Skip To Content
Home

Opel gaat elektrisch!Corsa-e en Grandland X Hybrid4 gepresenteerd.

Presentatie Corsa-e

Opel CEO Michael Lohscheller kondigde 4 juni j.l. aan dat Opel volledig inzet op geëlektrificeerde mobiliteit. Lohscheller ging hierbij in op de nieuwe elektrificatiestrategie van Opel. Vanaf 2024 is er van elk model van Opel een geëlektrificeerde variant beschikbaar. De onthulling van de nieuwe, volledig elektrische Corsa-e en de Grandland X Hybrid4, de eerste Opel met een plug-in hybride aandrijflijn, markeren de start van deze strategie.

Eenvoudig, praktisch en bereikbaar
“Het is geen toeval dat de nieuwe generatie Corsa het eerste volledig elektrische model van Opel is. Het is een van onze bekendste en bestverkochte modellen in Europa”, aldus Michael Lohscheller. “De Corsa-e maakt elektrische mobiliteit eenvoudig, praktisch en bereikbaar.”

330 kilometer actieradius
De sportieve, 4,06 meter lange Corsa-e is uitgerust met een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en tal van innovatieve technologieën, waardoor een actieradius van 330 kilometer (WLTP1) goed haalbaar is. Dat maakt de Corsa-e ideaal voor dagelijks gebruik.

Per direct te bestellen
Verder presenteerde Lohscheller de nieuwe Grandland X Hybrid4. Die kan 52 km volledig elektrisch rijden (WLTP). Daarbij stoot hij slechts 37 gram CO2 per km uit. (WLTP; NEDC2: 1,6 l/100 km, 36 g/km CO2). Als eerste rijden? De nieuwe Corsa-e kunt al per direct bestellen.


 

1Voorlopige gegevens volgens WLTP. EG-typegoedkeuring en Certificate of Conformity zijn nog niet beschikbaar. Voorlopige cijfers kunnen afwijken van officiële typegoedkeuringsdata.
2Het brandstofverbruik en de CO2-emissie gegevens zijn voorlopig en zijn bepaald volgens methodiek van de WLTP en de relevante waarden zijn teruggerekend naar NEDC-waarden om de vergelijkbaarheid met andere voertuigen mogelijk te maken, volgens de voorschriften R (EU) Nr. 715/2007, R (EU) nr. 2017/1153 en R (EU) nr. 2017/1151. EG-typegoedkeuring en Certificate of Conformity zijn nog niet beschikbaar. De voorlopige waarden kunnen afwijken van de definitieve homologatie.