Skip To Content
Subsidie elektrische personenwagens

Opel verdubbelt de subsidie

Naast het subsidiebedrag Van € 3.350 ontVang je, bij aankoop Van een nieuwe Opel Corsa-e, Mokka-e of CoMBo-e Life een korting Van € 3.350. Bespaar tot wel € 6.700

Kopers van nieuwe, elektrische auto’s kunnen nu via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt € 3.350. Voor een gebruikte elektrische auto is dit € 2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.
 
  

Inclusief subsidie Vanaf

€ 31.099

 

Of via Opel Private Lease - inclusief subsidie - Vanaf

€ 285/mnd 

 
  

Inclusief subsidie Vanaf

€ 35.149

 

Of via Opel Private Lease - inclusief subsidie - Vanaf

€ 330/mnd 

Opel Private Lease

 

Ontvang € 69,79/mnd gedurende de eerste 48 maanden van je looptijd

 

Wanneer je kiest voor een Opel Corsa-e of nieuwe Opel Mokka-e via Opel Private Lease, kom je ook in aanmerking voor de subsidie in 2022. Belangrijk om te weten:

 • Als je kiest voor Private Lease wordt de subsidie maandelijks uitgekeerd.
 • De subsidie van €3.350 wordt uitbetaald over de eerste 48 maanden van jouw looptijd.
 • Reserveer jouw nieuwe Corsa-e of Mokka-e via het formulier en de Opel dealer zal contact met je opnemen om alles af te stemmen.
 
 

Koop

 

Ontvang € 3.350 bij aankoop van een nieuwe Opel Corsa-e of Mokka-e

 

Wanneer je een Opel Corsa-e of nieuwe Opel Mokka-e koopt, dan kom je in aanmerking voor de subsidie in 2022. Belangrijk om te weten:

 • Als je kiest voor kopen, dan wordt de subsidie van € 3.350 in zijn geheel gestort op jouw rekening.
 • Wanneer je binnen 4 jaar een andere auto wilt aanschaffen, moet je een deel van de subsidie terugbetalen.
 • Reserveer jouw nieuwe Corsa-e of Mokka-e via het formulier en de Opel dealer zal contact met je opnemen om alles af te stemmen.
Bovengenoemde bedragen zijn vanafprijzen inclusief subsidie. Opel Private Lease tarief per maand incl. BTW op basis van modeljaar 2021 prijzen met Opel Private Lease Standaard, looptijd 60 maanden en 10.000 km per jaar. Het getoonde Private Lease bedrag is het tarief voor de eerste 48 maanden van het Private Lease contract. Als klant dien je de subsidie zelf aan te vragen. Opel Private Lease staat niet garant voor goedkeuring van de subsidie. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Opel Verdubbelt De Subsidie

Kopers van nieuwe, elektrische auto’s kunnen vanaf 3 januari 2022 de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie voor een nieuwe Corsa-e, Mokka-e of Combo-e Life bedraagt € 3.350. Maar wist je ook dat Opel nu je subsidie verdubbelt? Dan profiteer je dus van een totaal voordeel van maar liefst € 6.700!

De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

 

 • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
 • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
 • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
 • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

 

Ben jij geïnteresseerd in de 100% elektrische Opel Corsa-e en Mokka-e? Dan kom je dus in aanmerking voor deze deze subsidie.

Elektrisch rijden is goedkoper

Wie voor elektrisch gaat, bespaart dus elke maand weer aanzienlijke bedragen. Zo heeft Milieu Centraal alle maandelijkse kosten (afschrijving, onderhoud, reparatie, verzekering, belasting én energie) van een elektrische auto uit de middenklasse afgezet tegen een vergelijkbaar model met benzinemotor. De maandelijks kosten voor een gemiddelde elektrische auto kwamen in het onderzoek € 167 per maand lager uit dan een auto op benzine. Rijders van een EV besparen vooral op onderhouds- en energiekosten. Recentelijk zijn de stroomtarieven weliswaar gestegen, maar de brandstofprijzen zijn nóg harder omhoog gegaan tot gemiddeld meer dan € 2 per liter. Die trend zet naar verwachting door. Particuliere rijders die tevens gebruik maken van zonnepanelen, kunnen nóg goedkoper laden. Dat is dubbele winst: geen energiekosten meer én het milieu wordt maximaal ontzien.

