Skip To Content
Home

Vijf redenen waarom elektrisch rijden leuk isKracht, stabiliteit en comfortabel

Waarom elektrisch rijden leuk is

Elektrisch rijden is niet alleen heel efficiënt en zakelijk gezien gunstig voor je portemonnee, maar ook erg leuk! Dit zijn vijf redenen waarom elektrisch rijden leuk is.

REDEN 1: Je hebt direct koppel

Druk in een elektrische auto een keer op het ‘gaspedaal’ en je hebt direct koppel. In tegenstelling tot een verbrandingsmotor levert een elektromotor bij alle toeren de maximale hoeveelheid koppel. De Opel Ampera-e heeft dan ook direct 360 Nm koppel tot zijn beschikking en accelereert van 0 naar 100 km/u in 7,3 seconden. Dat is erg snel voor een gezinsauto.

Waarom elektrisch rijden leuk is

REDEN 2: Er is altijd vermogen aanwezig

Dat gigantische koppel komt niet alleen vrij bij het accelereren. Ook tijdens het rijden heeft een elektrische auto altijd vermogen tot zijn beschikking. In tegenstelling tot een brandstofmotor levert een elektromotor dus altijd kracht, ongeacht de snelheid of het toerental en maakt even versnellen op de snelweg of wegrijden bij een stoplicht heel eenvoudig.

REDEN 3: Je hoeft niet te schakelen

In plaats van een ingewikkelde versnellingsbak met talloze tandwielen heeft een elektromotor... helemaal niets! Een elektronische regelaar zorgt ervoor dat de elektromotor vooruit of achteruit draait en dankzij het direct beschikbare vermogen is er helemaal geen versnellingsbak nodig. Minder draaiende onderdelen betekent minder krachtverlies en minder onderhoud.

Waarom elektrisch rijden leuk is

REDEN 4: Een elektrische auto is fluisterstil

Dankzij een minimaal aantal draaiende delen maakt een elektromotor nauwelijks geluid. Het minimale volume dat hij produceert is te vergelijken met een wegrijdende trein of een ruimteschip uit een sciencefictionfilm. Het enige wat je hoort is windgeruis en de afrolgeluiden van de banden, geluiden die normaliter niet eens opvallen. Het is even wennen, maar uiteindelijk is het de comfortabelste rijervaring die er is.

REDEN 5: Gegarandeerd een goede wegligging

Dankzij de compacte afmetingen van een elektromotor is deze vrij makkelijk laag in het chassis te plaatsen. Verder wordt het accupakket in de bodem van het chassis verwerkt waardoor elektrische auto’s een extreem laag zwaartepunt hebben. Mede dankzij het hogere gewicht van het accupakket zorgt dat voor een perfecte wegligging.