Skip To Content
Raad van Bestuur

Directie

Dit zijn de mensen die Opel besturen

Florian Huettl

CEO Opel Automobile GmbH

 

Florian Huettl is Chief Executive Officer (CEO) van Opel Automobile GmbH. Hij staat sinds juni 2022 aan het roer van het in Rüsselsheim gevestigde merk. Voorafgaand aan zijn huidige opdracht was Huettl hoofd verkoop en marketing van Opel/Vauxhall en lid van het Uitvoerend Comité van Opel Automobile GmbH.

 

Huettl is ook lid van het topmanagementteam van Stellantis en rapporteert rechtstreeks aan Carlos Tavares, CEO van Stellantis.In de loop van zijn carrière heeft Huettl verschillende senior managementfuncties bekleed in de auto-industrie bij Stellantis en de Renault Group. In de afgelopen 20 jaar heeft hij internationale ervaring opgedaan in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Rusland. Huettl heeft een bachelor in International Business Management van de Fachhochschule der Wirtschaft in Bergisch-Gladbach, Duitsland.

Ralph Wangemann

  • Managing Director Human Resources en Labor Director van Opel Automobile GmbH

 

Ralph Wangemann is sinds januari 2019 verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van Opel Automobile GmbH.

 

Wangemann begon zijn loopbaan in 1998 bij General Motors / Opel als Human Resources Officer voor de Aftersales afdeling. Vervolgens bekleedde hij verschillende managementfuncties bij HR in Duitsland en Oostenrijk. Meest recent was hij plaatsvervangend hoofd van HR Opel / Vauxhall / HR Director Germany and Labor Relations.

 

Ralph Wangemann is geboren op 2 april 1970 en studeerde rechten aan de Julius Maximilians Universiteit in Würzburg.

Lees meer over Opel