Veelgestelde vragen

Meer weten over de nieuwe subsidie? Bekijk onze veelgestelde vragen hieronder.

Wanneer kom je in aanmerking voor de subsidie Van een elektrische auto?

Indien je als particulier een volledige elektrische auto aanschaft, met een nieuwwaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kun je een subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als private lease. De auto/het contract moet op jouw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen. Daarnaast moet de auto gekocht zijn in het jaar van aanvraag en moet de subsidie binnen 60 dagen na het tekenen van het aankoop- of leasecontract worden aangevraagd.

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?

De subsidie hoogte voor het rijden van een elektrische auto verschilt. Indien je een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €3.350. Indien je een tweedehands auto/reeds geregistreerde auto koopt, kun je een subsidie aanvragen à €2.000. De subsidie geldt ook voor private lease, in dit geval krijg je de subsidie per maand uitbetaald over de periode van 48 maanden. Bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto in het jaar 2022 bedraagt de subsidie € 3.350.

Op welke auto’s geldt subsidie?

De subsidie geldt op volledig elektrische auto’s. Bij Opel zou je dus een subsidie kunnen krijgen op onze Corsa-e of Mokka-e of Combo-e Life.

Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen. 

Waarom is er geen subsidie op phev auto’s?

Gezien Plug-in hybride auto’s zowel elektrisch als op fossiele brandstoffen kunnen rijden, genereren ze altijd nog CO2-uistoot. En hoewel de gemiddelde CO2-uitstoot een stuk lager ligt dan een reguliere auto met brandstofmotor, heeft de overheid het doel om specifiek de uitstoot drastisch te verlagen. Dit doel is eerder te realiseren met volledig elektrische auto’s, dan Plug-in hybride auto’s. De overheid zal daarom alleen de aankoop van volledig elektrische auto’s stimuleren.

Hoe vraag je de subsidie aan?

De subsidie blijft beschikbaar voor komende jaren maar kan slechts in specifieke perioden aangevraagd worden zolang het subsidieplafond nog niet bereikt is. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt de subsidie met Private Lease?

De subsidieregeling is ook van toepassing bij het afsluiten van een private lease contractleasecontract bij een nieuwe of gebruikte auto. De hoogte van de subsidie is hetzelfde als bij aankoop van een auto, echter krijg je de subsidie per maand uitbetaald over een periode van 48 maanden. 

Dus indien je een nieuwe auto private least dan krijg je 3550/48 ≈ 73,96 euro per maand subsidie.

Waarom wordt deze subsidie gegeven? / Wat is er besloten in het klimaat akkoord? 

Reden dat deze subsidie wordt gegeven, is om invulling te geven aan de doelstellingen van het klimaatakkoord:

 • 100% van verkoop nieuwe auto’s moet per 2030 elektrisch zijn
 • Rond 2025 moet er een volwaardige markt zijn voor gebruikte elektrische auto’s bij particulieren

Deze doelstellingen zijn opgemaakt om het belangrijkste doel van het Klimaatakkoord te bereiken; het verminderen van CO2-uitstoot.

Kleine lettertjes / Wanneer stopt de subsidie?

De koop- of leaseovereenkomst van de auto moet zijn afgesloten in hetzelfde kalenderjaar waarin je de subsidie aanvraagt.  Voor SEPP-subsidie 2022 kom je alleen in aanmerking als je een koop- of leaseovereenkomst heeft afgesloten op of na 1 januari 2022. De datum waarop je de koop- of leaseovereenkomst sloot is leidend. Ook mag de elektrische personenauto niet eerder dan 1 januari 2022 op jouw naam staan.

