Skip To Content
SUV modellen

Alle typen: Van stads-crossover tot 4x4

De ene crossover is de andere niet. Wat ze gemeen hebben is een robuust design, avontuurlijk karakter, hoge zit en veelzijdig interieur. Met die eigenschappen als vertrekpunt biedt Opel een breed aanbod van crossover-modellen, van stoere stads-crossovers tot het luxe topmodel, de Insignia Country Tourer. Lees hier meer over de overeenkomsten en de verschillen, en ontdek welke crossover het beste bij u past.

Het verschil tussen SUV's, crossovers en terreinauto's

Het begon allemaal met de terreinauto's, die in de tweede helft van de vorige eeuw ontwikkeld werden om op onverhard terrein uit de voeten te kunnen. Voorzien van 4-wielaandrijving en een grotere bodemvrijheid,  maar daarnaast vaak ook weinig comfortabel en met weinig oog voor dagelijks gemak. 

Een volgende stap waren de SUV's ("Sports Utility Vehicle"), die eind jaren negentig populair werden. Gericht op een actief leven en net zo goed thuis op de weg als op ruiger terrein, maar helaas soms ook negatief in het nieuws vanwege een gebrek aan stabiliteit en veiligheid, en een hoog brandstofverbruik.

 

De crossovers van Opel zijn het logische vervolg: de positieve eigenschappen van een SUV, gecombineerd met een comfortabel, veelzijdig interieur, hoog niveau van actieve en passieve veiligheid én voorzien van zuinige, dynamische motoren.

Ontdek de crossover-modellen van Opel

Opel biedt een breed aanbod van crossover-modellen, voor elk budget en elk doel. Om het overzichtelijk te houden, kunnen ze worden ingedeeld in drie categorieën:
Compacte crossovers: helemaal afgestemd op het afwisselende dagelijkse leven, met veel ruimte voor inzittenden en bagage, een flexibel in te delen interieur, een groot aantal opbergvakken én onovertroffen rij-eigenschappen. Groot genoeg voor alle (gezins)activiteiten, compact genoeg om moeiteloos door het drukke stadsverkeer te sturen.

De stijlvolle  Crossland X  vertegenwoordigt deze categorie voor Opel. Deze is voorzien van innovatieve systemen om het rijden veiliger en comfortabeler te maken.
Middensegment-crossovers: nog meer ruimte en veelzijdigheid dan de compacte crossovers, met een uitstekende wegligging en voorzien van geavanceerde technologie om elke rit tot een bijzondere ervaring te maken. Echte alleskunners, die de steun en toeverlaat zijn van actieve gezinnen met opgroeiende kinderen.

De avontuurlijke Grandland X is Opel's paradepaard in deze categorie. Een echte allrounder, met atletische lijnen, stoere offroad-elementen en innovaties die het hart van autoliefhebbers sneller doen slaan.
Het topsegment: alle eigenschappen van een avontuurlijke crossover, gecombineerd met de luxe en het comfort van een ruime personenauto. Dat is de Insignia Country Tourer, die in louter superlatieven beschreven kan worden. Een schitterend design, innovatieve toptechnologie, sublieme rij-eigenschappen en een speciaal afgestemd onderstel dat garant staat voor dynamische prestaties.

Welke crossover past bij u?

Iedereen heeft zijn eigen behoeften en voorkeuren. En voor iedereen biedt Opel een crossover die daar precies bij past. Staat voor u een stoer design voorop? Of kiest u in de eerste plaats voor praktisch gemak? Gaat uw hart sneller kloppen van dynamische prestaties? Of let u vooral op een grote bagageruimte en comfort voor alle inzittenden? Ontdek tijdens een bezoek aan de Opel dealer welke crossover voor u de perfecte keuze is. Om alvast een goede indruk te krijgen, hebben we op deze website alle modellen voor u op een rij gezet.

Crossland X

De Crossland X is de praktische, veelzijdige crossover met toonaangevende innovaties, die perfect is afgestemd op uw actieve leven. In de stad en daarbuiten: hij voelt zich overal thuis.

 

Grandland X

De atletische crossover met een sportief karakter, dynamisch design, efficiënte techniek en baanbrekende innovaties. Ongekend opwindend!

Insignia country tourer

De Insignia Country Tourer met zijn stoere design is perfect uitgerust voor alles wat u wilt ondernemen. Hij combineert veelzijdigheid en kracht met luxe en comfort. Het beste van twee werelden!