Skip To Content
Home

Ontdek de nieuwe Opel Astra.De benchmark op het gebied van efficiëntie en uitstoot.

Nieuwe Astra

Dankzij nieuwe, efficiënte motoren en transmissies vormt de nieuwe Opel Astra de benchmark op het gebied van efficiëntie en uitstoot. In vergelijking met de huidige versie stoot de Astra tot 21% minder CO2 uit.

Opel zet het succes van de Astra voort met de introductie van nieuwe, efficiënte benzine- en dieselmotoren. De motoren van 1,2- tot 1,5-liter leveren vermogens van 77 kW (105 pk) tot 107 kW (145 pk). De nieuwe Astra is per direct te bestellen voor prijzen vanaf €24.199,-.

Lager brandstofverbruik en minder uitstoot
Dankzij innovatieve technologie, zoals een benzinepartikelfilter (GPF) en selectieve katalytische reductie (SCR) voldoet de Astra aan de Euro 6d-emissienorm. Deze strikte emissiestandaard zal gelden voor alle nieuwe registraties vanaf 2021. De volledig uit aluminium opgetrokken benzine- en dieselmotoren zijn standaard voorzien van een start-stopsysteem.

Behalve efficiëntere motoren is de nieuwe Astra ook voorzien van innovatieve technologie op het gebied van infotainment, instrumentencluster en frontcamera. Dat geldt ook voor het e-Call noodoproepsysteem en optionele inductielader voor smartphones in de middenconsole.

De Astra valt op met zijn nieuwe grille met een 3D-effect, het optionele High Gloss Black Pack en het optionele, hoogwaardige Bose audiosysteem.

Innovaties
De nieuwe Opel Astra is van diverse innovaties voorzien die normaal gesproken voorbehouden zijn aan modellen in hogere segmenten. Een voorbeeld hiervan is de IntelliLux LED Matrix-verlichting. Ook de Adaptieve Cruise Control, automatische afstandsaanduiding tot de voorganger, botswaarschuwing met automatische noodremfunctie, verkeersbordenherkenning en rijstrookassistent zijn in dit segment toonaangevend. De Astra is ook leverbaar met AGR-gecertificeerde ergonomische voorstoelen met ventilatie- en massagefunctie. 

Nieuwe camera’s aan de voor- en achterzijde dragen bij aan het innovatieve karakter van de Astra. De nieuwe frontcamera is compacter en biedt een hogere resolutie dankzij een snellere processor. Hij herkent niet alleen andere voertuigen, maar ook voetgangers. De high-res camera neemt ook verkeersborden waar en toont deze op het instrumentenpaneel. De digitale achteruitrijcamera, leverbaar in combinatie met Multimedia Navi Pro, is ook verbeterd. Het beeld heeft een hoger contrast, waardoor objecten ook in het donker nog duidelijker getoond worden.

Comfort staat voorop
Comfort is een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe Astra. Smartphones – met draadloze laadfunctie – kunnen voortaan via de inductielader in de middenconsole opgeladen worden. 

Vier uitvoeringen
De Opel Astra is in vier uitvoeringen verkrijgbaar: Edition, Business Edition, Elegance, en Ultimate. Tot de standaarduitrusting van de Astra Edition behoren onder meer cruise control, een licht- en regensensor, parkeersensoren achter, een Multimedia-infotainmentsysteem met 7-inch touchscreen en Apple CarPlay-ondersteuning, elektrisch bedienbare zijruiten en een met leder bekleed stuurwiel met bedieningsknoppen.

Optimale rijeigenschappen zijn gegarandeerd dankzij onder meer het optionele, nieuwe sportonderstel. Dankzij de eveneens optionele (afhankelijk van uitrustingsniveau) geoptimaliseerde Opel Eye frontcamera, 8-inch digitale boordcomputer, infotainmentsystemen, IntelliLux LED Matrix-koplampen, AGR-comfortstoelen, verwarmbare voorruit en inductielader voor smartphones biedt de nieuwe Astra ruimschootse mogelijkheden om comfort en veiligheid verder te verhogen.

Tot slot is de Astra voortaan ook leverbaar met een verwarmbare voorruit. Die maakt rijden onder winterse omstandigheden een stuk veiliger. Nagenoeg onzichtbare draden in de voorruit zorgen ervoor dat die in winterse omstandigheden niet beslaat.