Skip To Content
Privacybeleid

Privacybeleid

Deze website is eigendom en in beheer van Opel Nederland , handelsnaam van Stellantis Nederland N.V., gevestigd op Lemelerbergweg 12, 1101AJ Amsterdam. Deze website wordt gehost in Europa door onze IT-dienstverlener Amazon Web Services. 

 

Gelieve deze Privacyverklaring zorgvuldig te lezen alvorens deze website te gebruiken. Hierin wordt uitgelegd hoe wij persoonsgegevens verwerken. 

1. soorten gegevens die verwerkt worden / links naar andere websites

Opel hecht veel waarde aan jouw privacy. Via deze website verzamelen en verwerken we verschillende soorten persoonlijke gegevens. Dit omvat:

 

  • Informatie die je aan ons verstrekt wanneer jij je registreert en onze diensten en onze website gebruikt, zoals je naam, adres en e-mailadres, en afbeeldingen die jij als gebruiker uploadt,
  • Informatie die we nodig hebben wanneer je een probleem meldt in verband met onze website,
  • Informatie verzameld met cookies
  • Informatie met betrekking tot jouw voertuig en specifieke contractinformatie die wij gebruiken om de prestaties van onze website en applicaties te verbeteren(bijvoorbeeld aankoopdatum en service/werkplaatsdata) en om de gebruiksvriendelijkheid en onze dienstverlening voor jouw Opel te verbeteren.

Zie artikel 2 voor meer details. 

 

Deze website kan ook koppelingen (‘links’) bevatten naar andere websites van Opel, van Stellantis Nederland B.V., Stellantis N.V. of naar websites van onze Opel partners, erkende reparateurs, andere aangesloten bedrijven of social media kanalen/websites. Als je op één van deze koppelingen naar andere websites van Opel of derden klikt, hou er dan rekening mee dat deze websites hun eigen privacyverklaring hanteren met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Wij raden je aan deze privacyverklaringen te raadplegen voordat je gebruik maakt van deze websites.

Wij wijzen je erop dat Opel niet verantwoordelijk of aansprakelijk kan worden gehouden voor (de inhoud van) websites van derden. 

 

inhoud van) websites van derden. 

Deze website kan ook iFrames bevatten met inhoud van andere websites van Opel, van Stellantis Nederland B.V. of Stellantis N.V. of van websites van derden. Opel is niet verantwoordelijk voor inhoud van derden in iFrames. Opel heeft geen zeggenschap over de verspreiding van deze cookies. Raadpleeg het Cookiebeleid van Opel of de privacyverklaring van deze derden voor meer informatie. 

2. informatie over de verwerking Van persoonlijke gegevens

Om jouw verzoek te beheren en in te willigen en voor algemene administratiedoeleinden zullen jouw persoonsgegevens worden verwerkt door het Stellantis Privacy Centre. 

Deze zijn te allen tijde te bereiken via privacyrights-Opel@stellantis.com.  

 

Als verwerkingsverantwoordelijke verwerken wij jouw persoonsgegevens als volgt: 

 

 

 

Gegevens/gegevenscategorieën (verplichte gegevens zijn gemarkeerd met een *) 

 

 

 

 

Doeleinde(n) 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens  
(naam*, e-mailadres*, telefoonnummer, postadres (* indien van toepassing)), gegevens van het beoogde model*, geselecteerde Opel Partner*, interesse in leasing/financiering, vraagtype (* indien van toepassing), vlootspecifieke gegevens (* indien van toepassing) 

 

 

 

 

Contact, communicatie en inwilliging van aanvragen 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens 
(naam, e-mailadres*) 

 

 

 

 

In-/uitschrijving nieuwsbrief 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens 
(naam*, e-mailadres*, telefoonnummer, postadres (* indien van toepassing), contactvoorkeuren), 
identificatiegegevens van het voertuig (bv. voertuigidentificatienummer (VIN)*, kentekennummer/nummerplaat, eerste inschrijvingsdatum), product- en servicespecificaties (bv. model, uitrustingsniveau, motor), servicetype*, kilometerstand, datum/tijd binnenbrengen voertuig, datum/tijd afhalen voertuig, vervangwagen 

 

 

 

 

Inwilliging van serviceaanvragen 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens*, identificatiegegevens van het voertuig*, respectieve productspecificaties, kilometerstand 

 

 

 

 

Inwilliging van verzoeken om voertuigwaardering 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens  
(naam*, telefoonnummer) 

 

 

 

 

Inwilliging van aanvragen traceren 

 

 

 

 

Informatie die we via cookies verzamelen 

 

 

 

 

zie Cookiebeleid voor gedetailleerde informatie 

 

 

 

De gegevens die werden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht en contractueel vereist. Daarom ben je verplicht de persoonsgegevens te verschaffen. Als je de gegevens niet verschaft, kunnen we jouw verzoeken niet inwilligen. 

