Skip To Content
Voordelen

Crossovers: wat zijn de voordelen?

Er zijn veel redenen waarom crossovers tegenwoordig zo populair zijn. Van hun stoere design en dynamische prestaties tot praktische details als een hogere zitpositie en veelzijdig interieur. Het aanbod van crossovers is zo breed dat hun aantrekkingskracht moeilijk in één zin is samen te vatten. Lees hieronder meer over de vele voordelen van crossovers.

Allround prestaties voor elke dag

De grote belangstelling voor crossovers kan geen toeval zijn. Steeds meer mensen kiezen voor zo'n praktische allrounder met een stoere uitstraling. Jonge gezinnen en grootouders, actieve dertigers en sportieve vijftigers.  Is het vooral het robuuste design dat hen aantrekt? Of de flexibele bagageruimte? De dynamische prestaties? Het antwoord is dat juist de combinatie van al deze factoren de doorslag geeft. Doordat crossovers zich overal thuis voelen - in de stad, op de snelweg en buiten de gebaande paden - zijn ze perfect inzetbaar in het moderne, actieve leven, waarin elke dag anders is. 

 

Dat crossovers behalve veel praktische voordelen ook een indrukwekkend design hebben, bewijst de Opel Crossland X. Met een modern, aantrekkelijk design, toonaangevende innovaties en een grote flexibiliteit is dit de ideale auto voor actieve gezinnen.

Een groot gevoel van vrijheid en ruimte

Eén van de voordelen van een crossover is de extra hoge zitpositie, die niet alleen in- en uitstappen gemakkelijker maakt, maar bestuurder ook meer zicht op de weg en het verkeer geeft.  Dat maakt het rijden in een crossover erg ontspannen. 

 

Ook de grotere bodemvrijheid is een belangrijk voordeel. Vooral als u de snelweg verlaat en het wegdek minder vlak is.

Hoog niveau van actieve en passieve veiligheid

Veiligheid komt op de allereerste plaats. Voor u, maar ook voor Opel. Met een crossover zit u wat dat betreft uitstekend! Ze zien er niet alleen robuust en veilig uit: ze zijn het ook. Ze bieden de inzittenden aan alle kanten optimale bescherming. Zo zijn ze in vergelijking met compactere auto's stabieler en hebben ze een grotere kreukelzone om de kracht van een eventuele botsing op te vangen.

 

Ook voor voetgangers is er goed nieuws: verschillende crossover-modellen van Opel, zoals de Grandland X, zijn uitgerust met de automatische noodrem-assistent met voetgangerherkenning. Zodra u een ander voertuig of een voetganger te snel nadert, wordt u direct gewaarschuwd en worden de remmen voorbereid. Als het nodig is, remt het systeem zelfstandig af, om een ongeval te voorkomen.

Zijn er dan helemaal geen nadelen?

Naast al die enorme voordelen, is er uiteraard ook een keerzijde van de medaille: ook bij autodieven zijn crossovers zeer geliefd...  Maar gelukkig zijn er steeds betere antidiefstal- en alarmsystemen waarmee u het dieven een stuk moeilijker kunt maken. 

 

Het loont daarom absoluut de moeite om bij uw bezoek aan de Opel dealer extra aandacht te schenken aan de beveiliging van uw nieuwe crossover. Als u dat eenmaal goed geregeld hebt, kunt u met een des te geruster hart genieten van uw crossover.

1Bron: http://www.n-tv.de/auto/Studie-zu-Todesrisiko-in-Autos-ueberrascht-article14429561.html
2Bron: http://www.gdv.de/2016/10/autodiebstahl-2015-alle-zahlen-auf-einen-blick-2/
3Bron: http://www.autozeitung.de/auto-geklaut-diebstahlstatistik-136469.html#

Crossland X

De Crossland X is de praktische, veelzijdige crossover met toonaangevende innovaties, die perfect is afgestemd op uw actieve leven. In de stad en daarbuiten: hij voelt zich overal thuis.

 

Grandland X

De atletische crossover met een sportief karakter, dynamisch design, efficiënte techniek en baanbrekende innovaties. Ongekend opwindend!

Insignia country tourer

De Insignia Country Tourer met zijn stoere design is perfect uitgerust voor alles wat u wilt ondernemen. Hij combineert veelzijdigheid en kracht met luxe en comfort. Het beste van twee werelden!