Skip To Content
Eigenschappen

De nieuwe Opel Grandland

Design

Ambitieus en zelfverzekerd
Dankzij Opel's sterke en pure design is de nieuwe Grandland in geen enkel opzicht een 'typische crossover'. Met zijn krachtige, sportieve uitstraling en strakke lijnen is hij een toonbeeld van Duitse kwaliteit. Waar je ook komt, je Grandland maakt overal een onuitwisbare indruk.
 
Centraal informatiepunt
Het eerste dat opvalt als je naar het dashboard van de nieuwe Grandland kijkt, is het volledig digitale Pure Panel. Dit rekent af met de gebruikelijke overdaad aan informatie die de meeste crossovers kenmerkt. Op dit overzichtelijke, schitterend vormgegeven display wordt op elk moment alleen de informatie getoond die je nodig hebt. Zo rijdt je een stuk rustiger, zonder dat je onnodig afgeleid wordt.
 
Stijlvol tot in de details
Dat de nieuwe Grandland geen gewone crossover is, zie je in één oogopslag. Het nieuwe sterke en pure Opel-design kom terug in elk detail. Van het dak in een contrasterende kleur en stijlvolle beschermpanelen in nieuwe carrosseriekleuren tot sportieve lichtmetalen velgen, die beschikbaar zijn van 17- tot 19-inch. 
Unieke uitstraling
Jij bent uniek, dus waarom zou je auto dat niet zijn? Daarom biedt de nieuwe Grandland je ruime mogelijkheden om jezelf te onderscheiden. Bijvoorbeeld met een dak in een contrasterende kleur, waarmee je gegarandeerd overal opvalt.
 
Meer dan een naam
De nieuw vormgegeving van het Opel-logo en de naam Grandland op de achterklep sluit helemaal aan bij het sterke en pure design van deze grensverleggende crossover. De stoere, breed uitgestrekte letters van zijn naam spreken boekdelen over zijn dynamische karakter en geavanceerde technologie.
 
Dit is de toekomst
De nieuwe Grandland is vanuit elke hoek bekeken uniek. Met gedurfde designkeuzes en nieuwe accenten laat Opel zien hoe de toekomst van autorijden eruitziet. Van de slanke Opel Vizor aan de voorzijde tot de fraai vormgegeven LED-achterlichten: hoe langer je kijkt, hoe meer schitterende details je ontdekt! 

Veiligheid en innovaties

Intelli-Lux LED Pixel Light
Het baanbrekende Intelli-Lux LED® Pixel Light1 vertegenwoordigt de meest geavanceerde koplamptechnologie. Elke koplamp bestaat uit 84 segmenten die automatisch in verschillende combinaties worden in- en uitgeschakeld, om in elke situatie de optimale verlichting te bieden. Zo kun je permanent met grootlicht rijden, zonder andere bestuurders te verblinden.


1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau 
Veiliger in het donker

Tot nu toe werd je in het donker alleen door je koplampen geholpen om veilig je weg te  vinden. Maar nu is er ons revolutionaire  Night Vision1 systeem. Een geavanceerde infraroodcamera verbetert het zicht tot een afstand van 300 meter aanzienlijk - veel verder dan gewone koplampen reiken. Het systeem merkt voetgangers en dieren in het donker tot op een afstand van honderd meter direct op en toont ze in een video op het digitale display. En als je toch te dichtbij komt, wordt onmiddellijk de automatische noodrem-assistent ingeschakeld. Dus ook wat betreft veiliger rijden in het donker is de nieuwe Grandland afsoluut grensverleggend.

 

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoodelijk voor het rijden.

 
Automatische noodrem-assistent
Dit systeem waarschuwt de bestuurder met een geluidssignaal wanneer het een voetganger of ander voertuig voór de auto opmerkt en remt de auto als het nodig is automatisch af.1

1 Het automatische noodremsysteem is actief bij een snelheid tussen de 5 en 140 km/u. Bij een snelheid tussen 5 en 30 km/u remt het systeem de auto volledig af. Bij een snelheid tussen 30 en 140 km/u versterkt het systeem de remkracht en remt de auto met maximaal 50 km/u af. Bij een hogere snelheid dient de bestuurder zelf te remmen om voldoende snelheid te minderen. De snelheidsmarges waarbinnen de noodrem-assistent in werking treedt, zijn afhankelijk van het opgemerkte obstakel (een bewegend obstakel van 5 tot 140 km/u; een stilstaand obstakel van 5 tot 80 km/u; een voetganger van 5 tot 60 km/u). De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de grenzen van het systeem. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden. 
Advanced Park Assist
Met dit systeem wordt Inparkeren kinderspel . Je Grandland vindt een geschikte parkeerplek voor je en bedient vervolgens het stuurwiel om perfect in te parkeren. Je hoeft zelf alleen gas te geven en te remmen. Kan het nog gemakkelijker?

1Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van het systeem. De bestuurder blijft verantwoordelijk voor het rijden. 
360° camera
Zie meer dan je normaal ziet, zelfs in krappe ruimtes. De 360° parkeercamera1 brengt obstakels en naderend verkeer duidelijk in beeld. Zo kun je zorgeloos inparkeren en manoeuvreren.

1 Optie. Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.
 
Actieve rijstrook-assistent
Met behulp van het "Opel Eye"-camerasysteem1 in de voorbumper waarschuwt dit systeem je als je per ongeluk je rijstrook dreigt te verlaten en geeft automatisch een lichte tegendruk in het stuurwiel, zodat je je positie snel kunt corrigeren. Zo helpt de Grandland je om in elke situatie veilig te rijden.

1 Alleen beschikbaar in combinatie met Advanced Cruise Control. De bestuurder dient altijd de handen aan het stuur te houden. 
Snelweg-assistent
Met dit innovatieve veiligheidssysteem bewijst de Grandland dat hij echt grensverleggend is. Het is een semi-automatisch systeem dat je helpt om in te voegen op een snelweg, binnen je rijstrook te blijven of een veilige afstand tot de auto voor je aan te houden. Het is een unieke integratie van Advanced Cruise Control met file-functie en de actieve rijstrook-assistent. Je schakelt het in met een druk op de knop en kunt op elk moment weer zelf de controle nemen. 

Premium comfort

Ergonomische comfortstoelen

Nooit meer stram en stijf uitstappen na een lange rit! De ergonomische comforstoelen van de Grandland zijn gecertificeerd door AGR1 en bieden de beste ondersteuning voor je rug:

 

 • Altijd een ontspannen zithouding
 • Op 16 manieren verstelbaar2
 • Luxueuze lederen bekleding 2
 • Voorzien van verwarming en ventilatie2


Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. Gecertificeerd door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen "Aktion Gesunder Rücken e.V." (AGR), die normen opstelt voor rugvriendelijk design.
2 Optioneel berschikbaar, afhankelijk van het uitrustingsniveau.

 
Verwarmde opties

Hoe koud het ook is, in de Grandland zit je lekker warm:

 

 • Stoelverwarming voorin en achterin1
 • Verwarmbaar stuurwiel1: warme handen met één druk op de knop
 • Thermatec™ verwarmde voorruit1: nooit meer krabben na een koude nacht
 • Verwarmbare buitenspiegels1: onder alle weersomstandigheden perfect zicht


1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.

 
Handsfree achterklep
Dankzij slimme sensoren kun je de achterklep handsfree openen en sluiten1, door je voet kort onder de achterbumper te bewegen of op de knop op het dashboard te drukken.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. 

Connectiviteit

Infotainment 

De nieuwe Grandland is uitgerust met het baanbrekende, volledig digitale Pure Panel, met een ultra-helder 10-inch kleuren-touchscreen waarmee je ook alle functies van je infotainmentsysteem bedient. Net zo gemakkelijk sluit je je smartphone aan via Apple CarPlay™1,3  or Android Auto™2,3.

 • Muziek afspelen
 • E-mail ontvangen en laten voorlezen
 • Toegang tot foto's via USB
 • Audio-streaming en handsfree bellen via Bluetooth®4


1Apple CarPlay™ en Apple Siri™ zijn geregistreerde handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen.
2Android Auto™ is een geregistreerd handelsmerk van Google Inc.
3De compatibiliteit en beschikbaarheid van bepaalde functies zijn afhankelijk van het type toestel en de versie van het besturingssysteem. Controleer de compatibiliteit van je toestel op www.apple.com of www.android.com, of vraag ernaar bij je Opel dealer.
4Bluetooth® is een geregistreerd handelsmerk van Bluetooth SIG inc.