Op basis van jouw gebruikersgedrag door te bladeren op onze website kan er je mogelijk een pop-in worden getoond waarmee je een proefrit, voucher of andere informatie wordt aangeboden voor het model waarin je geïnteresseerd bent. Tevens wordt jouw gebruikersgedrag gebruikt om de website en geboden informatie zo waardevol en specifiek mogelijk voor je te maken.  

Jouw persoonsgegevens zullen tot zeven jaar na de beëindiging van de relatie worden bewaard. Als je jouw toestemming hebt verleend voor marketingdoeleinden, zullen jouw persoonsgegevens drie jaar na jouw laatste contact met ons voor deze doeleinden worden bewaard.  

We verstrekken jouw persoonsgegevens voor onderstaande doeleinden aan de volgende ontvangers:   

  1. Doeleinden die verband houden met de uitvoering van een overeenkomst of met stappen op verzoek van de betrokkene voordat een overeenkomst wordt aangegaan in overeenstemming met Art. 6 1 b) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG): 

 

 

 

Gegevens/gegevenscategorieën 

 

 

 

 

Doeleinde(n) 

 

 

 

 

Ontvanger(s) 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens*, identificatiegegevens van het voertuig*, respectieve product- en servicespecificaties*, aanvraaggegevens, geselecteerde Opel Partner*, interesse in leasing/financiering (* indien van toepassing), vlootspecifieke gegevens (* indien van toepassing) 

 

 

 

 

Contact, communicatie in alle vormen en inwilliging van aanvragen, in-/uitschrijving nieuwsbrief, personalisatie van onze digitale dienstverlening, communicatie ten behoeve van de interesse van de klant. 

 

 

 

 

Stellantis Nederland B.V., Stellantis N.V. en PSA Automobiles SAS, 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Frankrijk. 

 

 

Voornoemde ontvangers verstrekken ter ondersteuning van het beheer van de vermelde doeleinden uw persoonsgegevens aan de respectieve (IT-)dienstverleners, met name:  

 

 

  • PSA Automobiles S.A., 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Frankrijk 

  • Capgemini (Capgemini Technology Services, 5/7 rue Frédéric Clavel – 92287 Suresnes Cedex - Frankrijk), dat een beroep doet op andere (sub-)verwerkers gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER), en dus in een land zonder adequaat niveau van gegevensbescherming. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn wel passende beveiligingen voorzien, in de vorm van de respectievelijke bindende bedrijfsvoorschriften (BCR’s). Volg deze link om een kopie te verkrijgen: https://www.capgemini.com/resources/capgemini-binding-corporate-rules/ 

  • Atos (Atos SE, River Ouest, 80 Quai Voltaire, 95877 BEZONS CEDEX, Frankrijk), dat een beroep doet op andere (sub-)verwerkers gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER), en dus in een land zonder adequaat niveau van gegevensbescherming. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn wel passende beveiligingen voorzien in de vorm van de respectievelijke bindende bedrijfsvoorschriften (BCR’s). Volg deze link om een kopie te verkrijgen:https://atos.net/content/dam/global/documents/atos-binding-corporate-rules.pdf  

  • Salesforce (Salesforce.com EMEA Limited, Village 9, Floor 26 Salesforce Tower, 110 Bishopsgate, Londen, EC2N 4AY, Verenigd Koninkrijk), dat gevestigd is buiten de Europese Economische Ruimte (EER), in het Verenigd Koninkrijk en dus in een land zonder passend niveau van gegevensbescherming, maar er is een besluit van de Europese Commissie inzake adequaatheid voor het Verenigd Koninkrijk 

