Privacybeleid

PRIVACYBELEID.

Deze website is eigendom en in beheer van Opel Nederland B.V. gevestigd op Lemelerbergweg 12, 1101AJ Amsterdam. Deze website wordt gehost in Europa door onze IT-dienstverlener Amazon Web Services. 

 

Gelieve deze Privacyverklaring zorgvuldig te lezen alvorens deze website te gebruiken. Hierin wordt uitgelegd hoe wij persoonsgegevens verwerken.

1. Soorten gegevens die verwerkt worden / links naar andere websites

Opel hecht veel waarde aan jouw privacy. Via deze website verzamelen en verwerken we verschillende soorten persoonlijke gegevens. Dit omvat:

 

  • Informatie die je aan ons verstrekt wanneer jij je registreert en onze diensten en onze website gebruikt, zoals je naam, adres en e-mailadres, en afbeeldingen die jij als gebruiker uploadt,
  • Informatie die we nodig hebben wanneer je een probleem meldt in verband met onze website,
  • Informatie verzameld met cookies
  • Informatie met betrekking tot jouw voertuig en specifieke contractinformatie die wij gebruiken om de prestaties van onze website en applicaties te verbeteren(bijvoorbeeld aankoopdatum en service/werkplaatsdata) en om de gebruiksvriendelijkheid en onze dienstverlening voor jouw Opel te verbeteren.

 

 

Deze website kan ook links bevatten naar andere websites van Opel en Groupe PSA of naar websites van Opel partners, Opel erkende reparateurs, andere gelieerde ondernemingen of social mediakanalen. Als je op één van deze links naar een andere website van Opel of derden klikt, houd er dan rekening mee dat deze websites hun eigen privacybeleid hanteren. Wij raden aan dit privacybeleid te controleren voordat je gebruik maakt van deze websites.

 

Deze website kan ook iFrames bevatten met inhoud van andere websites van Opel of van websites van derden. Opel is niet verantwoordelijk voor inhoud van derden die wordt aangeboden in iFrames. De informatie die hierin wordt gepresenteerd, valt volledig onder de verantwoordelijkheid van die website-eigenaren. Opel heeft geen controle over of verantwoordelijkheid voor de inhoud van onafhankelijke websites en biedt zijn bezoekers deze externe inhoud uitsluitend aan voor hun gemak. Als gevolg hiervan kun je, wanneer je een pagina met dergelijke inhoud bezoekt, mogelijk cookies van deze websites van derden te zien krijgen. Opel heeft geen controle over de distributie van deze cookies. Raadpleeg ons cookiebeleid én die van de derde partij voor meer informatie.

 

Wij wijzen je erop dat Opel niet verantwoordelijk of aansprakelijk kan worden gesteld voor websites van derden.

2. Informatie over de verwerking van persoonlijke gegevens

Jouw persoonlijke gegevens worden verwerkt om je verzoeken en vragen te administreren en in behandeling te nemen - en indien van toepassing- voor geïndividualiseerd marketing- en marktonderzoek door ons en door Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim am Main, Duitsland), als controllers en dit geschiedt als volgt:

 

De gegevensverwerking is gebaseerd op Art. 6 (1) a) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in het geval van u uw respectieve toestemming geeft en/of Art. 6 (1) b) van de AVG in het geval van online verzoeken.

 

Wij als controllers verwerken jouw persoonlijke gegevens als volgt:

De gegevensverwerking is gebaseerd op Art. 6 (1) a) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in het geval van jij jouw respectieve toestemming geeft en/of Art. 6 (1) b) van de AVG in het geval van online verzoeken.

 

Wij als controllers verwerken jouw persoonlijke gegevens als volgt:

 

Gegevens en doeleinde(n)

1. Identificatie- en contactgegevens:

Contactinformatie: Geslacht, aanhef*, voornaam*, achternaam*, straat*, postcode, plaats, telefoonnummer, e-mailadres*

Doel: Om aan jouw verzoek(en) te voldoen - aanvraag proefrit, aanvraag offerte, aanvraag brochure, aanvraag werkplaatsafspraak, aanvraag nieuwsbrief, algemene vragen.

 

Afhankelijk van de aard van je verzoek kunnen aanvullende gegevens vereist zijn:

 

a. In welk voertuig je geïnteresseerd bent: model, carrosserievariant, uitvoering, uitrustingsniveau, motor

Doel: Voldoen aan jouw aanvraag van een proefrit, brochure en/of een offerte

 

b. Actuele voertuiginformatie: Voertuigidentificatienummer (VIN), kenteken huidig voertuig, model, brandstoftype huidig voertuig, eerste registratiedatum, kilometerstand, voertuigafgiftedatum/- tijd, ophaaldatum, dag/tijd waarop je het voertuig wilt afhalen, onderhoudstype*, vervangend vervoer, gewenste contactmethode

Doel: Voldoen aan je aanvraag van een werkplaatsafspraak

 

c. Persoonlijke opmerkingen, type verzoek*

Doel: Voldoen aan je aanvraag voor een werkplaatsafspraak of een algemene vraag

 

d. Informatie over financiering: Looptijd/ingangsdatum financiering, aanbetaling, restkredietverzekering

