Skip To Content
Home

Nieuwe Insignia GSIImponerend vlaggenschip op de Autosalon Brussel

Insignia GSI 2020

De nieuwe Opel Insignia GSi beleeft zijn wereldpremière op het Autosalon van Brussel (9-19 januari 2020). De topversie in de Insignia-reeks schittert naast de nieuwe Insignia Grand Sport en Insignia Sports Tourer die eveneens hun debuut beleven. De nieuwe GSi valt op met zijn scherpe lijnen en krachtige front met verticale, slagtand-achtige luchtopeningen. Met zijn nieuwe 2,0-liter turbobenzinemotor met 169 kW (230 pk), nieuwe 9-traps automaat, Twinster vierwielaandrijving met torque vectoring en FlexRide onderstel betreft het een imponerend vlaggenschip in het Opel-aanbod

Tot 18% lager brandstofverbruik

De nieuwe Opel Insignia debuteert in Brussel als Grand Sport, Sports Tourer en GSi en komt op de markt met een reeks nieuwe benzine- dieselmotoren die tot de meest efficiënte behoren in deze klasse. Die zijn gekoppeld aan nieuwe versnellingsbakken met een nog geringere interne wrijving, waarmee het brandstofverbruik daalt en het comfort stijgt. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische transmissies met acht of negen versnellingen.

Technologisch hoogstandje

Nieuwe, state-of-the-art technologie is er in de vorm van adaptieve IntelliLux LED® Pixel Light verlichting, bestaande uit 168 LED-elementen waarmee de lichtbundel nog sneller reageert en nauwkeuriger kan worden aangepast om tegemoetkomend verkeer niet te verblinden. Met deze verlichtingstechnologie is de Opel Insignia uniek in zijn segment.

Assistentie & veiligheid

Zoals dat hoort bij een topmodel biedt de Opel Insignia een arsenaal aan assistentie- en infotainmentsystemen. Een nieuwe digitale achteruitrijcamera verbetert het zicht achterwaarts. De veiligheid bij het achteruit rijden van een parkeerplek is verder te verhogen met het optionele Rear Cross Traffic Alert, een waarschuwing voor kruisend verkeer tijdens achteruitrijden. Het systeem maakt gebruik van radarsensoren om objecten onder een hoek van 90 graden achter de Insignia te detecteren binnen een afstand tot 20 meter. Als die er zijn, krijgt de bestuurder een waarschuwing met geluid en visueel via het display.

Aanvullende assistentiesystemen zijn Forward Collision Alert met automatische emergency braking en voetgangersherkenning, Active Lane Keep Assist, dode hoek waarschuwing, Adaptive Cruise Control met emergency braking, verkeersbordherkenning, Advanced Park Assist en een Head-up display. De adaptieve cruise control houdt de afstand tot het voorligger gelijk door automatisch te remmen en versnellen. In combinatie met een automatische transmissie kan het radargestuurde systeem de auto zelfs geheel tot stilstand brengen en een voorliggend voertuig volgen in de file.

Indrukwekkende tractie en wendbaarheid

De nieuwe Opel Insignia GSi is bedoeld voor liefhebbers. Het sportieve onderstel met vierwielaandrijving (AWD) met torque vectoring is uniek in dit segment. In de AWD-modus vervangen twee koppelingen een conventioneel achterdifferentieel en leveren de perfecte krachtoverbrenging per wiel in elke rijsituatie.