Skip To Content
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Financiering en lease kunnen ingewikkelde termen zijn, vooral door de vele opties die er zijn zoals huurkoop, Private Lease. Op deze pagina zullen wij de meest gestelde vragen beantwoorden.

Algemene vragen

Wat is goedkoper Private Leasen of kopen?

Het grootste verschil is dat je bij leasen je spaargeld niet hoeft aan te spreken om in een keer een grote betaling te doen. Je betaalt een vast maandelijks bedrag waar alle kosten behalve brandstof zijn inbegrepen. Kopen kan met spaargeld of via een lening. De kosten van o.a. verzekering, onderhoud, reparaties en afschrijving zijn voor eigen rekening en zijn onvoorspelbaar. Het voordeel van kopen is wel dat bij inruil de waarde voor jou is. 

Kan ik alle auto’s Private Leasen?  

Ja, over het algemeen kun je zodra een auto te bestellen is meteen de auto Private Leasen. Dit geldt voor alle auto’s, dus ook elektrisch. Dit is echter niet van toepassing op occasions. Op de bedrijfswagens (grijs kenteken) kun je zakelijk een Operational Lease afsluiten. 

Is Private Lease mogelijk op een occassion

Nee, dat is niet mogelijk. Wij bieden Opel Private Lease aan op nieuwe voertuigen en voertuigen uit voorraad.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten Van een Private Lease contract?

Kies een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. Zo weet je zeker dat de voorwaarden in orde zijn. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze leasemaatschappijen zijn herkenbaar aan het keurmerklogo. Een Private Lease contract via Opel Private Lease voldoet aan alle eisen en normen zoals opgesteld door Stichting Keurmerk Private Lease. 

Ben ik de eigenaar Van de auto?

Bij Private Lease ben je geen eigenaar, je huurt de auto in principe voor een bepaalde periode. Met Opel Private Lease is Opel Private Lease de eigenaar van de auto gedurende de contractperiode. Aan het einde van de looptijd kan je de auto weer bij Opel Private Lease inleveren en voor een nieuwe auto kiezen. 

Elektrisch rijden

Kan ik een elektrische auto Private Leasen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Bekijk onze elektrische modellen in de configurator en bereken snel en eenvoudig het Opel Private Lease tarief.

Wat zijn mijn laadmogelijkheden als ik een elektrische auto lease?  

De kosten voor brandstof, of in het geval van elektriciteit bij een elektrische auto, zitten niet in het Private Lease contract inbegrepen. Net als bij het kopen van een auto zijn er verschillende laadmogelijkheden beschikbaar. Zo kun je jouw auto thuis opladen, onderweg of bij je eigen werkgever.

Wat is het keurmerk Private Lease?

Opel Finance is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Dit is hét kwaliteitskeurmerk om een betrouwbaar privé leasecontract af te sluiten. Als een product van een leasemaatschappij het keurmerk heeft, dan kun je er op vertrouwen dat je veilig, verantwoord en vertrouwd een auto leaset. De voorwaarden zijn in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. Leasemaatschappijen met het Keurmerk Private Lease herken je aan het keurmerk-logo. Het Keurmerk Private Lease staat voor de volgende 5 zekerheden: eerlijke voorwaarden, compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten. 

Kosten

Welke kosten zijn inbegrepen?

De volgende kosten zijn bij Opel Private Lease inbegrepen in de maandelijkse Private Leaseprijs:

  • ·Motorrijtuigenbelasting
  • Kosten van reparatie en regulier onderhoud
  • Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering
  • Casco-verzekering
  • Ongevallen inzittenden verzekering
  • Kosten van pechhulp in binnen- en buitenland

Welke kosten betaal ik extra?

De kosten voor brandstof betaal je zelf. Ook kosten voor parkeren, wassen, connectiviteitsabonnementen en updates van het navigatiesysteem, bekeuringen en tolgelden zijn voor eigen rekening. 

Zijn alle kosten voor onderhoud en reparatie inclusief?

Al het reguliere onderhoud volgens onderhoudsschema en reparaties die je niet had kunnen voorzien of voorkomen, zijn inbegrepen bij Opel Private Lease. Het tussentijds vervangen of aanvullen van olie, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers kan in bepaalde gevallen niet inbegrepen zijn. Neem in deze gevallen contact op met uw Opel dealer

Heb ik te maken met bijtelling bij Private Lease?

