Skip To Content
Home

Nieuwe Opel Corsa.Verkrijgbaar vanaf €16.999.

Nieuwe Opel Corsa

Kort na de onthulling van de nieuwe Corsa-e met volledig elektrische aandrijving presenteren wij u nu ook de versies met brandstofmotor van de nieuwe Corsa. De zesde generatie Corsa is efficiënter, geavanceerder en dynamischer dan ooit! Vanaf €16.999 rijdt u al in een gloednieuwe Opel Corsa.

De nieuwe Corsa straalt sportiviteit uit. De coupé-achtige daklijn is 48 mm lager dan dat van de vijfde generatie Corsa. De hoofdruimte bleef gelijk, maar de bestuurder zit nu 28 mm lager. Het lage zwaartepunt komt ook de rijeigenschappen ten goede. Het onderstel is soepel en dynamisch afgesteld voor een optimale combinatie van rijplezier en comfort.

NIEUWE MOTOREN EN TRANSMISSIES
De leverbare motoren van de nieuwe Corsa bieden een uitstekende balans tussen efficiëntie en rijplezier. Zo is er keuze uit:

  • 1,2-liter benzinemotor met 55 kW (75pk). 
  • 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor met 74 kW (100pk) en 96 kW (130pk). 
  • Levendige 1,5-liter dieselmotor met 75 kW (102pk).

Niet alleen de motoren, maar ook de transmissies zijn vernieuwd:

  • De basismotor met 55 kW (75pk) is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.
  • De 1,2-liter benzinemotor met 74 kW (100pk) is te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of 8-traps automaat. De automaat is tevens te bedienen via schakelpeddels aan het stuur.
  • De top-of-the-line 1,2-liter turbomotor met 96 kW (130pk) is standaard gekoppeld aan de 8-traps automaat.

Nieuwe Corsa

TOPTECHNOLOGIE
De nieuwe Corsa wordt geleverd met technologie en assistentiesystemen die vooral in auto’s uit hogere segmenten te vinden zijn. Zo zijn koplampen met adaptieve IntelliLux LED® Matrix-verlichting voor het eerst leverbaar in deze klasse. De acht LED-units per koplamp worden aangestuurd door een high-res frontcamera van de nieuwste generatie, die de verkeerssituatie registreert en op basis daarvan de lichtbundel van de koplampen aanpast om tegenliggers niet te verblinden.

Geavanceerde rijassistentiesystemen zorgen voor extra veiligheid. De radarondersteunde Adaptive Speed Control en Flank Guard, helpen, bij snelheden lager dan 10 km/u, om deukjes en krassen op de flanken te voorkomen. De dodehoeksensor en talrijke parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar.

MULTIMEDIA NAVI
De Corsa komt ook met nieuwe multimediasystemen, zoals Multimedia Navi met 7-inch touchscreen en Multimedia Navi Pro met 10-inch touchscreen, die de bestuurder en de passagiers maximale connectiviteit bieden. De Corsa biedt ook toegang tot de nieuwe ‘Opel Connect’-telematicadienst. Handige functies als Live Navigation met real-time verkeersinformatie, actuele brandstofprijzen, directe verbinding met pechhulpdiensten en Emergency Call zorgen voor extra gemoedsrust bij de bestuurder.

Interieur Corsa

EDITION, ELEGANCE EN GS LINE
Het uitvoeringsniveau Edition heeft aanvullend op de basisversie van de nieuwe Opel Corsa onder meer standaard airconditioning aan boord. De Corsa Elegance is gericht op maximaal comfort en luxe, terwijl de Corsa GS Line een sportief karakter heeft. In de toekomst worden ook andere Opel modellen aangeboden in deze uitvoeringen, die zich nadrukkelijk van elkaar onderscheiden.

Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Forward Collision Alert met automatische noodremfunctie en voetgangersherkenning, rijstrookassistent, verkeersbordherkenning en cruise control met snelheidsbegrenzer.