Skip To Content
Home

Even kennismaken: George Gallion en Friedhelm EnglerTwee grootheden bij Opel

OpelGeorge Gallion en Friedhelm Engler

Graag stellen we de volgende heren aan je voor: George Gallion en Friedhelm Engler. De heren hebben een grote rol gespeeld in de historie van Opel. We leggen graag uit waarom.

Gallion

George Gallion werd geboren in 1937 in Noord-Amerika. Na het afronden van de studie Industrieel Design in Atlanta begon hij zijn carrière bij General Motors in Detroit. In 1969 maakte hij de overstap naar Opel en werd hij adjunct-directeur design.

Veel Opel-modellen dragen zijn handtekening, zoals de Manta A, Monza, Signum en Movano. Gallion zorgde er met de Corsa voor dat Opel zijn intrede deed in het segment van kleine auto's. In 2002 ging hij met pensioen. Samen met zijn vrouw geniet hij daar volop van in het Taunusgebergte.

OpelGeorge Gallion en Friedhelm Engler

Engler

Friedhelm Engler is een stukje jonger, maar heeft ook al een uitstekende staat van dienst. Engler werd geboren in 1963. Hij is de zogeheten Director Design Execution. In die rol is hij verantwoordelijk voor de planning van het interieur en exterieur van alle Opel-modellen. Na het afronden van zijn diploma in design aan de Universiteit van Pforzheim, verhuisde hij voor drie jaar naar Tokio om als productontwerper te werken.

In 1992 begon hij als transportontwerper bij Opel. Later werd Engler hoofdontwerper van de Meriva A en de Astra H. Van 2007 tot 2010 leidde hij de PATAC-ontwerpafdeling die verantwoordelijk was voor alle GM-merken in Shanghai. In 2010 keerde hij terug naar Rüsselsheim. Momenteel houdt hij toezicht op alle voertuigen op de massamarkt tot aan de productielancering.

Binnenkort een interview!

Binnenkort gaan George Gallion en Friedhelm Engler met elkaar in gesprek over de Manta A en nieuwe generatie Mokka, twee modellen die opvallend veel met elkaar gemeen hebben. Stay tuned!

OpelGeorge Gallion en Friedhelm Engler

OpelGeorge Gallion en Friedhelm Engler