Skip To Content
Home

Recycling is belangrijk voor OpelDuurzame producten ontwikkelen topprioriteit

Opel Recycling

Recycling is ontzettend belangrijk voor Opel. Om die reden zijn de pijlers tijdens de ontwikkeling en productie van een auto al direct op recycling gericht. Vanaf het begin ontwerpen we producten die duurzaam zijn.

Productverantwoordelijkheid

Productverantwoordelijkheid heeft tot doel het afval te verminderen tijdens het productieproces en aan het einde van de levensduur van het voertuig. Opel richt zich daarbij op twee pijlers: ‘duurzaamheid gericht voertuigontwerp’ en ‘ontwikkeling en toepassing van materiaalhergebruik tijdens de productie van voertuigen’.

Kunststofsoorten

Opel is vooral sterk met het recyclen van kunststoffen. Tot dusver zijn er al meer dan 230 verschillende recyclebare kunststofsoorten gespecificeerd en in de productie toegepast. De gemarkeerde onderdelen op onderstaande foto van een Opel Insignia kunnen gemaakt worden van gerecycled materiaal.

Opel Insignia recycling

Ruwe grondstoffen

Gerecyclede materialen hebben bij ons de voorkeur boven ruwe grondstoffen, maar alleen als de gerecyclede materialen geproduceerd kunnen worden tegen lagere kosten en aan alle gestelde technische eisen voldoen.

95 procent

Dankzij de hoge kwaliteit van de gerecyclede materialen worden niet langer alleen niet zichtbare onderdelen van gerecyclede materialen gebruikt. Ook voor de onderdelen op in het oog springende punten wordt gebruik gemaakt van dergelijke materialen. Met moderne technologie kan tot 95 procent van een auto worden gerecycled.