Skip To Content
Home

Pre-conditioning in Opel Corsa-eHandig voorverwarmen of koelen op afstand

Opel Corsa-e

De volledig elektrische Opel Corsa-e heeft een zeer slimme voorziening. Via de MyOpel-app is het namelijk mogelijk om je auto alvast voor te verwarmen of te koelen op afstand nog voordat je aan je reis begint. Pre-conditioning noemen we dat!

Gewenste interieur

Dankzij deze slimme klimaatregeling kan het interieur van de auto dus alvast op de gewenste temperatuur worden gebracht. Dat scheelt krabben als het gevroren heeft en verdrijft de hitte op een warme zomerdag. Slim!

Opel Corsa-e

Heel slim

Nog veel slimmer: doe je dit als de Corsa-e nog aan de lader staat, dan gaat deze pre-conditioning niet ten koste van de actieradius. De batterij blijft dan opgeladen en de stroom om de klimaatregeling aan te sturen, komt dan rechtstreeks uit het elektriciteitsnet en niet uit de autobatterij. En of het nu gaat om een 220V-stopcontact tot een wallbox of snellader, dit geldt voor elk type laadaansluiting.

Opel Corsa-e

En leuk!

En wat helemaal leuk is: deze remote-functie behoort tot de standaarduitrusting van de nieuwe Corsa-e. De bediening van het systeem is bijzonder eenvoudig. De klimaatregeling is op afstand te bedienen via de MyOpel-app of via een schakelaar in de auto, waarbij de gewenste temperatuur is in te stellen via de touchscreen. Een kind kan de was doen.

Ontdooien

Het verwarmen of koelen van het interieur duurt maar een paar minuten. Ook het ontdooien van bevroren ruiten is een kwestie van een paar minuten. Bij een extreem lage buitentemperatuur van -20 graden Celsius duurt het maximaal 45 minuten om de temperatuur in het interieur op comfortabele hoogte te brengen.

136 pk

Snel is de Opel Corsa-e ook, want hij heeft een 136 pk (100 kW) sterke elektromotor onder de motorkap. De batterij heeft een capaciteit van 50 kWh, genoeg voor een actieradius van 337 kilometer (WLTP). Via een snellader is de batterij in 30 minuten tot 80 procent op te laden.  

Vanafprijs en private lease

De vanafprijs van de Corsa-e begint bij 30.999 euro. De Opel Private Lease-tarieven beginnen bij 445 euro per maand. Operational leasing via Free2Move Lease kan al vanaf 399 euro per maand (op basis van 60 maanden en 10.000 km/jaar).

Opel Corsa-e