Skip To Content
Home

Opel maakt elektrische mobiliteit bereikbaar.De nieuwe Corsa-e is nu te bestellen!

 

Corsa-e

Opel biedt de volledig nieuwe Corsa voor het eerst aan met volledig elektrische aandrijving. De batterij-elektrische versie biedt een actieradius van 330 km (volgens WLTP1). Om elektrisch rijden bereikbaar te maken introduceert Opel nu de Corsa-e Edition met een vanafprijs van €30.999 en de rijker uitgeruste Corsa-e Elegance met een prijskaartje van €32.799. De prijzen zijn inclusief afleverkosten, 11 kW 3-fase ‘onboard charger’, type 3 laadkabel en een onderhoudsabonnement voor 6 jaar.

Aantrekkelijke leasetarieven
Ook is er de mogelijkheid om beide uitvoeringen van de Corsa-e te leasen. Met de introductie van een scherp Opel Private Lease-tarief op de Corsa-e Edition van € 459,- per maand, alsmede een zakelijk leasetarief via Free2Move lease vanaf € 399,- in combinatie met een 8% bijtellingstarief, wordt elektrisch rijden bereikbaar voor een veel grotere groep klanten dan tot nog toe het geval was.

De Coesa-e Elegance is via Opel Private Lease te leasen vanaf €499,- per maand. Via Free2Move Lease kunt u de Corsa-e Launch Edition leasen voor €439,- per maand. Deze tarieven zijn op basis van een looptijd van 60 maanden en 10.000 km per jaar.

Corsa-e Edition
De Corsa-e Edition is standaard uitgerust met onder meer elektronische klimaatregeling, Cruise Control, keyless start, Multimedia Radio met 7-inch touchscreen en Apple CarPlay. De nieuwe generatie Corsa biedt ook veiligheidssystemen die toonaangevend zijn in dit segment. Systemen als Forward Collision Alert met automatische noodremfunctie en een rijstrookassistent behoren tot de standaarduitrusting.

Uitstekende cijfers
De Corsa-e biedt een actieradius van 330km (volgens WLTP1). De stroom wordt geleverd door een 50kWh-batterij met een fabrieksgarantie van 8 jaar. De batterij kan worden opgeladen met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader. In het laatste geval is de batterij in slechts 30 min tot 80% op te laden. Gebruikers kunnen de laadstatus controleren via de ‘myOpel’ app, waarmee ze ook laadtijden en -kosten kunnen optimaliseren.

De actieradius van de Corsa-e is voor een deel afhankelijk van de gekozen rijmodus (Normal, Eco of Sport). De Sport-stand optimaliseert de rijdynamiek en reactiesnelheid van de auto, met een beperkt verlies van rijbereik. In de Eco-stand transformeert de Corsa-e in een langeafstandsloper met een aanzienlijk groter bereik, waarbij het comfort nauwelijks beïnvloed wordt. 

Corsa-e

De aandrijflijn van de Corsa-e combineert emissievrij rijden met een hoge mate van rijplezier. De elektromotor levert een vermogen van 100kW (136pk) en een koppel van 260Nm. Het duurt slechts 2,8 sec2 om vanuit stilstand naar 50 km/u te accelereren. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in 8,1 sec2 mogelijk.

Toptechnologie
De Corsa-e wordt geleverd met technologie en assistentiesystemen die vooral in hogere segmenten te vinden zijn. Zo zijn de koplampen met adaptieve IntelliLux LED® matrix verlichting voor het eerst leverbaar in deze klasse. In de koplampen zitten in totaal 16 LED-units die afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd. Een geavanceerde high-res frontcamera registreert de verkeerssituatie en op basis daarvan wordt de lichtbundel van de IntelliLux LED® matrix koplampen zodanig aangepast dat die tegenliggers niet verblindt.

De frontcamera herkent ook verkeers- en matrixborden en toont de geldende maximumsnelheid op het digitale instrumentenpaneel. Andere assistentiesystemen in de nieuwe Corsa zijn er in de vorm van radarondersteunende Adaptive Speed Control en Flank Guard, dat deukjes en krassen op de flanken helpt voorkomen. Side blind-spot Assist en een variëteit aan parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar.

corsa-e

Connectiviteit
Het vooruitstrevende karakter van de nieuwe Corsa komt ook tot uiting in de multimediasystemen. Het systeem Multimedia Navi met een 7-inch touchscreen en Multimedia Navi Pro met 10-inch touchscreen bieden de nieuwe ‘Opel Connect’-telematicadienst. Waardevolle functies als Live Navigation met real-time verkeersinformatie en directe verbinding met pechhulpdiensten en Emergency Call zorgen voor extra gemoedsrust bij de bestuurder.

De aflevering van de nieuwe Corsa-e begint in het voorjaar van 2020. Ook de orderboeken voor de Grandland X Hybrid4 plug-in hybride SUV worden binnenkort geopend. In 2020 maken nog twee volledig elektrische Opel-modellen hun debuut: de Vivaro en de opvolger van de Mokka X.

Eenvoudig laden
De laadinfrastractuur in Europa is uiterst divers. Er is een grote variëteit aan netwerken met verschillende laadstations. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 42.000 laadpunten. De kopers van de nieuwe volledig elektrische Opel Corsa-e hoeven zich niet druk te maken over deze grote variatie aan laadmogelijkheden. De Corsa-e kan namelijk overal worden opgeladen. Dankzij speciaal ontwikkelde, tailor-made oplossingen is de Corsa-e van een regulier stopcontact tot en met een snellader te laden. 

3-fase 11 kW on-board lader voor snelladen
De Opel Corsa-e wordt in Nederland geleverd als Edition en als Elegance. In beide gevallen zijn een 11 kW 3-fase ‘onboard charger’ en een type 2 laadkabel standaard. Inbegrepen zijn bovendien 2 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking, 8 jaar fabrieksgarantie op de accu (tot maximaal 160.000 kilometer), 6 jaar gratis onderhoud/APK (tot maximaal 180.000 kilometer), gratis navigatie map updates én 24/7 Opel pechhulp in Nederland. Daarnaast is de Corsa e geschikt voor snellaadstations met een maximale laadsnelheid van 100 kW. 

 

1 Voorlopige gegevens, volgens WLTP testmethode. EG typegoedkeuring en Certificate of Conformity zijn nog niet beschikbaar. Voorlopige cijfers kunnen afwijken van officiële typegoedkeuringsdata.
2 Voorlopige cijfers