Skip To Content
Home

Autovisie test Opel Corsa-e Rally!Is rallyrijden in een elektrische auto leuk?

Opel Corsa-e Rally

Autovisie-journalist Dries van den Elzen kreeg de mogelijkheid om te rijden in de volledig elektrische Opel Corsa-e Rally. Is dat een beetje bevallen? Kijk snel verder!

Elektrische rallycompetitie

De ADAC Opel e-Rally Cup is s ‘werelds eerste merkencup voor elektrische rallyauto’s. Aan het eerste seizoen van deze elektrische rallycompetitie doen teams mee uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk én Nederland. Het Nederlandse team, dat namens Opel Nederland aan de start verschijnt, wordt geleid door Timo van der Marel die ook tevens de rol van coureur op zich neemt.

Corsa-e rallycup heeft primeur

Autovisie: “De elektrische auto is niet meer uit het straatbeeld weg te denken, en een blijver totdat er een beter alternatief bedacht wordt. Dus kunnen we er maar beter aan wennen. Voor dagelijks gebruik geen probleem, maar de liefhebber heeft meer tijd nodig om overtuigd te geraken. Legitimatie vanuit de autosport zou best eens een handje kunnen helpen om de status van de EV als hobbyauto te vestigen. Dus had Opel onlangs de primeur met de Corsa-e rallycup, als eerste elektrische motorsportinitiatief waarin wordt geraced met aangepaste productieauto’s.”

Krachtige aandrijflijn

De Opel Corsa-e Rally is gebaseerd op de succesvolle Opel Corsa-e en beschikt over een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor. De Corsa-e Rally is uitgerust met dezelfde 50 kWh lithium-ion batterij als de Corsa-e productieauto. Uiteraard voldoet de auto volledig aan de FIA-reglementen dankzij een geïntegreerde rolkooi, brandblusser en veiligheidsharnassen.

Bekijk hieronder de video