SKIP TO CONTENT
Raad van Bestuur

DIRECTIE.

DIT ZIJN DE MENSEN DIE OPEL BESTUREN.

MICHAEL LOHSCHELLER.

  • CEO Opel Automobile GmbH

 

Michael Lohscheller is sinds juni 2017 Chief Executive Officer (CEO) van Opel Automobile GmbH. Daarvoor was hij sinds september 2012 directielid van Opel, verantwoordelijk voor de financiën van de autoproducent.

 

Voordat hij naar Opel kwam, was Lohscheller Executive Vice President en CFO bij Volkswagen Group of America. In die functie gaf hij leiding aan een succesvolle koersverandering, die tot een aanzienlijke groei van de omzet en winst leidde.

 

Lohscheller heeft ruim 20 jaar ervaring in de autobranche en werkte onder meer bij ondernemingen als Daimler, Mitsubishi Motors Europe en Volkswagen, waar hij functies had op het gebied van financiën, IT, marketing en sales, inkoop en logistiek.

 

Michael Lohscheller werd geboren op 12 november 1968. Hij studeerde  bedrijfskunde aan de technische universiteit van Osnabrück (Duitsland) en de universiteit van Barcelona. Nadat hij deze studie in 1992 had afgerond, studeerde  hij naast zijn werk van 1993 tot 1996  European Marketing Managementaan de Brunel-universiteit in Londen, waarin hij een master-graad behaalde. Michael Lohscheller is  getrouwd en heeft twee kinderen.

FREDERIC BRUNET.

  •  Chief Financial Officer (CFO) en Managing Director IT van Opel Automobile GmbH

 

Frédéric Brunet is sinds 1 augustus 2018 Chief Financial Officer van Opel Automobile GmbH en is tevens Managing Director IT.

 

Nadat hij was afgestudeerd aan de Ecole Centrale in Lyon, begon Brunet zijn carrière  in 2000 als accountant bij PricewaterhouseCoopers. In 2004 stapte hij over naar PSA Peugeot Citroën, waar hij verschillende leidinggevende functies vervulde. Sinds 2017 was hij als Group Controller verantwoordelijk voor de supervisie van alle internationale activiteiten van de onderneming.

 

Van 2014 tot 2017 was Brunet verantwoordelijk voor de Investor Relations van Groupe PSA. Daarvoor gaf hij leiding aan de strategie-ontwikkelikng en projectplanning, waarbij hij tevens verantwoordelijk was voor de daarmee samenhangende financiële planning. Tussen 2012 en 2014 deed Brunet internationale ervaring op als CFO van Groupe PSA in Zuid-Amerika.

XAVIER DUCHEMIN.

  •  Managing Director Sales, Aftersales en Marketing bij Opel Automobile GmbH

 

Xavier Duchemin geeft sinds maart 2018 leiding aan de divisies Sales, Aftersales en Marketing van Opel Automobile GmbH. Daarvoor was hij  vanaf maart 2018 Executive Director Sales van Opel/Vauxhall Europe.

 

Duchemin bekleedde sinds 1991 verschillende leidingevende functies op het gebied van marketing en sales bij Groupe PSA. In januari 2017 werd hij benoemd tot Managing Director van PSA Retail. Daarvoor was hij onder meer algemeen directeur van Peugeot Frankrijk en marketing-directeur van Citroën in het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.

 

Xavier Duchemin studeerde af aan de École des hautes études commerciales (HEC) in Parijs.

RALPH WANGEMANN.

  • Managing Director Human Resources en Labor Director van Opel Automobile GmbH

 

Ralph Wangemann is sinds januari 2019 verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van Opel Automobile GmbH.

 

Wangemann begon zijn loopbaan in 1998 bij General Motors / Opel als Human Resources Officer voor de Aftersales afdeling. Vervolgens bekleedde hij verschillende managementfuncties bij HR in Duitsland en Oostenrijk. Meest recent was hij plaatsvervangend hoofd van HR Opel / Vauxhall / HR Director Germany and Labor Relations.

 

Ralph Wangemann is geboren op 2 april 1970 en studeerde rechten aan de Julius Maximilians Universiteit in Würzburg.

REMI GIRARDON.

  • Vice President Manufacturing van Opel Automobile GmbH

 

Rémi Girardon maakt sinds 1 augustus 2017 deel uit van de directie van Opel Automobile GmbH, waar hij leiding geeft aan de productiedivisie van de onderneming.

 

Girardon werkte van 1997 tot 2017 bij Groupe PSA, waar ook Opel sinds 1 augustus 2017 deel van uitmaakt. Hij deed hier een brede ervaring op in de autobranche. Zijn laatste functie bij Groupe PSA  was die van directeur industriële strategie. Daarvoor gaf hij leiding aan de fabrieken van Groupe PSA in Trnava (Slowakije), Caen en Sept-Fons (beide in Frankrijk).

 

Rémi Girardon werd geboren in 1973 en studeerde als ingenieur af aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers in Parijs.

CHRISTIAN MÜLLER.

  •  Vice President Engineering 

 

Christian Müller trad op 1 augustus toe tot de directie van Opel Automobile GmbH, als Vice President Engineering. Hiervoor was hij Vice President Global Propulsion Systems van GM Europa.

 

Müller begon zijn carrière in 1990 als stagiair bij  Adam Opel AG, tijdens zijn studie werktuigbouwkunde. In januari 1996 trad hij bij Opel in dienst als ontwikkelingsingenieur, waarbij hij onder meer intensief betrokken was bij samenwerkingsprojecten van General Motors met Isuzu en Fiat. Binnen de ontwikkelingsafdeling gaf Müller leiding aan de integratie van Powertrain en vervulde hij diverse functies op het gebied van budgettering en planning. Van 2005 tot 2010 werkte Müller in Turijn (Italië), waar hij als Global Chief Engineer en Program Manager verantwoordelijk was voor verschillende motorprojecten. Van 2010 tot 2014 was hij Director Development, Calibration & Validation Europe.

 

Christian Müller werd in 1969 geboren in Rüsselsheim (Duitsland) en studeerde af als werktuigbouwkundige aan de universiteit van Darmstadt.

LEES MEER OVER OPEL