Skip To Content
Eigenschappen

Duitse techniek in zijn meest verfijnde vorm

Zijn tijd ver vooruit

Veiligheid en innovaties

Intelli-Lux LED® Pixel-koplampen
Maak kennis met de nieuwste verlichtingstechnologie van Opel: Intelli-Lux LED® Pixel-koplampen1 bieden ongeëvenaard helder zicht in het donker. Je kunt continu met grootlicht rijden, zonder het risico anderen te verblinden. Elke koplamp bestaat uit 84 LED-elementen, die afhankelijk van de verkeerssituatie automatisch in- en uitschakelen. 
  • Geen risico om andere bestuurders te verblinden
  • Rijden in het donker wordt veiliger en minder vermoeiend                                        
  • Snelweg-modus: geoptimaliseerde verlichting voor op de snelweg          
  • Bochtverlichting voorkomt "zwarte gaten" in scherpe bochten; actief bij een snelheid van 40 km/u tot 70 km/u.

 

1 Optie.

Head-up display

Het Head-up Display1 toont belangrijke rij-informatie (zoals snelheid, navigatie-aanwijzingen en waarschuwingen van de Adaptive Cruise Control) op de voorruit, zodat jij je ogen veilig op de weg kunt houden.

 

1Optie

 
Automatisch noodremsysteem

Het automatische noodremsysteem met voetgangersherkenning1,2 controleert continu de verkeerssituatie vóór de Opel Insignia. Zodra het systeem een voetganger, voertuig of  obstakel voor de auto opmerkt, wordt de bestuurder gewaarschuwd en worden de remmen voorbereid om extra snel te kunnen reageren. Als de bestuurder niet snel genoeg reageert, wordt de auto automatisch afgeremd.

 

1 Wordt geactiveerd bij snelheden van 30 tot 180 km/u, met een bereik van 150 m. Wordt bij een handgeschakelde versnellingsbak automatisch uitgeschakeld bij een snelheid onder 20 km/u. Bij een automatische versnellingsbak biedt het systeem ook een Stop & Go-functie: de auto wordt indien nodig autonoom volledig tot stilstand gebracht en weer opgestart, zodat hij bijvoorbeeld in de file automatisch de voorgaande auto volgt.

2 De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van deze systemen. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden. 

 
Rear cross traffic alert

Rear Cross Traffic Alert1 waarschuwt voor verkeer dat aan de achterkant van opzij nadert, als je achteruit rijdt uit een parkeerplaats of van je oprit. Gevaren die vroeger onzichtbaar waren, zijn nu gemakkelijk te vermijden.

 

1 Optie. Actief bij een snelheid tot 10 km/u; detecteert verkeer van opzij dat met een snelheid tot 36 km/u rijdt.

 
Verkeersbordherkenning
De nieuwste generatie van dit assistentiesysteem geeft continu de geldende maximumsnelheid en andere verkeersborden weer op het infodisplay en het Head-up Display (indien aanwezig). 
Adaptive cruise control

Adaptive Cruise Control1 met Full Speed Range2 zorgt dat je ontspannen kunt rijden. Dit systeem regelt automatisch de snelheid en de afstand tot je voorganger, door als het nodig is autonoom af te remmen of op te trekken. De cruise control hoeft zelfs niet opnieuw te worden ingeschakeld nadat je tot stilstand bent gekomen2.

 

1 Optie. De assistentiesystemen van Opel zijn bedoeld om de bestuurder te ondersteunen, binnen de beperkingen van deze systemen. De bestuurder blijft zelf verantwoordelijk voor het rijden. 

2 Alleen beschikbaar in combinatie met een automatische versnellingsbak.

 
Rijstrookassistent

Lane Departure Warning met actieve rijstrookassistent waarschuwt je zodra je jouw rijstrook verlaat zonder richting aan te geven en geeft een lichte tegendruk in het stuurwiel. De dodehoek-waarschuwing1 waarschuwt je voor snel naderend verkeer op parallelle rijstroken2 dat zich in je dode hoek zou kunnen bevinden.