  • Majorel Berlin GmbH, Wohlrabedamm 32, 13629 Berlijn, Duitsland 

  • PRDCT, WG Plein 369, 1054 SG Amsterdam 

  • Selligent NV (Selligent Marketing Cloud), Finlandlaan 2, 1420 Eigenbrakel - België 

  • Genesys, Frankrijk 

  • Ematters Marketing & Data Engineers, Valschermkade 18, 1059 CD Amsterdam, The Netherlands 

  • DTC Media, Floridalaan 2, 3404 WV Ijselstein, Nederland  

  • Remind All Around Office Support, Singel 89, 1402 NR, Bussum, Nederland 

  • Sitel Europe Limited, 53-55 Butts Road, Coventry, Warwickshire, CV1 3BH, Verenigd Koninkrijk, die buiten de Europese Economische Ruimte (EER) is gevestigd. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn wel passende beveiligingen voorzien in de vorm van de respectievelijke bindende bedrijfsvoorschriften (BCR’s). Volg deze link om een kopie te verkrijgen: https://www.salesforce.com/content/dam/web/en_us/www/documents/legal/misc/Salesforce-Processor-BCR.pdf 

 

 

Voornoemde Opel Partner verstrekt ter ondersteuning van het beheer van de vermelde doeleinden mijn persoonsgegevens aan de respectieve ingeschakelde (IT-)dienstverleners, met name:  

 

 

  • Fair Computer Systems, Ostendstr. 132, 90482 Nürnberg, Duitsland 

  • IBM GBS France, 17 Avenue de l'Europe, 92275 Bois-Colombes, Frankrijk 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens*, identificatiegegevens van het voertuig*, respectieve productspecificaties, kilometerstand 

 

 

 

 

Inwilliging van verzoeken om voertuigwaardering 

 

 

 

 

Autotelex, Snelliusweg 1 6827 DG  Arnhem, Nederland. 

 

 

 

 

 

Autobiz SAS, 4, place des Vosges, Immeuble LAVOISIER, 92400 COURBEVOIE, Frankrijk] en uw geselecteerde Opel Partner.  

 

 

 

 

 

Andere ontvangers: zie voornoemde IT-dienstverleners. 

 

 

 

 

Respectieve identificatie en contactgegevens  
(Naam*, Telefoonnummer) 

 

 

 

 

Tracering van inwilliging 

 

 

 

 

Stellantis Privacy Center, Boekarest, Roemenië. 

 

 

 

  1. Doeleinden die verband houden met de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke of van een derde in overeenstemming met Art. 6 1 f) van de AVG, tenzij je jouw recht om bezwaar te maken hebt uitgeoefend (Art. 21 (1) van de AVG ): 

 

 

Gegevens/gegevenscategorieën 

 

 

 

 

Doeleinde(n) 

 

 

 

 

Ontvanger(s) 

 

 

 

 

Respectieve identificatie- en contactgegevens*, product- en dienstenspecificaties* 

 

 

 

 

Marktonderzoek en consumentenenquêtes om feedback te ontvangen in verband met producten en diensten van Opel (bv. klanttevredenheidsonderzoeken), enkel indien voor deze doeleinden contact kan worden opgenomen met de klant via het (de) respectieve communicatiekana(a)l(en) zonder voorafgaande toestemming van de klant 

 

 

 

 

Opel Nederland  en PSA Automobiles SA, 2-10 Boulevard de l’Europe, 78 300 Poissy, Frankrijk. 

 

 

Voornoemde ontvangers verstrekken uw persoonsgegevens aan de respectieve ingeschakelde verwerkers ter ondersteuning van het beheer van de vermelde doeleinden. 

 

 

 

 

 

 

3. interactie met sociale netwerken

3.1. Klantenservice en assistentie via social media

Je kunt ook contact met ons opnemen via onze social media kanalen. Als je ons bijvoorbeeld een bericht stuurt of iets op onze social media kanalen post, kunnen we de informatie uit jouw bericht of post gebruiken om het probleem waarvoor je contact met ons opnam op te volgen via het door jouw gebruikte social media kanaal. Met het oog op de gewenste hulp kunnen we je vragen om meer informatie te verstrekken via een privébericht, bv. meer details over het probleem, jouw naam, e-mail, VIN-nummer, telefoon, locatie (stad/staat) en/of merk, model en jaar van het voertuig. De door jouw verstrekte informatie zal niet worden gebruikt voor direct marketing. Marktonderzoek om onze diensten en producten te verbeteren, zal enkel worden uitgevoerd op basis van gebundelde (geanonimiseerde) gegevens. 

