Skip To Content
Home

DE NIEUWE ASTRA SPORTS TOURERVanaf nu te bestellen!

Astra Sports Tourer

 

Het is zover! De nieuwe Astra Sports Tourer is vanaf nu te bestellen. De stationwagenvariant van de zesde generatie Opel Astra is te bestellen met keuze uit vijf motorvarianten en zes uitrustingsniveaus. De consumentenprijzen beginnen bij € 29.749,- voor de 81 kW (110 pk) sterke 1.2 Turbo in de uitvoering Business Edition. De private leaseprijzen beginnen bij € 445,- voor genoemde benzinevariant en € 489,- voor de Astra Sports Tourer Plug-in Hybrid (Opel Private Lease, op basis van 60 maanden/10.000 km/jaar). Zakelijke rijders betalen een leasetarief vanaf € 429,- (1.2 Turbo Business Edition, op basis van 60 maanden/10.000 km/jaar, exclusief BTW). Het leasetarief voor de Plug-in Hybrid uitvoering begint bij € 459,-. 

 

Zes uitrustingsniveaus

Opel levert de nieuwe Astra Sports Tourer met keuze uit zes uitrustingsniveaus. Behalve de uitvoeringen Edition, Elegance, GS Line en Ultimate zijn er ook twee Business-uitvoeringen (Edition en Elegance), gericht op de zakelijke rijder en met een aantrekkelijke uitrusting tegen een scherpe fiscale waarde.

De Edition (vanaf € 30.799,-) is de basisuitvoering van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer en deze is standaard uitgerust met zaken als elektronische klimaatregeling, een regen- en lichtsensor, acht airbags, parkeersensoren voor en achter, 16-inch lichtmetalen wielen en het Opel Safety Pack met onder meer Lane Keep Assist, Emergency Braking, Driver Attention Alert en Cruise Control. Ook standaard voor de nieuwe Opel Astra Sports Tourer is de Opel Pure Panel® met een 10-inch instrumentarium en een 10-inch touchscreen, evenals draadloze Apple CarPlayTM en Android AutoTM, Bluetooth-connectiviteit, DAB+ en twee USB-C-poorten. Specifiek voor de Astra Sports Tourer Plug-in Hybrid zijn Adaptive Cruise Control met Stop & Go, 17-inch lichtmetalen wielen, klimaatregeling met twee zones en een 3,7 kW-boordlader standaard (7,4 kW optioneel).

 

De Business Edition is ten opzichte van de Edition-uitvoering voorzien van een rijkere uitrusting tegen een scherpere prijsstelling. Voor de fiscale waarde vanaf € 28.850,- (netto bijtelling vanaf € 196,-**) biedt de Business Edition een meeruitrusting met onder meer een achtvoudig verstelbare bestuurdersstoel met AGR-certificering, verwarmbare voorstoelen en stuurwiel, donker getinte ruiten achter en een achteruitrijcamera.

 

Plug-in Hybrid

Vanaf de introductie is de nieuwe Opel Astra Sports Tourer ook leverbaar als elektrische plug-in hybride (fiscale waarde vanaf € 34.950,- en netto bijtelling vanaf € 238,-**). De Astra Sports Tourer Plug-in Hybrid combineert een systeemvermogen van 133 kW (180 pk) met een gecombineerd verbruik van slechts 1,1 l/100 km* (WLTP) dankzij de mogelijkheid om een afstand van circa 60 km* volledig elektrisch te rijden.

 

Gedurfd en puur design: Opel Vizor en Pure Panel

De nieuwe Opel Astra Sports Tourer is de eerste stationwagen die is vormgegeven volgens Opels nieuwe designfilosofie met het nieuwe Opel Vizor-familiegezicht. Om de familieband met de Astra vijfdeurs te accentueren, zijn de achterlichten van beide carrosserievarianten identiek.

Het volledig digitale Pure Panel in de nieuwe Astra Sports Tourer biedt de inzittenden een pure, intuïtieve rijbeleving. De bediening ervan geschiedt via de grote, centraal geplaatste touchscreen, terwijl belangrijke functies van de klimaatregeling ook eenvoudig met fysieke knoppen zijn te bedienen. Dankzij de standaard aanwezige Apple CarPlayTM en Android AutoTM met draadloze connectie zijn telefoonkabels en andere snoeren overbodig.

 

Flexibiliteit in de kofferruimte: Intelli-Space laadvloer

In de nieuwe Opel Astra Sports Tourer is de rugleuning van de achterbank standaard in ongelijke delen (40:20:40) neerklapbaar. Voor extra praktisch gebruiksgemak zijn de benzine- en dieselversies leverbaar met Intelli-Space: een verstelbare laadvloer die in een handomdraai in een hogere of lagere positie óf onder een hoek van 45 graden kan worden geplaatst. Zowel in de hoogste als de laagste positie zijn de rolhoes en andere spullen geheel uit het zicht onder de laadvloer op te bergen. Afhankelijk van de uitvoering is ook de achterklep te openen of sluiten met behulp van een simpele voetbeweging onder de achterbumper.

  

 

* Voorlopige waarden, onder voorbehoud van homologatie. De vermelde waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissie voldoen aan de WLTP-testprocedure (EU 715/2007 en EU 2017/1151), op basis waarvan nieuwe voertuigen vanaf 1 september 2018 typegoedkeuring krijgen. Deze WLTP-procedure vervangt de New European Driving Cycle (NEDC), de testprocedure die eerder werd gebruikt. Vanwege realistischere testomstandigheden zijn het brandstofverbruik en de CO2-emissie gemeten onder de WLTP in veel gevallen hoger dan die gemeten onder de NEDC. De vermelde waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissie zijn op basis van de standaard uitvoeringen en kunnen variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden en verschillende factoren, zoals: specifieke uitrusting, opties en bandenformaat. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie of stel uw auto samen in onze car configurator om de CO2- emissie, het BPM bedrag en daarmee de totale prijs van uw auto te bepalen. Voor meer informatie kijk op www.opel.nl/wltp.

** Netto bijtelling berekend o.b.v. 37,07% inkomstenbelasting tarief.