Doel: Voldoen aan je aanvraag voor een offerte voor een gebruikte auto

 

e. Geselecteerde Opel partner

Doel: Voldoen aan je proefritaanvraag, een offerte aanvraag (nieuwe of gebruikte auto) of een werkplaatsafspraak

 

2. Gegevens van zakelijke klanten

Omvang wagenpark, samenstelling wagenpark (personenauto's en/of bedrijfswagens), verantwoordelijkheid (gebruiker of besluitnemer), informatie of Opel voertuigen al in het wagenpark worden gebruikt

Doel: Voldoen aan algemene vragen en verzoeken met betrekking tot klantenservice, financieringsdiensten, Opel producten en andere zakelijk gerelateerde onderwerpen

 

3. Marketing Opt-in Gegevens - indien van toepassing-

Aanhef, voornaam*, achternaam*, e-mailadres*, telefoonnummer en gerelateerde informatie door u verstrekt (als onderdeel van/in verband met je verzoek - zie voor meer details hierboven onder 1 a t/m e)

Doel: Klantenservice: bijv. uitnodigingen voor evenementen, informatie over (technische) updates van je voertuig, een voertuig waarin u geïnteresseerd bent of een dienst in verband met een voertuig, bericht in verband met een afspraak voor onderhoud of inspectie, aankondiging gepland onderhoud, of hulp bij pech onderweg.

Informatie aan klanten: contact voor bijv. communicatie over een nieuwe of gebruikte auto, financierings- of lease-aanbod, dealerservice, inspectie- en werkplaatsaanbiedingen of een aanbod voor kwaliteitsverbetering aan jouw voertuig.

Reclame: individuele of gepersonaliseerde reclame of aanbiedingen, producten en diensten.

Klanttevredenheidsonderzoeken: contact na aankoop/ service, bijv. om de tevredenheid van de klant over het voertuig of de verrichte dienst te meten.

 

4. Informatie verzameld via cookies 

Zie onze cookie policy voor meer detail.

 

De gegevens die in bovenstaand schema (sectie 1-4) met een * gemarkeerd zijn, zijn verplicht en noodzakelijk om aan je verzoek te voldoen. Je bent daarom verplicht deze gegevens te verstrekken. Als je de gegevens niet verstrekt, kunnen we je verzoek niet vervullen.

 

Op basis van jouw gebruikersgedrag op onze website, kan een pop-in venster worden getoond, waarin bijvoorbeeld een proefrit of waardebon wordt getoond voor het model waarin je geïnteresseerd bent. Zie het cookiebeleid voor gedetailleerde informatie over cookies.

 

Jouw persoonlijke gegevens vermeld in sectie 1 worden drie jaar bewaard nadat de contractuele relatie is beëindigd. De persoonlijke gegevens die hierboven in sectie 3 worden vermeld, worden voor de bovengenoemde doeleinden bewaard gedurende nog eens drie jaar na het laatste contact met Opel.

 

Ontvangers

We delen je persoonlijke gegevens voor de onderstaande doelen met de volgende ontvangers:

Identificatie- en contactgegevens

 

  • Informatie over het voertuig waarin je geïnteresseerd bent, informatie over jouw huidige voertuig, individuele opmerkingen, financieringsinformatie, de door jou gekozen Opel partner
  • Om te voldoen aan verzoeken van klanten/geïnteresseerden, dienstverlening aan klanten, informatie aan klanten, reclame, klanttevredenheidsonderzoeken
  • Wij en Opel Automobile GmbH delen jouw gegevens met de respectievelijke betrokken verwerkende partijen (leveranciers van IT-diensten, marktonderzoeks- en marketingbureaus) om de door hen geboden diensten te ondersteunen.

 

Je persoonlijke gegevens worden in het bijzonder gedeeld met de volgende partijen:

 

MRM McCann GmbH

Großer Hasenpfad 44

60598 Frankfurt, Duitsland

 

Gegevens van zakelijke klanten

Omvang wagenpark, samenstelling wagenpark (personenauto's en/of bedrijfswagens), verantwoordelijkheid (gebruiker of besluitnemer), informatie of het wagenpark al één of meer voertuigen van Opel bevat.

Voldoen aan algemene vragen en verzoeken met betrekking tot klantenservice, financieringsdiensten, Opel producten en andere zakelijke onderwerpen.

 

Je persoonlijke gegevens worden in het bijzonder gedeeld met de volgende partijen:

 

Conteam Below GmbH

Am Brand 41

55116 Mainz

 

Marketing Opt-in Gegevens -indien van toepassing-

 

  • Aanhef, voornaam*, achternaam*, e-mailadres*, telefoonnummer en soortgelijke door jou verstrekte informatie (als onderdeel van/in verband met je verzoek - zie voor meer details hierboven onder 1 a t/m e)
  • Doeleinden: Klantenservice, Informatie aan klanten, Reclame, Klanttevredenheidsonderzoeken
  • Indien van toepassing delen wij jouw persoonlijke gegevens ook met de door jou geselecteerde Opel partner.

