Skip To Content
Home

Naar beneden met die CO2!Opel realiseert flinke CO2-reductie

Opel Astra

Opel doet er alles aan om de CO2-uitstoot zo snel mogelijk te reduceren op een duurzame manier. En met succes! Opel heeft in Duitsland in de eerste helft van 2020 namelijk de grootste CO2-reductie laten noteren van alle merken met een marktaandeel van ten minste 2 procent. Dat blijkt uit cijfers van de Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), het bureau voor motorvoertuigenverkeer in Duitsland.

Reductiecijfers

Volgens de KBA daalde de gemiddelde CO2-uitstoot (WLTP) van het volledige Opel-gamma met 13,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de nieuwe Corsa en Astra spelen een grote rol in deze toonaangevende reductiecijfers. Uiteraard geldt deze CO2-reductie ook voor Opel op de Nederlandse markt.

Opel Corsa

Succesvolle aanpak

Opel-CEO Michael Lohscheller: “De strijd tegen klimaatverandering en het terugdringen van de CO2-uitstoot is misschien wel de belangrijkste taak van onze generatie. We beschouwen dit als een ethische kwestie. We hebben verantwoorde beslissingen genomen om de ontwikkeling van toekomstbestendige modellen te versnellen en met ons productaanbod een bijdrage te leveren. Deze uitstekende reductiecijfers bevestigen onze succesvolle aanpak. Onze verbrandingsmotoren worden steeds efficiënter, terwijl we in rap tempo elektrische personenauto’s en bedrijfswagens introduceren. In 2024 is van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie leverbaar.”

Minder dan 100 gram

De nieuwe Corsa, Astra en Grandland X plug-in hybride zijn slechts enkele voorbeelden van de stappen die Opel zet op het gebied van CO2-reductie. De fabrikant uit Rüsselsheim heeft zestien modellen in het aanbod met een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km. Negen daarvan vallen zelfs onder de grens van 95 g/km.

Opel Grandland X

Lichtgewicht constructie

De nieuwe Opel Corsa overtuigt met zijn ultramoderne motoren, in combinatie een lichtgewicht constructie. Zo legt de basisuitvoering minder dan 1.000 kilogram in de schaal. De Corsa is leverbaar met bijzonder efficiënte benzine- en dieselmotoren met vermogens uiteenlopend van 55 kW (75 pk) tot 96 kW (130 pk). Alle aandrijflijnen bieden optimaal rijplezier met aanzienlijk lagere emissiewaarden in vergelijking met de vorige generatie.

Veel koppel

De Grandland X is de eerste Opel die leverbaar is met keuze uit twee plug-in hybride-aandrijflijnen. De krachtige versie is de Grandland X Hybrid4 met vierwielaandrijving en een systeemvermogen van 221 kW (300 pk). Er is ook een Grandland X Hybrid met voorwielaandrijving. Die levert een systeemvermogen van 165 kW (224 pk) en maximumkoppel van 360 Nm. De 1,6-liter turbobenzinemotor en de elektromotor drijven samen de voorwielen aan. De volledig elektrische actieradius is vastgesteld op 57 kilometer.