De subsidie blijft beschikbaar voor komende jaren maar kan slechts in specifieke perioden aangevraagd worden zolang het subsidieplafond nog niet bereikt is. Klik hier voor meer informatie.

 

Indien je een subsidie hebt aangevraagd, zijn er nog enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Indien je jouw elektrische auto verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, dan dien je een deel van de subsidie terug te betalen mits jouw nieuwe auto weer een elektrische auto is, dan loopt de subsidie door. En indien je private least en de auto binnen 4 jaar weer inlevert dan stopt de subsidie ook .

 

*De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Opel kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling. 

Subsidie elektrische auto

Vanuit de overheid is er een subsidie beschikaar op elektrische auto’s, specifiek voor particuliere eigenaren. Het voornaamste doel van deze subsidie is om de C02-uitstoot in Nederland verder te reduceren, zoals besloten in het Klimaatakkoord van juni 2019. Tot voor kort hadden met name zakelijke rijders profijt van de overheidsinitiatieven. 82% van alle auto’s zonder emissie zijn dan ook zakelijk geregistreerd in Nederland. Met deze subsidie wil de overheid elektrisch rijden, specifiek voor particuliere klanten, ook aantrekkelijker te maken.

Check de website van RVO voor de huidige status.

 

Subsidie op een nieuwe elektrische auto in 2022

Vanaf 3 januari 2022 kan subsidie aangevraagd worden voor nieuwe elektrische auto's. Het subsidiebedrag bij aankoop of Private Lease van een nieuwe elektrische personenauto bedraagt € 3.350. Een subsidieaanvraag moet gedaan worden binnen 60 dagen na het ondertekenen van het koop- of leasecontract.

 

Subsidie op een tweedehands/reeds geregistreerde elektrische auto in 2022

Vanaf 3 januari 2022 kan subsidie aangevraagd worden voor tweedehands/reeds geregistreerde elektrische auto's die zijn aangeschaft in 2022. De subsidie op tweedehands elektrische auto's bedraagt dan nog steeds € 2.000.

 

*De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl Naast alle relevante informatie tref je hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget.  Opel kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling. 

Andere voordelen elektrisch rijden

Particulier
Een groot voordeel van elektrisch rijden is dat je gemakkelijk thuis kunt opladen met een kabel of slimme wallbox, daarnaast is elektriciteit over het algemeen goedkoper dan benzine waardoor je aanzienlijk kunt besparen. Een ander voordeel is dat elektrische auto's minder bewegende onderdelen hebben waardoor minder onderhoud nodig is. 
Zakelijk
Een elektrische Opel zakelijk rijden? Dat kan nu met laag bijtellingstarief van slechts 16%, daarnaast kun je profiteren van vrijstelling van wegenbelasting en BPM. 
Milieu        
Elektrisch rijden is aanzienlijk schoner dan rijden in een voertuig met verbrandingsmotor, het geeft je de mogelijkheid emissievrij te rijden. 

Waarom wachten?

Kun je niet wachten tot om in een nieuwe Opel te stappen? Check dan onze gloednieuwe 100% elektrische Corsa-e of Mokka-e uit voorraad en rijd direct weg met extra voordeel! 

Handig om te weten

Verschillende typen elektrische auto’s 

Wat is een PHEV, EV of BEV? Ontdek hier alle bestaande vormen van elektrisch rijden en de elektrische modellen van Opel!

 

 
Ontdek
Alles over laden

Wil jij alles weten over laadmogelijkheden, kabels en hoe je snel kunt laden en controle houdt over je kosten? We leggen het je graag uit!

 

 
Ontdek
Rijbereik

Benieuwd hoe het rijbereik van een elektrische auto wordt gemeten? Of hoe je maximaal van je rijbereik kunt profiteren?

 

 
Ontdek
Wat is bijtelling?

Ben jij een zakelijke rijder? Bekijk hier jouw bijtellingsvoordeel.

 

 

 

 
Ontdek

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden Van al ons elektrische nieuws of onze nieuwe elektrische modellen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!