste instantie voor het nieuwe bedrijf bestemd was. Medio 1985 nam Jan Mulders afscheid van Mulders Autobedrijf en ging verder als Opel dealer in Deventer. Vanaf 1987 is Mulders onafgebroken hoofdsponsor van voetbalvereniging Theole. In 2000 werd het Opel dealerschap in Culemborg overgenomen door Visscher. 
 

  • 2003 - 2013

In 2003 werd de showroom en entree in Tiel na een grote verbouwing in Tiel volledig vernieuwd. De dealerschappen van Chevrolet (Opnieuw) en Saab worden aangegaan en een succesvolle periode met meerdere merken is het gevolg. 
 

  • 2014 - heden

Medio 2014 is Mulders weer single Opel dealer. Chevrolet verdwijnt uit Europa en Saab wordt verkocht aan Spijker. 2017 is het jaar van de uitbreiding naar Nijmegen, het Opel dealerschap van Motorhuis wordt overgenomen. Direct wordt er gekozen voor nieuwbouw en binnen 12 maanden is het nieuwe pand aan de Weurtseweg in Nijmegen in gebruik genomen.
Tevens wordt Opel, door General Motors, verkocht aan PSA (onder andere Peugeot en Citroen), dit brengt een nieuwe dynamiek in de relatie van de dealer en fabrikant met zich mee. Mulders neemt in 2021 de activiteiten van Visscher PGH over, zodat we voortaan in Tiel en Culemborg de merken Opel, Peugeot en Citroen gebroederlijk naast elkaar in de showroom hebben staan. In 2023 heeft  mulders Autogroep ook de merken Fiat en Jeep toegevoegd.Onze vestigingen:
    Mulders Culemborg
    Rolweg 45
    4104 AV Culemborg
    Tel: +31 (0)34 547 09 60
    Mulders Nijmegen
    Weurtseweg 301
    6541 AT Nijmegen
    Tel: +31 (0)24 350 30 00
    Mulders Tiel
    Franklinstraat 2
    4004 JK Tiel
    Tel: +31  (0)34 461 61 47