Home

Elektrisch rijden.The Future Is Bright.

 

GT X Experimental

Elektrische auto’s hebben de toekomst, maar wist u dat Opel in 1971 al records brak met een elektrische auto? De Elektro Opel GT, met een topsnelheid van 189 km/u, brak namelijk vier wereldrecords tijdens een recordpoging op Hockenheim. Overigens werd de recordpoging na 44 km afgebroken omdat de accu’s leeg waren, maar daar hoeft u met de huidige elektrische Opel niet bang voor te zijn. De Ampera-e heeft namelijk een bereik van 520 kilometer* op een volle accu. 

Naast de Ampera-e die in 2017 door Opel geïntroduceerd werd, volgt dit jaar de introductie van een nieuw elektrisch Opel model, de Opel Corsa-e. Ook komt Opel met een plug-in hybrid variant van de Grandland X en voor de Vivaro en Zafira Life staat er ook een volledig elektrische uitvoering op de planning. Kortom, Opel goes Electric. 

Maar hoe ziet de toekomst voor elektrische auto’s er eigenlijk uit? In de door Opel gesponsorde RTL Z documentaire ‘The Future Is Bright’ staat ditmaal de elektrische auto centraal. Presentatoren Anna Gimbrere en Eric Bouwman dompelen zich onder in de wereld van elektrische auto’s en gingen daarvoor onder andere op bezoek bij Opel. Zo maakten ze kennis met de GT X Experimental, de volledig elektrische concept car van Opel die de visie op de toekomst toont. Onderstaande video toont alvast een kleine impressie van wat u kunt verwachten.

*Berekend op basis van NEDC waarde.