 

We delen jouw persoonlijke gegevens ook met de respectieve IT-serviceprovider, die zich buiten de Europese Economische Ruimte (EER) kan bevinden en dus in een land zonder een toereikend niveau van gegevensbescherming. Er is geen adequaatheidsbesluit van de Europese Commissie, maar er zijn passende beschermingsmaatregelen aanwezig, in dit geval de respectieve EU-standaardcontractbepalingen (EU SCC's). Stuur voor het verkrijgen van een kopie een e-mail naar: privacyrights-opel@mpsa.com

3. Interactie met sociale netwerken

3.1. Klantenservice en assistentie via social media

Je kunt ook contact met ons opnemen via onze social media kanalen. Als je ons bijvoorbeeld een bericht stuurt of iets op onze social media kanalen post, kunnen we de informatie uit jouw bericht of post gebruiken om het probleem waarvoor je contact met ons opnam op te volgen via het door jou gebruikte social media kanaal. Met oog op de gewenste hulp kunnen wij je vragen om meer informatie te verstrekken via een privébericht, bv. meer details over het probleem, je naam, e-mailadres, chassisnummer, telefoonnummer, locatie (stad/staat) en/of merk, modelnaam en modeljaar van het voertuig. De door jou verstrekte informatie zal niet worden gebruikt voor direct marketing. Marktonderzoek om onze diensten en producten te verbeteren, zal enkel worden uitgevoerd op basis van gebundelde (geanonimiseerde) gegevens.

Let wel: het wordt sterk afgeraden om gevoelige informatie (zoals informatie over raciale of etnische afkomst, politieke meningen, religieuze of filosofische overtuigingen, of gezondheid) te delen in uw bericht. Houd er ook rekening mee dat iedereen kan lezen wat je op een openbaar social media kanaal plaatst.

3.2. Links naar sociale netwerken/plug-ins van sociale netwerken

Onze website bevat links naar sociale netwerken.

Om jouw persoonsgegevens te beschermen terwijl je onze website bezoekt, gebruiken we geen sociale plug-ins. Wel maakt Opel.nl gebruik van verschillende social media pixels, deze kunnen gebruikersdata opslaan voor effectievere en persoonlijkere reclame-uitingen. Lees meer over het gebruik van pixels in onze Cookie Policy. Raadpleeg de informatie inzake gegevensbescherming van de dienstverlener in kwestie voor meer informatie over het doel en het toepassingsgebied van de gegevensverwerking, over het verdere gebruik van je persoonsgegevens door de dienstverlener en diens websites en over jouw rechten en mogelijke instellingen om je privacy te beschermen.

Facebook:   http://www.facebook.com/policy.php

Twitter:        https://twitter.com/privacy

Instagram:   https://help.instagram.com/155833707900388

YouTube:    https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/

LinkedIn:      https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

4. Jouw rechten

Als verstrekker van gegevens heb jij te allen tijde recht op inzage, recht op rectificatie, recht op verwijdering (recht om vergeten te worden), recht op beperking van verwerking, recht op gegevensportabiliteit, recht om bezwaar te maken tegen verwerking van jouw persoonsgegevens, conform art. 6 (1) e) en f) van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of waar de persoonsgegevens worden verwerkt voor direct marketing doeleinden in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Wij maken je erop attent dat bovengenoemde rechten door wettelijke bepalingen beperkt kunnen worden en door ons mogelijk slechts onder bepaalde voorwaarden kunnen worden uitgeoefend.

 

Wil je van één of meer van bovenstaande rechten gebruik maken, dan verzoeken wij om hierover contact met ons op te nemen via een e-mail aan privacyrights-opel@mpsa.com, of een brief met dit verzoek te zenden aan: Opel Nederland, Klantenservice, Lemelerbergweg 12, 1101 AJ Amsterdam, Postbus 12420, 1100 AK Amsterdam t.a.v. Data Privacy Officer.

 

Jouw persoonlijke gegevens kunnen op elk moment door ons worden bijgewerkt als verantwoordelijke controller (bijv. bij een adreswijziging).

 

Wilt u gebruik maken van uw recht om een klacht in te dienen (art. 77 van de AVG), dan verzoeken wij u contact op te nemen met de Nederlandse Autoriteit Persoonlijke gegevens:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/

5. Wijzigingen in het Privacybeleid

Alle toekomstige wijzigingen in onze Privacyverklaring zullen op deze website worden bekendgemaakt. Daarom dien je deze website regelmatig te controleren op dergelijke wijzigingen.

6. Contact opnemen

Heb je vragen, opmerkingen of verzoeken met betrekking tot dit Privacybeleid, dan kun je contact met ons opnemen via:

 

Opel Nederland, Klantenservice, Lemelerbergweg 12, 1101 AJ Amsterdam, Postbus 12420, 1100 AK Amsterdam.

 

E-mail: opel.klantenservice.nl@opel.com

Telefonisch: 020-6545751

See our Legal Notice for the full company details.