Skip To Content
Future Proof

Future proof

De toekomst is voor iedereen

Elektrisch rijden

Er zijn veel goede redenen om elektrisch te gaan rijden. Eén daarvan is dat u profiteert van lage gebruikskosten, dankzij overheidssubsidies en minder onderhoudskosten. De gloednieuwe Mokka-e en Corsa-e laten zien dat 100% elektrisch rijden gepaard gaat met een fantastische rijervaring. Op Simply electric leest u alles over elektrisch rijden, laden en mogelijke overheidssubsidie.

Toekomstige modellen

‘Opel goes electric’ was een van de beloften die Opel deed in het PACE!-plan. De volledig elektrische vijfpersoons Corsa-e, en de Grandland X Hybrid zijn nu leverbaar. Tegen eind 2020 zullen de orderboeken voor de nieuwe Mokka-e openen. Tegen 2024 is er van elk model in het gamma van Opel een versie met elektrische aandrijving leverbaar.

WLTP

Om te meten hoeveel brandstof een auto gebruikt en of hij aan de uitstootnorm voldoet, is wettelijk voorgeschreven dat elk automodel voordat het op de markt komt, een gestandaardiseerde testprocedure doorloopt. Voor de typegoedkeuring van nieuwe personenauto's geldt vanaf 1 september 2017 in heel Europa de nieuwe WLTP-testprocedure (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) en vervangt de NEDC-testcyclus (New European Driving Cycle). De nieuwe testprocedure is meer gericht op het rijgedrag in de praktijk en geeft daarom een beter beeld van het werkelijke verbruik van een auto. Al onze modellen voldoen aan de WLTP-testnormen.