Let wel: je mag geen gevoelige content (zoals informatie over raciale of etnische afkomst, politieke meningen, religieuze of filosofische overtuigingen, of gezondheid) delen in jouw bericht. Houd er ook rekening mee dat iedereen kan lezen wat je op een publiek social media kanaal zet. 

3.2. Links naar sociale netwerken/plug-ins Van sociale netwerken

Onze website bevat links naar sociale netwerken. 

Om jouw persoonsgegevens te beschermen terwijl je onze website bezoekt, gebruiken we geen sociale plug-ins. In plaats daarvan worden HTML-links ingesloten in de website, die het mogelijk maken om eenvoudig te delen op social media platformen. Het insluiten van de link voorkomt een directe verbinding met de netwerkservers van diverse sociale media bij het openen van een pagina vanaf onze website. Wanneer op een van de knoppen wordt geklikt, wordt een browservenster geopend en wordt de gebruiker naar de website van de dienstverlener in kwestie gebracht, waar (na te hebben ingelogd) bijvoorbeeld de knop “Vind ik leuk” of “Delen” kan worden gebruikt.  

Raadpleeg de informatie inzake gegevensbescherming van de dienstverlener in kwestie voor meer informatie over het doel en het toepassingsgebied van de gegevensverwerking, over het verdere gebruik van uw persoonsgegevens door de dienstverlener en diens websites en over jouw rechten en mogelijke instellingen om jouw privacy te beschermen. 

Facebook:   

http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:        

https://twitter.com/privacy

Instagram:   

https://help.instagram.com/155833707900388

YouTube:    

https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/

LinkedIn:     

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

4. jouw rechten

Als betrokkene heb je het recht om jouw gegevens te raadplegen, te corrigeren, te wissen (recht op vergetelheid), alsook het recht op beperking van de verwerking, het recht op het verkrijgen van een kopie van jouw persoonsgegevens voor jouw eigen doeleinden of om deze aan een aanbieder naar keuze te verstrekken (recht op overdraagbaarheid van gegevens) en het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens over u die gebaseerd is op Art. 6 (1) 1 e) of f) van de AVG (GDPR) of wanneer de persoonsgegevens worden verwerkt ten behoeve van direct marketingdoeleinden in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.  

Houd er rekening mee dat jouw bovengenoemde rechten wettelijk zijn beperkt en mogelijk alleen onder bepaalde voorwaarden door ons moeten worden vervuld. 

Indien je jouw bovenvermelde rechten wilt, kunt je direct contact met ons opnemen via privacyrights-opel@stellantis.com of per post op: Stellantis Nederland BV, Privacy Rights Opel, Postbus 12420 1100 AK Amsterdam  

Voor de uitoefening van uw recht om een klacht in te dienen (AVG Art. 77), neemt u contact op  

 
Autoriteit Persoonsgegevens 
Bezuidenhoutseweg 30 
2594 AV Den Haag 

 

Website: 

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl  

Jouw persoonlijke gegevens kunnen op elk moment door ons worden bijgewerkt als verantwoordelijke controller (bijv. bij een adreswijziging).

 

Wilt u gebruik maken van uw recht om een klacht in te dienen (art. 77 van de AVG), dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Nederlandse Autoriteit Persoonlijke gegevens:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

5. wijzigingen in het privacybeleid

Alle toekomstige wijzigingen in onze Privacyverklaring zullen op deze website worden bekendgemaakt. Daarom dien je deze website regelmatig te controleren op dergelijke wijzigingen.

6. contact opnemen

Om contact met ons op te nemen kunt u onze klantenservice bereiken middels verschillende manier. Klik hier om onze contact informatie terug te vinden. 

FAQ’s: https://opel.my-customerportal.com/opel/s/case-webform?language=nl_NL#1  

Tijdens werkdagen kun je van 09.00 – 17.30 uur bellen met 020-6545751 

Opel Nederland 
T.a.v. de afdeling Klantenservice 
Postbus 12420 1100 AK Amsterdam 

Versie: Oktober 2021