 

1 Optie.

2 Uitsluitend wanneer het snelheidsverschil tussen de beide voertuigen niet meer bedraagt dan 72 km/u.

 

Design

Exterieur
De nieuwe Insignia Grand Sport heeft een opvallend gestroomlijnd design en een uniek karakter, dat zijn naam alle eer aandoet. De slanke LED-koplampen en -achterlichten met het kenmerkende "Wing"-design van Opel en de dubbele verchroomde uitlaat benadrukken zijn hoge klasse.  
Interieur
Elegant, ergonomisch en ruim: in de nieuwe Insignia voel jij je direct thuis. Geniet van een harmonieus en modern design, hoogwaardige materialen en een interieur dat volledig op de bestuurder gericht is. De nieuwe Insignia Grand Sport biedt alles om een perfecte rijervaring te garanderen.  
Kenmerkende koplampen
Koplampen en achterlichten met het opvallende "Wing"-design van Opel en LED-dagrijverlichting geven de nieuwe Insignia een onovertroffen elegantie. De koplampen verwelkomen je bovendien met een subtiel lichtspel wanneer je de deur opent. 
Kleuren
Kies je favoriete kleur om een persoonlijk statement te maken.  
Velgen
Een assortiment in het oog springende lichtmetalen velgen, van 17 tot 20 inch, bieden ruime mogelijkheden om jouw Insignia Grand Sport je eigen accent te geven. 

Premium comfort

Ergonomische comfortstoelen
Ergonomische gecertificeerde comfortstoelen1 voor bestuurder en voorpassagier helpen om rugklachten te voorkomen en zorgen dat je ook op lange ritten comfortabel zit.  

Geef je rug de beste verzorging met de ergonomische comfortstoelen1 die gecertificeerd zijn door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugdeskundigen “Aktion Gesunder Rücken e.V.", die normen opstelt voor rugvriendelijk design.

 

• Gecertificeerd, ergonomisch ontwerp.

• Uittrekbaar zitgedeelte om de stoel aan de lengte van je bovenbenen aan te passen. 

• Ventilatie en verwarming zorgen dat je altijd verzekerd bent van een comfortabele temperatuur2.

 

Voor nog meer comfort kies je de 8-voudig elektrisch verstelbare comfortstoel2 met:

• Instelbare massagefunctie.

• 18-voudige verstelmogelijkheden, met geheugenfunctie.

 

1 Optie voor bepaalde uitrustingsniveaus. 

2 Optie, alleen voor elektrisch verstelbare stoelen.

Warmte naar wens
De nieuwe Insignia Grand Sport heet je ook bij koud en guur weer van harte welkom, met onder meer een verwarmbaar stuurwiel en verwarmbare voorstoelen.1 

De elektrisch verwarmde voorruit doet ijs en condens in een mum van tijd verdwijnen. Voor nog meer comfort zijn ook de buitenste plaatsen achterin optioneel verwarmbaar.    

 

1 Optie voor bepaalde uitrustingsniveaus.

Flexibele bagageruimte
De nieuwe Opel Insignia Grand Sport maakt het je gemakkelijk om alles wat je wilt, eenvoudig mee te nemen. 

• In één beweging neerklapbaar: de achterbank kan met een druk op de knop geheel of in delen worden neergeklapt.

•  5 zitplaatsen, 490 liter: zonder ook maar één stoel neer te klappen beschik je al over een flinke bagageruimte.

•  in 3 delen neerklapbare achterbank (40/20/40) voor nog meer flexibiliteit

• Tot 1.450 liter bagagerruime met een volledig vlakke laadvloer, als de hele achterbank wordt neergeklapt.

 

1 Afhankelijk van het uitrustingsniveau standaard of optioneel.

Connectiviteit

Multimedia Navi Pro
Digitale connectiviteit, een ingebouwd navigatiesysteem, een groot innovatief kleuren-touchscreen en een hoogwaardig audiosysteem: dit infotainmentsysteem voor de nieuwe Insignia heeft het allemaal.  

