Skip To Content
Home

Opel Zafira-e Life: eersteklasreizen, emissievrijAantrekkelijk aanbod

Opel Zafira-e Life

De nieuwe Opel Zafira-e Life is de volledig elektrische topuitvoering van de Zafira Life en biedt veel rijplezier en een comfortabele zitplaats voor maximaal zeven personen. Het voertuig vormt een uiterst aantrekkelijk aanbod voor zowel milieubewuste particulieren als veeleisende zakelijke gebruikers. Opel opent nog deze zomer de orderboeken van de Zafira-e Life. De eerste leveringen vinden in de loop van dit jaar plaats.

Handig voor parkeergarages

Omdat de meeste uitvoeringen minder dan 1,90 meter hoog zijn, kunnen ze zonder problemen in lagere, ondergrondse parkeergarages parkeren. Dat is belangrijk voor shuttleservice van bijvoorbeeld hotels. Ook handig: met een trekhaak mag maximaal 1.000 kilogram worden getrokken.

Opel Zafira-e Life

Krachtige elektromotor

De Opel Zafira-e Life heeft een elektromotor met een vermogen van 136 pk (100 kW) met een maximumkoppel van 260 Nm. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/u. Er is keuze uit een lithium-ion-batterij van 75 kWh (beschikbaar begin 2021) met een actieradius tot 330 kilometer en een van 50 kWh met een range tot 230 kilometer (WLTP).

Opel Zafira-e Life

Opladen

Het opladen van de Zafira-e Life gaat net zo eenvoudig als erin rijden. Elke Zafira-e Life biedt meerdere laadmogelijkheden: via een wallbox, een snellader of een huis-tuin-en-keukenstopcontact. Met 100 kW gelijkstroom (DC) duurt het ongeveer 30 minuten voordat de batterij van 50 kWh voor 80 procent is opgeladen (circa 45 minuten voor de batterij van 75 kWh).

Opel Zafira-e Life

Garantie

Opel biedt de mogelijkheid van ‘on-board’ laders die voor een zo kort mogelijke laadtijd zorgen en een lange levensduur van de batterij (gedekt door een garantie van 8 jaar/160.000 kilometer). Afhankelijk van de markt en infrastructuur voorziet Opel de Zafira-e Life standaard van een driefasige of enkelfasige ‘on board’ lader van respectievelijk 11 of 7,4 kW.

Handige diensten

Voor nog meer gebruiksgemak bieden ‘OpelConnect’, de ‘myOpel’-app en ‘Free2Move Services’ – het mobiliteitsnetwerk van Groupe PSA – speciale oplossingen voor alle elektrische voertuigen van Opel, inclusief de Zafira-e Life. De diensten zijn via apps toegankelijk. De ‘Charge My Car’-functie van de ‘Free2Move Services’-app geeft toegang tot meer dan 140.000 laadpunten in heel Europa, inclusief betaalmogelijkheid.

Twee lengtematen

Er is keuze uit twee lengtematen. De Opel Zafira-e Life Medium heeft een wielbasis van 3,28 meter. Hiermee is het een concurrent voor middelgrote personenversies van bestelwagens in het D-segment van de markt. Vergeleken met deze concurrentie valt de Opel Zafira-e Life op met een grotere achterklep en daarmee een gemakkelijkere toegang tot de bagageruimte. Met een bagageruimte van ongeveer 4.500 liter is de Zafira-e Life Large een concurrent voor nog grotere personenversies van bestelauto’s.

Kleine draaicirkel

Meer gebruiksgemak is er in de vorm van een kleine draaicirkel van slechts 11,3 meter, intuïtieve bediening en twee schuifdeuren die met een simpele beweging van de voet elektrisch geopend kunnen worden.

Neerklapbare passagiersstoel

Opel rust de Zafira-e Life uit met stoelen met lederen bekleding op aluminium rails. Er zijn configuraties mogelijk met zes en zeven stoelen. Dankzij de neerklapbare passagiersstoel achterin kunnen voorwerpen met een lengte tot 3,50 meter vervoerd worden. De rijder profiteert van ultieme bagageruimte, die met name bij neergeklapte of verwijderde stoelen fors kan toenemen.

Lounge-bekleding

Voor de uitvoeringen met een lange wielbasis is een luxe ‘Lounge’-bekleding beschikbaar, evenals stoelen met een massagefunctie, stoelverwarming en vier draaibare stoelen achterin met een extra breed zitkussen (48 centimeter). Passagiers kunnen tegenover elkaar zitten en op die manier profiteren van extra comfort en beenruimte.

Nog meer highlights:

 • Grootlichtassistent, schakelt automatisch tussen groot- of dimlicht.
 • Een camera en een radar houden continu de situatie voor de auto in de gaten.
 • Semi-adaptieve cruise control past de snelheid automatisch aan die van de voorligger aan, vertraagt automatisch en kan de snelheid tot 20 km/u verlagen. 
 • Lane-Keep Assist.
 • Vermoeidheidsherkenning.
 • Head-up kleurendisplay.
 • Sensoren in de voor- en achterbumper waarschuwen de bestuurder voor obstakels tijdens het parkeren.
 • 7-inch touchscreen met Multimedia of Multimedia Navi infotainment. 
 • Smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto.
 • Navigatiesysteem met realtime verkeersinformatie. 
 • Krachtig audiosysteem met maximaal tien speakers.