Home

Opel primeurs op IAA 2019.Drie Opel wereldpremières in Frankfurt.

Opel IAA 2019

Op de komende IAA in Frankfurt – geopend van 12 tot en met 22 september – pakt Opel uit met maar liefst drie wereldpremières. Maar wat staat er dan allemaal op de Opel-stand (D31) in Hall 11.0? Hier het antwoord!

Wereldpremière 1: de nieuwe Opel Corsa

De zesde generatie Opel Corsa is er niet alleen met conventionele, efficiënte verbrandingsmotoren, maar voor het eerst ook als een volledig elektrische variant: de Corsa-e. Die Opel Corsa-e heeft een elektrische actieradius van maar liefst 330 kilometer, volgens de WLTP-meetnorm. De benzine- en dieselmotoren zijn er in de smaken 75 tot 130 pk.

Wereldpremière 2: de Opel Grandland X Hybrid4

Ook interessant is de Grandland X Hybrid4 met vierwielaandrijving. Het is de eerste plug-in hybride van Opel. De aandrijflijn van de Grandland X Hybrid4 bestaat uit een 200 pk sterke 1,6-liter turbobenzinemotor en twee elektromotoren (elk met 109 pk). Het systeemvermogen komt uit op maar liefst 300 pk. Met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 1,6 l/100 km is deze stoere SUV extreem zuinig. Het leukste moet nog komen: dankzij een lithium-ion-accu met een capaciteit van 13,2 kWh kan deze Opel tot wel 52 kilometer volledig elektrisch rijden.

Wereldpremière 3: de nieuwe Opel Astra

De derde wereldprimeur is de nieuwe Astra. Met een opgefrist uiterlijk, kersverse motoren en nieuw ontwikkelde transmissies is de Astra klaar voor de toekomst. In het geval van de nieuwe Astra 5-deurs 1.2 Turbo met 130 pk praten we niet alleen over de zuinigste Astra aller tijden, maar ook over de zuinigste benzine-auto in het C-segment. Daarnaast rusten we de Astra uit met de nieuwste veiligheidssystemen. En hadden we al gezegd dat zowel de Astra hatchback als de Sports Tourer op aerodynamisch vlak de meest aerodynamische Astra tot op heden is. Bovendien is de Astra de meest aerodynamische auto in zijn segment.

Nog een primeur: de nieuwe Opel Zafira Life

En naast die nieuwe Corsa, de Grandland X Hybrid4 én de nieuwe Astra heeft Opel nog een primeur in petto: de nieuwe Opel Zafira Life. Twintig jaar nadat het succesverhaal met de eerste Zafira-generatie in 1999 begon, is dit de vierde, geheel nieuwe generatie. De nieuwe Zafira Life is leverbaar in drie lengtevarianten, is bijzonder veelzijdig - met ruimte voor tot wel negen personen - en biedt optimaal comfort en een uitgebreid gamma assistentiesystemen.