Skip To Content
SUV/Crossover

Ontdek het crossover-gevoel

De crossover-modellen Van Opel

Een enorme veelzijdigheid, avontuurlijk design, uitstekende rij-eigenschappen én innovatieve assistentiesystemen kenmerken de crossover-modellen van Opel. Ontdek welke het beste bij jou past.
Crossland
Veelzijdigheid die je bijblijft. Uitgesproken stijl die overal voor open staat. Van de futuristische Vizor tot het praktische interieur. De nieuwe Crossland is is de flexibele crossover die voor je klaar staat. Waar dan ook. 
Lees meer Stel samen
Grandland & Grandland Hybrid
De SUV crossover met een sportief karakter, dynamisch design, efficiënte techniek en baanbrekende innovaties. Ongekend opwindend en ook verkrijgbaar als Plug-In Hybrid.
 
Lees meer Stel samen
Nieuwe Mokka & Mokka-e
Een robuust, futuristisch design en ongeëvenaarde technologie: ben jij klaar voor een nieuwe dimensie van pure, uitdagende rijdynamiek? Ontdek de Mokka en 100% elektrische Mokka-e.
 
Lees meer Stel samen
Alle SUV en crossover modellen

De ene crossover is de andere niet. Wat ze gemeen hebben is een robuust design, avontuurlijk karakter, hoge zit en veelzijdig interieur. SUV staat voor Met die eigenschappen als vertrekpunt biedt Opel een breed aanbod van crossover-modellen, van stoere stads-crossovers zoals de Crossland tot krachtige Grandland Hybrid Lees hier meer over de overeenkomsten en de verschillen, en ontdek welke crossover het beste bij jou past.

Het begon allemaal met de terreinauto's, die in de tweede helft van de vorige eeuw ontwikkeld werden om op onverhard terrein uit de voeten te kunnen. Voorzien van 4-wielaandrijving en een grotere bodemvrijheid,  maar daarnaast vaak ook weinig comfortabel en met weinig oog voor dagelijks gemak. 

Een volgende stap waren de SUV's ("Sports Utility Vehicle"), die eind jaren negentig populair werden. Gericht op een actief leven en net zo goed thuis op de weg als op ruiger terrein, maar helaas soms ook negatief in het nieuws vanwege een gebrek aan stabiliteit en veiligheid, en een hoog brandstofverbruik.

 
 

De crossovers van Opel zijn het logische vervolg: de positieve eigenschappen van een SUV, gecombineerd met een comfortabel, veelzijdig interieur, hoog niveau van actieve en passieve veiligheid én voorzien van een zuinige, dynamische of volledig elektrische aandrijflijnen.

 

 
Ruimtelijk, flexibel en comfortabel

Steeds meer mensen stappen over op SUV's zoals de Opel Mokka en Grandland omdat ze ruim en comfortabel zijn. Maar er is meer dan dat: het sportieve design en de fijne wegligging zijn voor velen net zo belangrijk als de royale ruimte en de unieke flexibiliteit. En het is precies deze flexibiliteit die SUV's ideaal maakt voor gezinnen. Het ruime en ergonomische interieur biedt ruimte aan een gezin met drie kinderen – zonder  beenruimte in te moeten leveren.

 

 

Huisdieren kunnen ook niet achterblijven: de ruime kofferbak biedt voldoende ruimte voor honden of katten. Opel biedt tal van speciale accessoires om jouw SUV uit te rusten voor het rijden met huisdieren. Het scheidingsrooster van de bagageruimte scheidt bijvoorbeeld de passagiersruimte van de bagageruimte, waardoor de veiligheid voor alle passagiers wordt vergroot.

 

 

Maar de grote laadruimte biedt nog veel meer mogelijkheden. Grote boodschappen zijn een makkie met een SUV: voor mensen met kleine kinderen is er ook genoeg ruimte voor kinderwagens, weekendboodschappen en kratten bier. Zo heeft de Opel Crossland met 410 liter het grootste laadvermogen in zijn klasse en kan de bagageruimte flexibel worden uitgebreid tot een indrukwekkende 1255 liter.

 

 

Een Opel SUV is altijd voorbereid op veel bagage tijdens het reizen of gewoon een uitstapje om te gaan winkelen.

 

Om in elke situatie optimaal te kunnen rijden, beschikken veel SUV's tegenwoordig over intelligente rijhulpsystemen. Schakel eenvoudig tussen achterwiel-, voorwiel- en vierwielaandrijving - en behoud de controle. Als het op rijplezier aankomt, hebben SUV's nog een ander voordeel: een langere wielbasis en het resulterende beter overzicht. Als je helemaal tot aan de horizon kunt kijken, krijg je een verfrissend gevoel van vrijheid.

 
Grandland Hybrid met vierwielaandrijving
Met een Opel SUV ervaar je het comfort van een personenauto - gecombineerd met de robuuste kracht en assertiviteit van een terreinwagen.


Modder, zand, grind, sneeuw, ijs en regen. Dit zijn de rijmomenten die veel van jouw SUV vragen. Het is dus goed om te weten dat je een auto met 4x4-vierwielaandrijving hebt waarop je 100 procent kunt vertrouwen.


Vergeet de moeilijke dingen. Zelfs op gemakkelijk terrein garandeert een 4x4 (vierwielaandrijving) ultiem rijplezier zonder aan dynamiek in te boeten. Waarom? Dit soort aandrijfsysteem brengt het vermogen daar waar het hoort: namelijk via elk afzonderlijk wiel direct op de weg - niet alleen naar de voor- of achterwielen. Het voordeel: grip op bijna elke ondergrond. 

Private Lease & Bestel Online

De gloednieuwe Opel Crossland lease je nu al vanaf €345 per maand met Opel Private Lease.
Een stoer SUV design en geweldige wegligging maken de nieuwe Crossland niet alleen geschikt voor in de stad maar ook voor langere ritten


Wist je dat je de nieuwe Crossland in combinatie met een Private Lease contract direct online kunt bestellen? 
De Opel configurator is gekoppeld aan een online bestel module. Dus stel snel jouw droomauto samen en bestel jouw nieuwe auto direct vanuit jouw luie stoel thuis.

Alles wat u over crossovers wilt weten

Crossovers: wat zijn de voordelen?
Waarom worden crossovers (ook wel SUV's genoemd) over de hele wereld steeds populairder? Wat maakt dit type auto's zo geliefd? Lees alles over het succes van de crossover.
 
Lees meer
Alle typen: Van stads-crossover tot 4x4
Wat is voor u het belangrijkste? Stoere looks, een krachtige motor, een 4x4-onderstel? Lees alles over de verschillende typen crossovers en de kenmerken ervan.
 
Lees meer