Nee, omdat je het contract als particulier afsluit en de maandelijkse Private Leasekosten zelf betaalt, is er geen sprake van bijtelling.

Is een aanbetaling vereist/mogelijk?

Nee, een aanbetaling is niet vereist of mogelijk bij Opel Private Lease. Volgens het Keurmerk Private Lease mag er niet met een leaseprijs verlagende aanbetaling gewerkt worden op een Private Lease contract.

Is Private Lease een financiering?

Nee, het Private Leasen van een auto via Opel Private Lease wordt volgens de huidige wet- en regelgeving gezien als een vorm van huur. Opel Leasing blijft dan ook eigenaar van de auto.

Hoe weet ik of Private Lease bij mijn financiële situatie past?

Wij willen voorkomen dat iemand maandelijkse verplichtingen aangaat die niet passen bij zijn of haar persoonlijke situatie. Om te bepalen of het aangaan van een Private Lease contract financieel verantwoord is werkt Opel Private Lease samen met EDR Credit Services. Zij voorzien Opel Leasing van een advies op basis van jouw persoonlijke situatie. 

Kan ik met een BKR registratie toch Private Leasen?

Iedere aanvraag voor Private Lease wordt individueel beoordeeld. Het BKR kent verschillende coderingen, ook positieve registraties. Het hangt af van de aard van de codering(en) en de financiële beoordeling van jouw aanvraag of je wel/niet in aanmerking komt voor Opel Private Lease. Een rekenvoorbeeld: je sluit een leaseovereenkomst af met een maandelijkse leaseprijs van € 350 en een looptijd van 36 maanden. Arval registreert dan het volgende bedrag bij het BKR: 350 x 36 = €12.600

Inruilen

Kan ik mijn auto inruilen bij een nieuw Private Lease contract?

Je kunt jouw eigen auto voor een goede prijs inruilen en ontvangt het bedrag pinklaar op jouw rekening. 

Beëindigen

Kan ik het contract tussentijds beëindigen?

Ja, dat is mogelijk bij Opel Private Lease. Dit kan na het verstrijken van de eerste 12 maanden van de overeenkomst en hier zijn kosten aan verbonden. Deze kosten bedragen 30% van de resterende termijnen van het contract. Hoe hoog deze kosten exact zijn, hangt af van jouw specifieke situatie. Opel Private Lease zal nooit meer kosten in rekening brengen dan in het geval je bij aanvang van het contract voor deze kortere looptijd had gekozen. 

Wat is de opzegvergoeding?

De vaste opzegvergoeding bedraagt 30% van de som van het restant van de leasetermijnen. Het maximum aan deze opzegvergoeding is altijd het totale bedrag dat je eigenlijk had moeten betalen wanneer je direct deze ‘nieuwe’ looptijd had gekozen.

Een rekenvoorbeeld: Contract van 250 euro per maand / 36 maanden. Na 24 maanden besluit je op te zeggen, er staan dus nog 12 maanden open. De opzegvergoeding bedraagt dan 12x250=3.000 * 30% = EUR 900,00. We berekenen ook altijd het maximum: wanneer je bij de start had gekozen voor 24 maanden was de leaseprijs 280 euro geweest. Het maximum is daarom 280-250 = 30 x 24 maanden = EUR 720,00. Omdat dit maximum lager ligt, hanteren wij dat bedrag als opzegvergoeding.

Is het mogelijk de auto aan het einde Van het contract te kopen?

Indien je interesse hebt om de auto over te nemen, kan je contact opnemen met de Opel dealer. Zij informeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard kan je aan het einde van de contractperiode ook een nieuw Private Leasecontract aangaan.

Contact

Geen antwoord op je vraag gevonden? 

Heb je vragen over Opel Private Lease of interesse in een Private Lease contract dan kan je, tijdens kantooruren, contact opnemen met Opel Private Lease.

Telefoon: 030 602 44 22

E-mail: info@privatelease.opel.nl

 

Openingstijden:

Ma t/m Do: 8:00 - 18:00 uur

Vrij: 8:00 - 17:15 uur

Za & Zo: Gesloten

Downloads

Klik hieronder voor alle voorwaarden en overige documentatie voor jouw Private Lease contract.