Skip To Content
Home

Verstopte haaien in Opel modellen.Kan jij hem vinden?

Opel verstopt haaien.

Wist je dat er sinds 2004 zijn er diverse haaien verstopt zitten in verschillende Opel-modellen? In bijvoorbeeld de Opel Corsa, Astra, Grandland X, Crossland X en Insignia zijn deze formidabele roofvissen te vinden. In dit artikel ontdekken we hoe het idee van de ‘Opel Shark’ tot leven kwam.

Shark

Hoe het idee van de ‘Opel Shark’ tot leven kwam.
Het begon op een zondagmiddag in 2004, toen Opel-designer en amateur-duiker Dietmar Finger thuis werkte aan een schets voor de destijds nieuwe Corsa. Hij dacht na over het zijpaneel van het klepje van het handschoenenkastje, dat meestal vanbuiten onzichtbaar is omdat het schuilgaat achter de gesloten passagiersdeur. Als het handschoenenkastje geopend is moet het zijpaneel de nodige stijfheid geven aan het ontwerp, vandaar dat er ribben op het plastic oppervlak zijn aangebracht. Dietmar had de opdracht om de vorm van deze ribben te tekenen. Tijdens het tekenproces liep zijn zoontje bij hem langs en keek naar de schets. Hij zei: “Papa, waarom teken je niet gewoon een haai?”. “Inderdaad, waarom niet!”, dacht Dietmar en hij gaf de ribben de vorm van een haai. Een design-gimmick was geboren. De volgende dag presenteerde Dietmar zijn ontwerp aan Niels Loeb, de toenmalige Corsa Chief Designer. Hij was direct verknocht aan het idee. De haai in het handschoenenkastje ging in productie en het succesverhaal van de ‘Opel Shark’ was begonnen.

Shark
Voor Karim Giordimaina, tegenwoordig Director Interior Design, is de haai in de afgelopen jaren een belangrijk identiteitskenmerk geworden van Opel. Dankzij zijn hulp is het eenvoudig te raden waar de haaien zijn verstopt in de Crossland X. Maar er is ook een verborgen ‘Opel Shark’ te vinden in de sportieve, elegante Grandland X. 

Ga jij de uitdaging ook aan? Zoek jij de haai in jouw Opel?