Skip To Content
Luxe uitvoeringen

Crossover: de nieuwe luxeauto

Vorig jaar werden heel wat premium crossovers geïntroduceerd op de verschillende autosalons van Detroit, Genève en Frankfurt. Maar op welk moment werden crossovers met alle mogelijke luxe-uitrusting nu echt een trend? En waarom eigenlijk? Het crossover segment blijft aan populariteit winnen, lees hier waarom.
 

Een van de belangrijkste redenen voor het publiek om over te stappen op crossovers zijn de vele voordelen die ze bieden in vergelijking met de traditionele sedans en stationwagons: comfortabel in- en uitstappen, een hogere zitpositie, beter zicht op de weg, groter gevoel van veiligheid en de link met een avontuurlijke levensstijl, waardoor crossovers onmiskenbaar cool worden. De groeiende populariteit van de crossover doet een nieuwe niche ontstaan: die van de luxe-crossover. Maar is dit een trend die weer overwaait of mag u echt niet achterblijven?

Van terreinwagen naar crossover

Crossovers waren oorspronkelijk echte offroaders met vierwielaandrijving en met meer nadruk op terreinvaardigheid dan op comfort en luxe. Vandaag de dag is de crossover bereikbaar geworden voor iederen en doet hij vaak dienst als gezinsauto. Een crossover kan nog steeds dienen als terreinwagen, maar dat is voor de meeste bestuurders niet meer de belangrijkste reden om voor een crossover te kiezen. 

 

Integendeel, omdat zoveel crossovers als stadsauto worden ingezet, zijn een hoog rijcomfort en bruikbaarheid in het dagelijks leven voor veel bestuurders een topprioriteit. Vierwielaandrijving is dan bij de meeste crossovers, met name bij compacte modellen, hooguit optioneel – en dus soms helemaal niet noodzakelijk.

Ontstaan van de luxe-crossover

De vraag naar een uitgebreide standaarduitrusting, ruimte voor het hele gezin, een verfijnd interieur en een soepele rijdynamiek is enorm. In de meeste luxe-crossovers wordt het merendeel van deze kenmerken gecombineerd, maar ze kunnen ook nog steeds het terrein aan.

 

Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel crossovers op de weg dat een nieuwe niche in het leven werd geroepen: die van de luxe-crossover, waardoor de crossover ook in het hogere marktsegment in trek blijft. Een logisch gevolg van deze ontwikkeling is dat veel kopers van een auto uit het premiumsegment niet meer voor, pakweg, een exclusieve sedan kiezen, maar wel voor een luxe-crossover.

Luxueuze crossovers

Opel voorziet in de groeiende vraag naar luxe crossovers met zijn Innovation uitvoering. Dit luxe uitrustingsniveau is verkrijgbaar op de Grandland X, Crossland X en Insignia Country Tourer. De Innovation uitvoering van Opel is standaard zeer rijk uitgerust en beschikt over geavanceerde technologie en intelligente rijhulpsystemen die het auto rijden veiliger en aangenamer maken.
Voor wie op zoek is naar een crossover met een vleugje luxe is de Insignia Country Tourer het overwegen waard. De Insignia Country Tourer combineert alle luxe van de Insignia met vierwielaandrijving, hoogwaardige technologie en een ruime bagageruimte. In deze luxe gezinsauto is het volgende avontuur nooit ver weg.
Al met al weten de bestuurders van crossovers naast de verfijning ook de hoge mate van veiligheid en comfort te waarderen. De luxe crossover is dus zonder twijfel een blijvertje. Opel helpt u graag bij het vinden van het model waar u naar op zoek bent.

Crossland X

De Crossland X is de praktische, veelzijdige crossover met toonaangevende innovaties, die perfect is afgestemd op uw actieve leven. In de stad en daarbuiten: hij voelt zich overal thuis.

 

Grandland X

De atletische crossover met een sportief karakter, dynamisch design, efficiënte techniek en baanbrekende innovaties. Ongekend opwindend!

Insignia country tourer

De Insignia Country Tourer met zijn stoere design is perfect uitgerust voor alles wat u wilt ondernemen. Hij combineert veelzijdigheid en kracht met luxe en comfort. Het beste van twee werelden!