Future Proof

FUTURE PROOF.

DE TOEKOMST IS VOOR IEDEREEN.

ELEKTRISCH RIJDEN.

Er zijn veel goede redenen om elektrisch te gaan rijden. Eén daarvan is dat u profiteert van lage gebruikskosten, dankzij overheidssubsidies en minder onderhoudskosten. De Ampera-e biedt u alle luxe, comfort én een uitstekende actieradius, 380 kilometer volgens de WLTP-testnorm. In 2019 gaat er het nodige veranderen op het gebied van bijtelling. Dat heeft ook gevolgen voor volledig elektrische auto's. De Ampera-e van Opel blijft buiten de 'gevarenzone'.
ONTDEK MEER

TOEKOMSTIGE MODELLEN.

‘Opel goes electric’ was een van de beloften die Opel deed in het PACE!-plan. De orderboeken voor zowel de nieuwe, volledig elektrische vijfpersoons Corsa en de Grandland X PHEV gaan in de zomer van 2019 open. Tegen eind 2020 omvat het gamma van Opel vier modellen met elektrische aandrijving die veel rijplezier bieden en die de vraag naar auto’s met elektrische aandrijving sterk zullen opstuwen. Tegen 2024 is er van elk model in het gamma van Opel een versie met elektrische aandrijving leverbaar.
ONTDEK MEER

WLTP.

Om te meten hoeveel brandstof een auto gebruikt en of hij aan de uitstootnorm voldoet, is wettelijk voorgeschreven dat elk automodel voordat het op de markt komt, een gestandaardiseerde testprocedure doorloopt. Voor de typegoedkeuring van nieuwe personenauto's geldt vanaf 1 september 2017 in heel Europa de nieuwe WLTP-testprocedure (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) en vervangt de NEDC-testcyclus (New European Driving Cycle). De nieuwe testprocedure is meer gericht op het rijgedrag in de praktijk en geeft daarom een beter beeld van het werkelijke verbruik van een auto. Al onze modellen voldoen aan de WLTP-testnormen.
ONTDEK MEER

BIJTELLING.

In 2019 gaat vooral de 4%-categorie op de schop. Vanaf 1 januari 2019 geldt de 4% bijtelling alleen nog tot 50.000 euro van de catalogusprijs. Voor bedragen daarboven geldt het bijtellingspercentage van 22%. Je krijgt in 2019 te maken met een gecombineerd bijtellingspercentage, als de elektrische auto meer dan 50.000 euro kost. Weet dat deze regeling alleen geldt voor 2019 en voor 2020. Vanaf 2021 betaal je over de gehele cataloguswaarde 22% bijtelling, zelfs voor volledig elektrische auto’s. De Ampera-e van Opel blijft in dit verhaal buiten de gevarenzone. De Ampera-e is er namelijk vanaf 46.699 euro met nagenoeg alle opties, inclusief een range van meer dan 380 kilometer volgens de WLTP-testnorm. 
ONTDEK MEER