 
Navigatie

Ontdek nieuwe plekken en vind je weg door heel Europa zonder te verdwalen. Het geïntegreerde Multimedia Navi Pro1 maakt het je gemakkelijk, met een 10-inch touchscreen en Live Navigaties2.

 

 • Dynamische 3D-navigatie met TMC-verkeersinformatie
 • Inclusief kaarten voor heel Europa
 • Weergave van POI's en tussentijdse bestemmingen
 • Spraakgestuurde, stap voor stap invoer van bestemmingen
 
1  Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau.
2 parkeerinformatie, online zoeken van laadpunten, weer en verkeersveiligheidsmeldingen (niet beschikbaar in Duitsland en Zwitserland).

 

 
Draadloos opladen

Om je smartphone op te laden heb je in de Grandland geen kabeltje meer nodig1.

 

 • Draadloos opladen is dé oplossing om te zorgen dat je telefoon altijd opgeladen blijft.
 • Alleen geschikt voor bepaalde typen smartphones.
 
NB: voor sommige telefoons is een adapter nodig.

1 Beschikbaarheid afhankelijk van het uitrustingsniveau. Alleen geschikt voor PMA- of Qi-compatibele smartphones. Vraag je Opel dealer of je telefoon geschikt is.
 
OpelConnect

Maak kennis met een reeks slimme diensten1, die je helpen om veiliger te rijden en altijd en overal in contact te blijven. 

 

 •  Veiligheid: automatische noodoproep1, automatische pechhulp-oproep1 en informatie over de voertuigstatus zorgen dat je altijd met een gerust gevoel op weg bent.
 • e-Remote Control 2:   voorverwarming van de cabine, controle van de batterij en volgen van het oplaadproces.
 • Slim rijden: elke rit wordt ontspannen dankzij Live Navigatie3 en ritplanning.1 Voor het gebruik van de noodoproep en de pechhulp-oproep dient tijdens het bestelproces van de auto een overeenkomst te worden getekend, waarin toestemming wordt gegeven de locatie van het voertuig te bepalen en te volgen. De diensten zijn afhankelijk van de dekking en de beschikbaarheid van het mobiele netwerk. Opel Pechhulp is gedurende het eerste jaar na registratie kosteloos inbegrepen; daarna worden kosten in rekening gebracht. Zie voor meer informatie over OpelConnect en de algemene voorwaarden: https://www.opel.nl/connect/overzicht.html
2 Alleen voor elektrische voertuigen
3 De Live Navigatie diensten zijn gedurende 36 maanden na activering kosteloos beschikbaar; daarna worden kosten in rekening gebracht.

 

Rijdynamiek

Motoren
Zodra je de motor van de nieuwe Grandland start, ervaar je pure kracht en gecontroleerde dynamiek, die elke rit tot een onvergetelijke ervaring maken. Het brede motoraanbod biedt je de mogelijkheid de motor te kiezen die het beste bij je rijstijl past, zoals de energieke 1.2-liter benzinemotor of de krachtige 1.5-liter turbodiesel, beide met 96 kW / 130 pk.
 
Efficiëntie
Eén ding hebben alle motoren voor de nieuwe Grandland gemeen: ze zijn opmerkelijk efficiënt én sportief. Of je ze nu combineert met een handgeschakelde versnellingsbak of de soepele 8-traps automaat. De moderne dieselmotoren zijn voorzien van geavanceerde technologie om de uitstoot te beperken. En alle motoren zijn vanzelfsprekend uitgerust met het brandstofbesparende Start/Stop systeem. 
Intelli-Grip
Kracht en controle gaan samen met Intelli-Grip, dat in alle omstandigheden voor maximale grip zorgt. Modder, sneeuw, een kiezelpad? De Grandland blijft trefzeker op koers, doordat zijn vermogen automatisch op de beste manier over de wielen verdeeld wordt.. Met de draaiknop kies je eenvoudig het terrein: modder, zand of sneeuw. Of je kiest de neutrale stand, waarin IntelliGrip automatisch elke situatie beoordeelt en het ESP-systeem daarop aanpast, voor een rustig en evenwichtig rijgedrag, zowel in de stad als op de snelweg..
 

Blijf op de hoogte

Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven Van het laatste nieuws over de Nieuwe Grandland

Ontdek meer