Skip To Content
Rij-ervaring

De opwindende kracht Van 4x4

Een crossover biedt naast alle eigenschappen van een moderne, comfortabele personenauto twee grote voordelen: zijn enorme veelzijdigheid én zijn avontuurlijke karakter, met (optionele) vierwielaandrijving.  Dat laatste draagt voor een belangrijk deel bij aan zijn groeiende populariteit. Lees meer over de dynamische rij-eigenschappen van de crossover-modellen van Opel.

Vierwielaandrijving = dubbel rijplezier

Heeft u ook zo nu en dan zin om de gebaande paden te verlaten en het avontuur op te zoeken? U bent niet de enige! En hoewel er in Nederland weinig gelegenheid is om door zand en modder te crossen (als u dat al zou willen), geeft vierwielaandrijving ook als u er iets minder spectaculair opuit trekt, precies die adrenalinekick waar veel mensen naar verlangen. Met als bijkomend voordeel dat u op elk terrein optimale grip hebt, wat bij harde regen en in de winterse sneeuwbuien prima van pas kan komen.

 

Slimme krachtpatsers

 

De huidige crossovers bieden veel meer dan de stoere uitstraling van de SUV's van het begin van deze eeuw. Om te beginnen zijn ze voorzien van intelligente assistentiesystemen die u helpen veiliger en meer ontspannen te rijden. Daarnaast biedt de vierwielaandrijving u de flexibiliteit om in elke situatie de meest efficiënte aandrijving van de wielen te kiezen. Zo kunt u op een droog en egaal wegdek bijvoorbeeld met één draai aan de knop overschakelen op voorwiel- of achterwielaandrijving, omdat vierwielaandrijving niet nodig is. Die vrijheid, in combinatie met de hogere zitpositie en het uitstekende overzicht over de weg maken de crossover-modellen zo geliefd.

 

 

 

 

 

Altijd maximale grip

Niet alleen vierwielaandrijving zorgt in een crossover voor een fenomenale rij-ervaring. In de voorwielaangedreven Opel Grandland X zorgt bijvoorbeeld de optionele IntelliGrip adaptieve tractiecontrole voor optimale grip op elke ondergrond. Vijf rijstanden (voor normaal wegdek, sneeuw, modder, zand en rijden zonder ESP) zorgen dat het koppel optimaal over de wielen wordt verdeeld. Dit systeem bewijst in de dagelijkse Nederlandse praktijk vooral zijn nut bij gladheid en op modderige binnenwegen.

Crossland X

De Crossland X is de praktische, veelzijdige crossover met toonaangevende innovaties, die perfect is afgestemd op uw actieve leven. In de stad en daarbuiten: hij voelt zich overal thuis.

 

Grandland X

De atletische crossover met een sportief karakter, dynamisch design, efficiënte techniek en baanbrekende innovaties. Ongekend opwindend!

Insignia country tourer

De Insignia Country Tourer met zijn stoere design is perfect uitgerust voor alles wat u wilt ondernemen. Hij combineert veelzijdigheid en kracht met luxe en comfort. Het beste van twee werelden!