Multimedia Navi Pro1 biedt onder meer:

• 8-inch kleuren-touchscreen 

• Navigatie met 3D-kaartweergave

• Spraakgestuurde functies

• Bluetooth® en 2 USB-poorten

• Weergave van functies op het Head-up Display

• Connected Navigatiediensten2

• Integratie van uw smartphone via Apple CarPlay™ 3

• Digitale radio DAB+

 

1 Optie

2  Voor gebruik dien je de gebruikersovereenkomst van Telenav te accepteren en toe te stemmen in gebruik van persoonsgegevens, zoals vastgelegd in het privacybeleid van Telenav. De licentie loopt tot 2031. De functies van Connected Navigatie kunnen alleen worden gebruikt als een compatibele smartphone aan het systeem is

gekoppeld.

3 De compatibiliteit en beschikbaarheid van bepaalde functies zijn afhankelijk van het type apparatuur en de versie van het besturingssysteem. Apple CarPlay™ is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen. 

Bose® sound system

Het Bose® geluidssysteem met 8 speakers1 garandeert een perfecte weergave van hoge én lage tonen. Alsof je in een concertzaal zit!

 

1Optie

 
Draadloos opladen
Je hoeft je smartphone1 alleen maar in het oplaadvak te leggen om hem via inductie op te laden. 
1 Optie, alleen geschikt voor Qi of PMA-compatibele telefoons. Voor sommige telefoons is een adapter nodig.

Rijdynamiek

Motoren
De nieuwe Insignia Grand Sport biedt ongeëvenaarde prestaties en een sensationele rijervaring, gecombineerd met een lager verbruik en lagere uitstoot. Alle ingrediënten voor een fenomenale rijervaring! 
Kies uit een breed aanbod van benzinemotoren met een vermogen van 107 kW (145 pk) tot 169 kW (230 pk) en dieselmotoren van 91 kW (122 pk) en tot 129 kW (174 pk). Alle motoren voor de Insignia voldoen aan Euro 6D-emissienorm en zijn voorzien van een geoptimaliseerd Start/Stop-systeem.
Versnellingsbakken
Handgeschakelde versnellingsbak, traploze automaat, 8- of 9-trapsautomaat: aan jou de keuze.  
De nieuwe Insignia Grand Sport geeft je de keuze tussen een handgeschakelde 6-versnellingsbak, een traploze automaat, een 8-trapsautomaat en de nieuwe 9-trapsautomaat. Deze sportieve 9-traps automaat met schakelpeddels staat garant voor een grote souplesse, economische prestaties en een merkbaar hoger comfortniveau.
Flexride-onderstel
Met FlexRide1 heb je in feite drie auto's in één. Schakel van Standaard naar Tour of Sport om zijn karakter aan te passen.  

Met een druk op de knop pas je de gevoeligheid van verschillende systemen (stuurwiel, gaspedaal, automatische transmissie, tractiecontrole) aan de wegomstandigheden en de gekozen rijstijl aan. Van een grotere demping voor een ontspannen rijstijl tot extra alerte reacties voor optimale dynamiek.

 

1 FlexRide is een optie op bepaalde motoren en standaard op de 2.0 Turbo met 147 kW (200 pk) en 169 kW (230 pk).

4-wielaandrijving met koppelvectoring
De 4-wielaandrijving met koppelvectoring staat garant voor sportief rijplezier en fenomenale grip, bij elk weertype en op elk terrein.  

De ideale koppelverdeling wordt automatisch berekend en toegepast. Het koppel wordt daarbij zowel over de voor- en achterwielen als over links en rechts op de meest gunstige manier verdeeld. 

 

1 Optie, alleen in combinatie met FlexRide.

Opel+ accessoires

Voor jou gemaakt

Stem jouw Insignia nog beter af op je persoonlijke wensen met accessoires die voldoen aan de strenge kwalitetseisen van Opel.
Dakkoffer met 460 liter inhoud
Bekijk details
Flexconnect-kledinghanger
Bekijk details
Flexconnect-tablethouder
Bekijk details
Verlichte dorpellijsten
Bekijk details
Harde kofferbekleding
Bekijk details
ScheidinGSstangen voor bagageruimte

Ontdek meer?