Skip To Content
Home

Comfortabel de winter doorOpel-rijders zitten er lekker warm bij

Opel in de winter

De winter kan heel mooi zijn, maar die kou is niet altijd even prettig. Gelukkig zitten Opel-rijders er lekker warm bij dankzij verschillende comfortabele uitrustingen. Van verwarmde stoelen met massagefunctie tot een interieur dat voor de rit alvast lekker op temperatuur is gebracht. We zetten eens wat uitrustingen op een rij.

Opel in de winter

Goed voor de rug: verwarmde AGR-stoelen met massagefunctie

Een goed zitcomfort is heel belangrijk. Daarom levert Opel al lange tijd uitsluitend AGR-gecertificeerde stoelen, in alle segmenten. ‘AGR’ staat voor de Aktion Gesunder Rücken e.V., een stichting die zich inzet voor gezonde ruggen en daar ook keurmerken voor toewijst. Voor extra comfort voor de rug zijn de stoelen verwarmd, zodat je ook in de winter volledig ontspannen in de auto zit. Een massagefunctie maakt het welzijn aan boord compleet. Bij verschillende Opel modellen zijn niet alleen de voorstoelen, maar ook de buitenste zitplaatsen van de achterbank (optioneel) voorzien van stoelverwarming.

Opel in de winter

Lekker warm: QuickHeat-systeem en verwarmd stuurwiel

Aanvullend zorgt het verwarmde stuurwiel ervoor dat ook de handen lekker warm zijn. Optioneel voor sommige Opel-modellen is het QuickHeat-systeem. Dit elektrisch aangestuurde verwarmingssysteem warmt het interieur extra snel op. Al binnen enkele seconden stroom de heerlijk warme lucht het interieur in.

Opel in de winter

Klaar voor vertrek: verwarmde ThermaTec-voorruit voor goed zicht

Niets is zo vervelend als op een koude ochtend de ruiten moeten krabben. Gelukkig is er de verwarmde ThermaTec-voorruit voor de Opel Insignia, de nieuwe Astra, de Grandland en de Crossland. Met een druk op een knop laten de onzichtbaar in de voorruit verwerkte verwarmingsdraden het ijs ontdooien. Scheelt jou krabben en zo heb je direct helder zicht. Ook helpt dit systeem tegen beslagen ruiten. Tot slot zorgen de verwarmde buitenspiegels en achterruit voor goed zicht naar achteren. Zo ben je ook in de winter veilig onderweg.

Opel in de winter

Voorverwarming: voor alle hybride en elektrische modellen

Alle geëlektrificeerde Opel-modellen zijn ideaal voor in de winter. Via de myOpel-app kan je namelijk op afstand het interieur voorverwarmen. Op het moment dat je instapt op weg te gaan, is het interieur dan al lekker warm en de ruiten volledig ijsvrij. Om stroom te sparen kan je het voorverwarmen het beste doen terwijl de auto oplaadt. Dan gaat het namelijk niet ten koste van de actieradius.

Opel in de winter